Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Безопасен телефон

безопасен телефон

Безопасен телефон

Как да говорите безопасно по телефона по време на шофиране. Безопасен телефон. Изключете мобилния си телефон, преди да влезете в автомобила. Ако трябва да включите мобилния си телефон, инсталирайте комплекта „свободни ръце“. За да можете да шофирате и да говорите законно по телефона си, но не забравяйте да се концентрирате върху шофирането. Използвайте мобилният си телефон, само ако сте паркирали. Ако мобилният ви телефон е закрепен за таблото на автомобила, той не трябва да затъмнява гледката ви. Ако говорите по телефона може да ви бъде наложена глоба от 50 лева. И да ви отнемат до 8 точки от контролния талон. Ако мобилният ви телефон се намира в ръката ви и се използва по някаква причина докато шофирате. Включително и когато сте спрели на светофара или в претоварен трафик. Ще получите глоба за повторно нарушение в размер на 150 лева и отнемане на 12 точки от контролния талон.

Инструкции за безопасно говорене по телефона

Опознайте мобилния си телефон и неговите функции, като например бързо набиране и повторно набиране. Безопасен телефон. Внимателно прочетете ръководството с инструкции и се научете да се възползвате от ценните му функции. Включително и автоматичното повторно набиране и паметта. Също така, запомнете клавиатурата на телефона. За да можете да използвате функцията за бързо набиране без да отклонявате вниманието си от пътя. Когато всичко е налице, използвайте устройството за свободни ръце. В днешни времена се предлагат разнообразни аксесоари за мобилни телефони, които улесняват разговора по време на пътуване. Поставете мобилния си телефон на лесно място, откъдето можете да го вдигнете, без да откъсвате поглед от пътя. Ако мислите че ще получите обаждане в неудобно за вас време, предварително си включете гласовата поща. Прекратете всички разговори, ако се появят опасни ситуации по платното за движение.

Полезни съвети за безопасен телефон

Предупредете лицето с което говорите, че в момента шофирате. При необходимост прекратете всички разговори и повиквания, при наличието на голям трафик или при опасни метеорологични условия. Дъждът, снеговалежът и ледът могат да бъдат опасни, но тежкият трафик може да бъде най-опасен. Като водач, първата ви отговорност е да обърнете внимание на пътя. Не търсете бележки или телефонни номера по време на шофиране. Ако четете адресна книга или визитна картичка или пишете някакъв списък докато шофирате, не гледате къде карате. Бъдете разумни и оценете трафика. Ако е възможно, обадете се след като спрете и или преди да потеглите с автомобила. Планирайте разговорите си, преди още да тръгнете да пътувате, или се опитайте да проведете всичките си разговори по-късно. Като например знак за спиране, червен светофар или паркинг. Но ако наистина трябва да проведете разговор по време на шофиране, следвайте този съвет.

Съвети за безопасно говорене по телефона

Безопасен телефон. Наберете няколко номера, проверете пътя и огледалата си и продължете да набирате. Не се ангажирайте със стресиращи или емоционални разговори, които може да разсейват. Стресителните или емоционалните разговори и шофирането не трябва да се смесват. Те разсейват и дори са опасни, когато сте зад волана на автомобила. Накарайте хората с които говорите, да знаят че шофирате. И ако е необходимо да прекратите разговорите, които имат потенциал да отклонят вниманието ви от пътя. Използвайте мобилния си телефон, за да се обадите за помощ. Вашият мобилен телефон е един от най-големите инструменти, които можете да притежавате. За да защитите себе си и вашето семейство от опасни ситуации. С вашия телефон може да наберете само три безплатни номера за помощ. Проверете как работи телефон 112 или друг номер за спешни случаи, като например при пожар, пътнотранспортно произшествие, пътна опасност или медицинска авария.

Безопасен телефон за спешни случаи

Не забравяйте,че спешното повикване е безплатен разговор на вашия мобилен телефон! Използвайте мобилния си телефон, за да помогнете на други хора в извънредни ситуации. Вашият мобилен телефон предоставя възможност да бъдете „добър гражданин“ във вашата общност. Ако видите автомобилна катастрофа, извършено престъпление или друга сериозна ситуация, при която животът е в опасност. Потърсете услугите на 112 или на друг номер за спешни случаи, както биха направили другите хора. Потърсете помощ при пътуване или спешен номер, който не е спешна помощ, когато е необходимо. Някои ситуации с които се сблъсквате по време на шофиране, може да изискват внимание. Но не са достатъчно спешни, за да заслужат повикване за спешни услуги. Въпреки това, все пак можете да използвате мобилния си телефон за да помогнете. Ако видите повредено превозно средство което не създава сериозна опасност, счупен стоп при движение.

Какво да направим ако видим нередности

Малка пътнотранспортна катастрофа при която никой не се появява, или автомобилът който виждате е откраднат. Обадете се на пътна помощ или друг номер, който не е спешен. Когато използвате мобилния си телефон по време на шофиране, безопасността е най-важният разговор, който ще направите. Всички водачи могат да превърнат безопасността си в първи приоритет, като следват тези десет прости стъпки. Да имаш мобилен телефон докато пътуваш е голяма полза, не само за удобство, но и в извънредни ситуации. В България е незаконно да използвате мобилен телефон по време на шофиране. Освен ако не използвате устройство за свободни ръце в автомобил или преносимо устройство за говорене. Устройството за свободни ръце може да намали физическото усилие за осъществяване и приемане на повиквания. Водачите трябва да избягват да се обаждат при голям трафик или тежки климатични условия. И не трябва да се занимават със сложни или емоционални разговори.

Какво да направим ако се наложи да се обадим спешно

Ако повикването не е необходимо или смятате че не е безопасно да отговаряте по това време. Не отговаряйте на повикването а го пренасочете към гласовата си поща. Водачите никога не трябва да носят бележки, да гледат телефонни номера. Да четат или да изпращат текстови съобщения по време на пътуване. Те трябва да планират и да провеждат разговори или повиквания по време на почивки при дълги пътувания. Водачите могат да използват телефон с гласово набиране и автоматични функции за говорене. За да намалят усилията за осъществяване и приемане на повикване. Като се придържат към тези прости практики на здравия разум. Шофьорите могат да правят пълноценно, продуктивно и безопасно използване на мобилни телефони. Като същевременно се наслаждават на значителните обществени услуги и ползите за личната си сигурност. Опасенията относно използването на мобилните телефони по време на шофиране трябва да бъдат поставени в перспектива.

Към кого да се обърнем за помощ

Тъй като повечето от разсейванията на водачите нямат нищо общо с мобилните телефони. Безопасен телефон, това е вашето най-важно обаждане. Когато използвате мобилен телефон по време на шофиране, безопасността е най-важният разговор, който ще направите. Всички водачи могат да направят безопасността свой първи приоритет, като следват тези десет прости стъпки. При спешни случаи използвайте телефона си, за да се обадите за помощ. Наберете телефон „112“ в случай на пожар, авария пътнотранспортно произшествие, опасност при пътуване или спешна медицинска помощ. Телефоните на „112“ ползват безплатни разговори, те ще ви свържат с аварийните групи. Ако се намирате в зона, където нямате сигнал или обхват, наберете телефон „112“, като използвате най-високия район. Ако телефонът ви няма инсталирана SIM карта, можете да наберете „112“, за да се свържете с аварийните услуги. Ако видите пътнотранспортно произшествие, извършено престъпление или други сериозни извънредни ситуации. При които други хора са в опасност, обадете се на „112“.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.