Безопасност за малки бебета

безопасност за малки бебета

Безопасност за малки бебета

Ако проведете разговор с обикновен човек по темата за удобство в автомобила, тогава за него основното ще бъде удобството и комфорта за шофиране. Всеки автомобилен шофьор, знае че пътуването е свързано с много неприятности и изненади. За сметка на това, комфорта в автомобила не може да се сравни с комфорта с домашната обстановка. Магазините за авточасти и аксесоари, предлагат много екстри за създаване на комфорт. Изборът на това зависи от изискванията на правилата за движение и вкуса на водача. Важно е водачът на автомобила да се грижи за себе си, а семейният човек трябва да мисли за членовете от семейството. И най-важното е да оборудва автомобила си с необходимото детско оборудване. Безопасност за малки бебета, при пътуване с лек автомобил. Всяка сутрин той трябва да транспортира децата си до училище или до детската градина. Ако има бебе, трябва да го закара на преглед в клиниката, по този начин се гарантира безопасността на децата и бебетата.

Семейни пътувания и безопасност за малки бебета и деца

Много от родителите се осмеляват да пътуват с автомобил, който няма необходимото детско оборудване. В такъв случай, опасността от пътно транспортно произшествие става сериозен случай. Затова е необходимо, да се вземат предвид всички нюанси за удобство, комфорт и най-вече сигурността при пътуване. Може да се наложи да наемете автомобил, но в такъв случай трябва да сте разумни. Проверете внимателно автомобила и ако той не отговаря на изискванията за пътуване. Свържете се с доставчиците на услуги, за да подготвят детска седалка за автомобил. Наличието на климатик в автомобила през лятото е задължително. Всяко дете трябва да седне удобно в детската седалка, тя трябва да се настрои според възрастта и теглото на детето. Детето трябва да се чувства удобно и комфортно, при пътуване, особено на дълги разстояния. То трябва да има всички удобства, за да може да пътува удобно и комфортно. Сигурността на вашето бебе, зависи от екстрите на детското столче.

Удобства и безопасност за малките бебета

Първата стъпка която трябва да направите е да създадете най-удобните условия за изграждане на сигурност и комфорт. Преди да инсталирате детското столче в автомобила, внимателно прочетете инструкциите за неговото използване. Не забравяйте да спазвате режима на времето, в което детето трябва да бъде в изправено положение, без да има отрицателни последствия за гръбначния стълб. В тази ситуация, детето не трябва да бъде повече от 3 часа. Това означава, че след определеното време, трябва да спрете за половин час автомобила и да го разходите. По време на пътуването с автомобила, малките деца трябва да се поставят в детско столче, което е оборудвано с детски колани. Това се отнася за новородени деца до една година, тъй като седалището „0“ е специално проектирани за тази възраст. Деца до шест месеца трябва да лежат, защото физиологичното му развитие, не позволява да бъде в седнало положение. Поради крехката костна система и слабо развитите мускули.

Удобства за деца от 2 до 12 години и безопасност за малки бебета

Майката на детето трябва да е в близост до него и да не забравя да сложи предпазните колани. Всяка майка се опитва да се грижи за бебето си, докато пътува с автомобила. Но ако държи бебето в ръка, е дълбоко заблудена, че това е най-сигурното място за детето. Ако автомобилът спре внезапно, пътникът не може да реагира незабавно в дадената ситуация. За да се избегнат нещастни случаи и наранявания на детето, строго се забранява детето да бъде в ръцете на майката. Поради тази причина, е необходимо да се вземат необходимите мерки за безопасност за децата при пътуване. Всяко семейство може да организира екскурзия с децата си до селото на баба си, да излезе извън града и да прекара една голяма ваканция. Но при всяко пътуване, основната задача е безопасността на децата. Детските седалки за автомобила не се инсталират за красота, основната им функция е да предпазят детето от наранявания. Седалката на автомобила трябва да бъде монтирана правилно в съответствие с инструкциите.

Как да гарантираме на децата си максимална сигурност

Децата са много по-активни от възрастните, те седят във фотьойла и бързо се отегчават. Затова трябва да им организирате разнообразни игри и развлечения. Вашата задача е да вземете детето и да му направите интересно забавление. Въпреки че може да предположим, че през по-голямата част от пътуването децата ще спят. Вземете с вас любимите си играчки, с които децата са свикнали да заспиват, или не могат да ги оставят за дълго време. Също така вземете детските книги с големите и цветни илюстрации. Опитайте се да отклоните децата от гледане на телевизия в продължение на дълъг период от време. По този начин пътят няма да бъде уморителен за детето. За детето ще бъде много приятно, пътуването да премине незабелязано, но не забравяйте да спирате на всеки 3 часа. За да може детето да подиша малко чист и свеж въздух на достатъчно разстояние от главния път. Много родители не отделят необходимото внимание за тяхната безопасност.

Детски предпазни колани и безопасност за малки бебета

Много родители смятат за нормално, детето да се закрепя с конвенционални колани, но това е чиста глупост. Такива предпазни мерки може да доведат до допълнителни наранявания. Стандартният колан работи на нивото на шията и бедрата на детето, което дава възможност за спасение в случай на сериозна катастрофа. Друг надзор на неопитни родители е транспортирането на деца в ръцете. Този подход също е погрешен. В случай на злополука, бебето ще бъде като въздушна възглавница и ще поеме тежестта на майката. В допълнение може да се каже че, майката ще причини допълнителни наранявания на крехкото тяло на детето. Ето защо е необходимо детето да се закрепи, но само с помощта на специални колани. Майката също трябва да ползва обезопасителните колани, които са поставени на задната седалка на автомобила. Тя трябва да седи задължително на задната седалка на автомобила. Возенето на детето на пасажерската седалка е абсолютно забранено.

Видове системи за обезопасяване на детето и изискванията към тях

Ако искате да осигурите комфорт и сигурност на детето, можете да си купите необходимо оборудване, за да гарантирате безопасността на детето. Колко безопасен и ефективен е предпазният колан за детето ? Няма ясен отговор, защото при всяка злополука ситуацията се развива по различни начини. Например, може да има различна посока и сила на удара. Много зависи от дизайна на самия автомобил, теглото и височината на детето. Купуването на автомобил трябва да се извършва, като се вземат предвид всички норми и изисквания. Само в този случай можете да сте сигурни за безопасността на бебето. Препоръчва се бебето до една година да се транспортира обратно по посока на автомобила. За да увеличите максимално безопасността на детето, трябва да се уверите че главата не е над ръба на стола. Особено внимание трябва да обърнете при поставянето на бебето в детското столче, ако колата има въздушни възглавници.

Безопасност за малки бебета

Когато пътувате с детето си, това устройство трябва да бъде изключено. В противен случай бебето рискува да получи допълнителни наранявания при отваряне на „въздушната възглавница“. Ако въздушната възглавница не може да бъде деактивирана, детето не може да бъде транспортирано на предната седалка. Ако искате да возите детето си на пасажерската седалка, трябва да я обърнете обратно по посока на движението на автомобила. Важно е да се уверите, че избраното устройство е 100% съвместимо с вашето превозно средство. Обърнете внимание на качеството на материалите, те трябва да бъдат здрави и удобни за допир. Важно е да проверите връзките, тук основното изискване е надеждността. Когато избирате детско столче за кола, не забравяйте че вие ​сте отговорни за безопасността на вашето бебе. Следователно, много зависи от качеството на продукта и правилността на крепежни елементи, включително живота на вашето дете.