Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Алкохолът във кръвта

алкохолът във кръвта

Алкохолът във кръвта

Като знаеме колко дълго остава алкохолът във кръвта на вашата система е важно. Да се избегнат опасни взаимодействия с лекарства както и уврежданията във вашето физическо и вашето умствено представяне. Метаболизмът на алкохола е изучен подробно от учените, но има и много индивидуални фактори. Които определят колко дълго алкохолът ще бъде активен във вашето тяло и колко време ще отнеме, за да бъде отстранен. Време за откриване на алкохола. Определянето, колко дълго алкохолът може да бъде открито във организма зависи от много променливи. Включително и кой вид лекарствен тест се използва. Алкохолът може да бъде открит за кратко време с тестове. Той може да бъде открит чрез различни методи за тестване. Алкохолът може да бъде открит в дъх чрез дихателен тест до 24 часа. Алкохолът може да бъде открит в урината в продължение на три до пет дни чрез метаболит на етил глюкуронид.

Как се абсорбира алкохолът във кръвта

Алкохолът може да се появи в кръвен тест до 12 часа. Слюнка. Тестът за слюнката може да бъде положителен за алкохол от един до пет дни. Както и много други лекарства, алкохолът може да бъде открит с тест за наркотици на космения фоликул до 90 дни. Графикът за откриване на алкохол в системата също зависи от метаболизма, телесната маса. Възрастта на човека, нивото на хидратация, физическата активност, здравословното състояние и още много други фактори. Което прави почти невъзможно, определяне на точното време. Причината, поради която нивата на алкохол се натрупват във вашата система е че. За повечето хора тя се абсорбира в системата по-бързо, отколкото се метаболизира. Например за човек, който тежи 150 килограма. Една стандартна напитка ще увеличи концентрацията на алкохол в кръвта си около 0,02. Но самото тяло, може да премахне само около 0,016% на час.

Как се отстранява алкохолът от тялото

Ето защо, дори ако консумирате само една малка напитка на час, нормата на алкохол в кръвта ще продължи да се увеличава. Ако пиете повече от един час, то се издига много по-бързо. Скоростта с която се абсорбира алкохолът, зависи от много променливи като общото ви телесно тегло. Съдържанието на вода в тялото и колко храна трябва да изконсумирате преди да пиете. Полът, също е особен фактор. Жените са склонни да абсорбират алкохола много по-бързо от мъжете. Тялото метаболизира алкохола чрез окисляване на етанола, до ацеталдехид до оцетна киселина до въглероден диоксид и вода. Около 5 процента от алкохола който пиете, се отделя от тялото чрез пот, дишане, урина, изпражнения и слюнка. Повечето от алкохола, който консумирате, се метаболизират в черния дроб. Черният дроб метаболизира алкохола със средна скорост от 0.016 % на час, по-малко от една напитка. Процентът на метаболизма се влияе и от размера на черния дроб и как функционира.

Какво разгражда алкохола

Освен това има генетични вариации в ензимните системи, които разграждат алкохола. Независимо от това, колко бързо поглъщате алкохол, това което ще направите, не ускорява процеса. Пиенето на кафе, питейна вода, душ или дори повръщане. Ако знаете, че ще трябва да направите тест за дъх, кръв или урина за наличие на алкохол във вашата система. Единственият начин да намалите съдържанието на кръвно-алкохолно съдържание е да забавите теста толкова дълго. Колкото е възможно най-дълго, след последното ви питие. Времената отразяват скоростта на метаболизма на здрав, функциониращ черен дроб. Ако сте тежък или дълго време пиете алкохол, черният дроб може да не е напълно здрав или да е функционален. Това може да отнеме повече време за премахване на алкохола от тялото ви. Други фактори засягащи метаболизма от алкохола. Времето за метаболизъм се оценява за среден човек. Има и други фактори, които могат да повлияят за премахване на алкохола от вашата система.

Кои са факторите за разграждане на алкохола

Алкохолът във кръвта. Генетичен секс, съдържание на мастна тъкан, възраст. Етническа принадлежност, колко трябва да ядете, преди да пиете алкохол. Съдържание на мазнини в храната, която сте яли, медикаменти, колко бързо сте употребявали алкохол. Да го кажем по-просто, ако се занимавате с пристрастяване към алкохола. Пет или повече напитки за мъже. Четири за жени по време на една сесия за пиене, може да отнеме много часове. Докато алкохолът напълно се изчисти от вашата система. Възможно е вашата система все още да има достатъчно алкохол на следващата сутрин. Така че ако сте пили повече алкохол, кръвния тест може да се провали. Определено ще имате проблем да се опитате да приемете теста, който е предназначен да открие наличието на алкохол. Затова екипа на пътна помощ Албена Експрес ви съветва, да не употребявате алкохол по време на шофиране.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.