съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Безопасност при шофиране

Как да говорите безопасно по телефона си по време на шофиране. Изключете мобилния си телефон, преди да влезете в колата си, за да не се изкушавате да му отговорите. Ако трябва да включите мобилния си телефон, инсталирайте комплекта „свободни ръце“. За да можете да шофирате и да говорите законно по телефона си. Но в никакъв случай не забравяйте да се концентрирате върху безопасност при шофиране. Можете да използвате мобилният си телефон, само ако сте паркирали. Ако мобилният ви телефон е закрепен в таблото на автомобила, той не трябва да затъмнява гледката ви към пътя. Тези правила за мобилни телефони не важат за CB радио касетофони или за други двупосочни радиоприемници. Може да ви бъде наложена глоба от 50 лева и да ви отнемат до 8 точки от контролния талон. Ако мобилният ви телефон се намира в ръката ви и се използва по някаква причина докато шофирате.

Как да говорим безопасно по телефона

Включително когато сте спрели на светофари или сте в претоварен трафик. Ще получите глоба за повторно нарушение в размер на 150 лева и отнемане на 12 точки от контролния талон. Опознайте мобилния си телефон и неговите функции, като например, бързо и повторно набиране. Какво означава безопасност при шофиране. Първо внимателно прочетете ръководството с инструкции и се научете да се възползвате от ценните функции, които повечето мобилни телефони предлагат. Включително и автоматичното повторно набиране и паметта. Също така, запомнете клавиатурата на телефона. За да можете да използвате функцията за бързо набиране без да отклонявате вниманието си от пътя. Когато всичко е налице, използвайте устройството за свободни ръце. В днешни времена се предлагат редица аксесоари за мобилни телефони, които улесняват разговора по време на пътуване като, свободни ръце.

Безопасност при шофиране – Как да планираме разговорите

Независимо дали избирате инсталирано монтирано устройство за вашия мобилен телефон. Или аксесоар за високоговорител, възползвайте от тези устройства, ако имате такива. Поставете мобилния си телефон на лесно и достъпно място. Поставете мобилния си телефон на лесно място, откъдето можете да го вдигнете, без да откъсвате поглед от пътя. Ако мислите че ще получите обаждане в неудобно за вас време, предварително си включете гласовата поща. Прекратете всички разговори, ако се появят опасни ситуации по платното за движение. Предупредете веднага лицето с което говорите, че във момента шофирате и не трябва да говорите по телефона. При необходимост прекратете всички разговори и повиквания, при наличието на голям трафик или при опасни метеорологични условия. Шофирането при дъжд, снеговалеж и лед могат да бъдат опасни, но тежкият трафик може да бъде най-опасен. Като водач, първата ви отговорност е да обърнете внимание на пътя.

Безопасност при шофиране. Не търсете бележки или телефонни номера по време на шофиране. Ако четете адресна книга или визитна картичка или пишете някакъв списък докато шофирате, не гледате къде карате. Това е здрав разум. Не се улавяйте в опасна ситуация, защото четете или пишете и не обръщате внимание на пътя или на близките автомобили. Бъдете разумни и оценете трафика. Ако е възможно, обадете се след като спрете и или преди да потеглите с автомобила. Планирайте разговорите си, преди още да тръгнете да пътувате, или се опитайте да преодолеете разговорите си. Като например знак за спиране, червен светофар или паркинг. Но ако наистина трябва да проведете разговор по време на шофиране, следвайте този съвет. Наберете няколко номера, проверете пътя и огледалата си и продължете да набирате. Не се ангажирайте със стресиращите или емоционалните разговори които може да ви разсейват. В противен случай, ще се наложи да потърсите денонощна пътна помощ.

