автосервиз

Полезна информация за обслужване на вашият личен автомобил в Автосервиз

Съвети за обслужване и поддръжка на автомобила в автосервиз

Ако се грижите правилно за вашия автомобил, за в бъдеще няма да имате никакви сериозни сметки за ремонт. Разберете защо ръководството за обслужване на автомобила е най-добрият ви приятел. И как да намерите добър автосервиз и да получите справедлива цена. Колко струва автомобилната услуга ? Колко често трябва да се обслужва автомобила ? Средната цена на основната услуга за автомобили е около 20 лева на час. Това обаче не включва разходите за нови части. За да поддържате автомобила си в добро състояние, трябва да го обслужвате редовно. Ръководството за сервизно обслужване на Вашия автомобил е ключът към поддържането на доброто Ви състояние на автомобила. Колко често трябва да поддържате автомобила си, например да смените маслото на автомобила. Използвайте ръководството за обслужване, за да планирате разходите за поддръжка и ремонт на автомобила. За да избегнете ненужното харчене на пари, винаги следвайте ръководството за обслужване.

Ръководство за обслужване и поддръжка на автомобила в автосервиз

Повечето автомобили вече имат предупредителни индикатори в арматурното табло. Там можете да видите всички неизправности във вашия автомобил. Включително проблеми със спирачната система, двигателя, нивото на маслото, охлаждащата течност и налягането в гумите. Ръководството на автомобила ще ви обясни какво означава всяко предупредително съобщение и какво трябва да направите. Някои от индикациите са особено спешни, те означават че трябва да спрете веднага на пътя и да изгасите двигателя незабавно. Така че ако видите предупредителна индикация, обърнете му веднага внимание. Това може да ви спести големи разходи за ремонт, дори и да предотврати опасността за други шофьори и пешеходци. Когато нямате пари за ремонт, може да се изкушите да прескочите обслужването на автомобила. Но ако го направите, рискувате много по-големи разходи. Цената на услугата ще бъде много по-малка от цената на услугата заради лошата поддръжка.

Обърнете внимание на вашите гуми

Грижата за гумите на вашия автомобил, ще ви спести не само пари, но и безопасност. Ако гумите са в лошо състояние, те биха могли да се спукат на дълъг път или да загубят сцепление при лошо време и да причинят катастрофа. Придържайте се към препоръчаното налягане в гумите и ги проверявайте редовно. Гумите над или под необходимото атмосферно налягане, се износват неравномерно и ще трябва да бъдат заменени. Друга причина за неравномерно износване на гумите е, че автомобилът има разбита ходова част. Това може да бъде проверено и отремонтирано във всеки един автосервиз. В зависимост от вашия автомобил, гумите може да струват около 80 лева на бройка. За да намерите добър сервиз, можете да се доверите на чичко GOOGLE. Или да попитате приятели и колеги които ще ви дадат препоръки. И които са ползвали услугите на добър и специализиран автосервиз. Вие трябва да намерите специалисти, които да ви дадат точна и ясна информация за всички проблеми.

Съвети за получаване на справедлива цена

Ако сте недоволни от качеството на работата на автосервиза, таксите или начинът по който е обслужен вашият автомобил. Вие можете да се оплачете, или да пуснете жалба до комисията на защита на потребителя. Преди да се свържете с автосервиза, проверете сервизното упътване за типа услуга, която се нуждае вашият автомобил. Както и проверките и задачите, които трябва да бъдат включени. След това следвайте съветите ни за получаване на извършена работа на справедлива цена. Помолете приемчика за подробна разпечатка за извършената дейност и разходите по извършената работа. Така че да можете да видите колко пари ще ви струва обслужването и ремонта на автомобила. Уверете се че това включва всички необходими части и цената с ДДС. Проверете дали сервиза ще извърши услугата в съответствие с процедурите на производителя и ще използва оригинални авточасти. Или може да ви предложи алтернативни авточасти.

Сравнете цените с друг автосервиз

Изискайте оферти от няколко други автосервизи и сравнете цените. Като изберете най-евтиния сервиз с най-доброто качественно обслужване на автомобила. Ако предпочитате да използвате услугите на обичайния си автосервиз, убедете ги да ви направят намаление на цената. Една оценка е това, което сервиза смята че работата ще струва предварително договорената сума. Крайната цена може да бъде повече или по-малко от това, в зависимост от това, дали ще изникнат допълнителна работа. Можете да спестите парите за смяна на маслото. Ако решите да си го смените самостоятелно като използвате веригата за равиване на масления филтър. Ако решите да сменяте маслото на автомобила, потърсете автосервиз който работи с качествени масла с гаранция. Уверете се че те използват необходимото качественно масло, показано в ръководството за обслужване на автомобила. Поискайте писменна гаранция, за извършената от тях услуга.