Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Безопасност за децата при пътуване

безопасност за децата при пътуване

Безопасност за децата при пътуване

Всяко семейство иска да създаде поколение, за което ще се грижи и ще се радва цял живот. Възможността да имаме деца, които да бъдат отгледани и възпитани, касае всяко едно семейство. Естествено е, че ние ще се грижим за него, ще се радваме и ще го подкрепяме, за да расте нормално. Рано или късно, детето ще има нужда, от пътуване с автомобил. За целта, трябва да бъде монтирано детско столче, за пълна безопасност на децата при пътуване. Законът за движение по пътищата, задължава родителите, да осигурят безопасност за децата при пътуване. То се поставя с цел, да осигури безопасност за децата при пътуване. Безопасността на децата при пътуване, зависи само от правилното поставяне, на предпазните колани и подходящия стол. Детското столче трябва да бъде монтирано на задната седалка. Информация за правилен монтаж на детското столче, ще намерите в сайта на статиите за пътна помощ.

Какво осигурява детското столче при пътуване

Безопасност за децата при пътуване. Монтажът на детското столче, се извършва с гръб към посоката на движението. Детското столче, трябва да бъде оборудвано с 5 точкови колана, за да може детето да се чувства удобно. Това е крайна предпазна мярка, от която зависи безопасността на детето. След четири годишна възраст, децата могат да седят на детското столче и да бъдат обезопасени с коланите на автомобила. Когато тръгнат на детска градина, те стават нетърпеливи да седнат на предната седалка. В този случай, децата не са защитени от въздушната възглавница. На тези години техният ръст достига едва 120 сантиметра. Затова, в никакъв случай не позволявайте на децата, да седнат на предната седалка. Това може да се окаже фатално, при евентуална злополука и да има неприятни последици. Никога не оставяйте децата сами в автомобила. Те не осъзнават какво може да им се случи, ако дръпнат скоростния лост или завъртят ключа за палене.

Безопасност за децата при пътуване

При пътуване с автомобил, поставяйте винаги предпазните колани на децата, за да може да шофирате безопасно. Когато закупите детско столче, преди да го инсталирате, внимателно прочетете инструкциите, за безопасността на детето. След това проверете и се уверете напълно, че предпазните колани са в изправност. За всяко дете, законът изисква да има детско столче, оборудвано със предпазни колани. Ако нямате възможност да си закупите детско столче, по добрият начин е да не качвате детето в автомобила. При нужда от спешна медицинска помощ за детето, повикайте линейка на бърза помощ. Глобата за дете, без детско столче, от органите на КАТ е 50 лева. Превозът на деца, на задната седалка на мотоциклет и мотопед, е абсолютно забранено, ако нямат навършени десет години. ВАЖНО. Ако получите техническа повреда и с Вас пътуват малки деца, ние Ви препоръчаме професионалните компании за пътна помощ.

Как да осигурим безопасност на детето

Нараняванията на децата при пътуване с автомобил, е едно от най-срещаните явления. Няколко ценни съвета от наша страна, ще ви бъдат от голяма полза, при пътуване с малки деца. Когато пазарувате, поставяйте чантите с покупки в багажника на автомобила. Никога не слагайте излишни предмети и багаж при детето. Ако се наложи да спрете рязко, багажът може да се стовари върху детето и да го нарани жестоко. Вземете необходимите предпазни мерки, за да осигурите пълна безопасност на детето, по време на пътуване. Заключвайте винаги вратите на автомобила при пътуване. Не позволявайте на детето, да има допир до системата за управление на автомобила. Не сваляйте стъклата по време на движение. Всеки остър предмет в автомобила, може да се окаже фатален за детето. При далечни пътувания, децата винаги имат нужда от малка почивка и необходимост от храна. Не пренебрегвайте децата по никакъв начин, те са нашата гордост.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.