Пътна помощ

0899 79 99 99

Автомобилна застрахователна премия

Автомобилна застрахователна премия.

Застрахователната премия, която плащате, обикновено е много зависима от състоянието на актива, който застраховате. Включително и автомобилната застраховка. Автомобилна застрахователна премия. Всеки автомобил може да има различна застрахователна премия. Има някои обстоятелства, при които не е необходимо да плащате изцяло застрахователни премии и това зависи от състоянието на автомобила, който застраховате. Можете да спестите от премии за автомобилни застраховки със следните съвети. От стар автомобил. Ако автомобилът ви е достатъчно стар, по-добре е да използвате само автомобилната застраховка за пълна щета. Това е така, защото разходите, които са необходими за отстраняването им, ако възникне авария, са по-евтини. Така че можете да спестите от месечните си разходи от полицата по този начин.

Възползвайте се от ниския пробег на автомобилна застрахователна премия

Ако автомобилът ви се използва рядко и показателят за километраж, който е бил преместен на екрана, е все още малък. Тогава можете да получите отстъпки или други отстъпки от цената на вашата полица. Това състояние показва, че автомобилът ви има малка рискова стойност за инцидент или повреда поради употреба, която е доста рядка. Проверете процента на застрахователната премия за всеки район. Нивото на застрахователните премии може да варира в различните региони. Плътността на трафика, състоянието на терена на пътя до нивото на сигурност може да повлияе на нивото на риск на автомобила. Така че премиите също трябва да варират. Следователно, ако решите да преместите пребиваването си, консултирайте се с вашия план с вашата застрахователна компания или вашия застрахователен агент. И поискайте информация за застрахователните разходи във вашия нов град.

Уверете се в марката и типа на вашия автомобил

Един от факторите, които оказват влияние върху рисковия профил на вашият автомобил, е нивото на риск, в което се намира вашият автомобил. Като например колко трудно е да бъде откраднат вашият автомобил или колко скъпо е да ремонтирате автомобила в случай на повреда. Автомобилите с високи рискове могат да увеличат застрахователните премии. Статистиката по целия свят показва, че автомобилите с тъмни цветове са по-застрашени от пътни инциденти. Отколкото автомобилите с ярки цветове. Така че, за тези от вас собствениците на автомобили с ярки цветове трябва да могат да поискат малко по-ниска премия. В момента автомобилните компании пускат един и същи тип автомобили с различни типове двигателен обем или различни допълнителни функции. По-големият капацитет на двигателя или повече допълнителни функции могат да увеличат премиите за автомобили.

Автомобилна застрахователна премия

Така че, обърнете голямо внимание на модела и типа на вашият автомобил. Не им позволявайте да плащате премия за най-високите спецификации на автомобила, докато вашият автомобил има само стандартна спецификация. Можете да получите вашата отстъпка от застрахователна премия. Ако вие или вашето семейство имате други застрахователни продукти от същата застрахователна компания. Например, ако вече имате застраховка живот, можете да получите отстъпка от премията за застраховка на вашето превозно средство. Ако никога не сте правили иск през предходната година, поискайте отстъпка като форма на бонус без претенции за премия за следващата година. Това е вашето право като оценка на застрахователна компания към вас. Освен това можете също да получите отстъпка от застрахователната си премия за автомобил, ако я закупите чрез онлайн сайт за покупка на застраховка. Като например на Пътна помощ Албена Експрес която предлага отстъпки за автомобилни застрахователни продукти.