Как да използваме мобилния си телефон по време на шофиране

Стресителните или емоционалните разговори и шофирането не трябва да се смесват. Те разсейват и дори са опасни, когато сте зад волана на автомобила. Накарайте хората с които говорите, да знаят че шофирате. И ако е необходимо да прекратите разговорите, които имат потенциал да отклонят вниманието ви от пътя. Използвайте мобилния си телефон, за да се обадите за помощ. Вашият мобилен телефон е един от най-големите инструменти, които можете да притежавате. За да защитите себе си и вашето семейство в опасни ситуации. С вашия телефон може да наберете само три безплатни номера за помощ. Наберете 911 или друг местен номер за спешни случаи, като например при пожар, пътнотранспортно произшествие, пътна опасност или медицинска авария. Не забравяйте, че спешното повикване е безплатен разговор на вашия мобилен телефон! Използвайте мобилния си телефон, за да помогнете на други хора в извънредни ситуации.

Какво трябва да направим ако имаме нужда от спешна помощ

Вашият мобилен телефон предоставя възможност да бъдете „добър гражданин“ във вашата общност. Ако видите автомобилна катастрофа, извършено престъпление или друга сериозна ситуация. При която животът е в опасност, обадете се на 112 или на друг местен номер за спешни случаи. Както биха направили всички други хора. Потърсете помощ при пътуване или спешеният номер на телефон 112, но само когато е необходимо. Някои ситуации с които се сблъсквате по време на шофиране, може да изискват внимание. Но не са достатъчно спешни, за да заслужат повикване за спешни услуги. Въпреки това, все пак можете да използвате мобилния си телефон за да помогнете. Ако видите повредено превозно средство което не създава сериозна опасност, счупен стоп на лек или на лекотоварен автомобил. Малка пътнотранспортна катастрофа при която никой не се появява, или автомобилът който виждате е откраднат. Обадете се на крайпътна помощ или на друг номер, който не е спешен.

Какво не трябва да правят водачите на автомобили по време на шофиране

Безопасност при шофиране. Когато използвате мобилния си телефон по време на шофиране, безопасността е най-важният разговор, който ще направите. Всички водачи могат да превърнат безопасността си в първи приоритет, като следват тези десет прости стъпки. Да имаш мобилен телефон докато пътуваш е голяма полза, не само за удобство, но и в извънредни ситуации. В България е незаконно да използвате мобилен телефон по време на шофиране. Освен ако не използвате устройство за свободни ръце в автомобил или преносимо устройство за говорене. Устройството за свободни ръце може да намали физическото усилие, за осъществяването и приемането на всички ваши телефонни повиквания. Водачите трябва да избягват да се обаждат при голям трафик или тежки климатични условия. И не трябва да се занимават със сложни или емоционални разговори по време на шофиране. Ако повикването не е необходимо или смятате че не е безопасно да отговаряте по това време.

Не отговаряйте на повикването а го пренасочете към гласовата си поща. Безопасност при шофиране. Водачите никога не трябва да носят бележки, да гледат телефонни номера. Да четат или да изпращат текстови съобщения по време на пътуване. Те трябва да планират и да провеждат разговори или повиквания по време на почивки при дълги пътувания. Водачите могат да използват телефон с гласово набиране и автоматични функции за говорене. За да намалят усилията за осъществяване и приемане на повикване. Като се придържат към тези прости практики на здравия разум. Шофьорите могат да правят пълноценно, продуктивно и безопасно използване на мобилни телефони. Като същевременно се наслаждават на значителните обществени услуги и ползите за личната си сигурност.

За какво служи спешния телефон 112

Безопасност при шофиране е най-важното обаждане. Когато се наложи да използвате мобилен телефон по време на шофиране, безопасността е най-важният разговор, който ще направите. Всички водачи могат да направят безопасността свой първи приоритет, като следват тези десет прости стъпки. При спешни случаи използвайте телефона си, за да се обадите за помощ. Наберете „112“ в случай на пожар, пътнотранспортно произшествие, опасност при пътуване или спешна медицинска помощ. Телефоните на „112“ ползват безплатни разговори, те ще ви свържат с аварийните групи. Ако се намирате в зона, където нямате сигнал или обхват, наберете телефон „112“, като използвате най-високия район. Ако телефонът ви няма инсталирана SIM карта, можете да наберете „112“, за да се свържете с аварийните услуги. Използвайте телефона си, за да помогнете на другите хора които са във извънредни ситуации. Ако видите пътнотранспортно произшествие, извършено престъпление или сериозни извънредни ситуации, при които хората са в опасност, обадете се на „112“.