Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Висок разход на горивото

висок разход на горивото

Висок разход на горивото

Когато тръгнете към бензиностанцията за да заредите гориво на автомобила. Сърцето ви започва да се свива, защото това са огромни разходи. Ненаситния автомобил изтегля целия ви бюджет, ако сложите автомобила на платен паркинг излиза много скъпо. Но за да разрешите проблема, трябва да знаете причините за този висок разход на горивото. В този случай можете да премахнете съществуващите недостатъци и да намалите разходите до минимум. Грешки при настройката на запалването, или изместването на ъгъла за запалване, неизбежно увеличава „лакомството“ на вашия автомобил. При такава неизправност потреблението на бензин нараства средно с 1-2%. И ако започнете да се борите за запазването на своя капитал, първото нещо което трябва да направите е диагностика на автомобила със стробоскоп. Проверявали ли сте запалителните свещи на автомобила ? Ако не сте ги проверили, желателно е да ги проверите. Горивото напуска резервоара с 3-4 % по-бързо, ако пропуските не съвпадат с номиналната.

Как да премахнем този висок разход на горивото

За да се премахне този проблем, това може да стане по два начина. Първо трябва да си закупите нови, хубави и скъпи свещи. А вторият начин е, да регулирате разстоянието между центъра и страничния електрод на запалителната свещ, със специален инструмент. Не е тайна, че периодът за загряване на двигателя е особено забележими. Разходът на гориво се увеличава средно 10-15%. Основната причина, това е ниската температурата на охлаждащата течност и дългосрочното отопление. Такава елементарна грешка, може да бъде причинено от проблеми с охладителната система. Ако не се смени антифриза за повече от три години. Или извън 50-60000 километра, може да изникне голям проблем във охладителната система, и да се увеличи разхода на горивото. Цилиндъра и буталото са една от най-критичните системи на вашия двигател. В резултат на това, потреблението на гориво на вашия автомобил се увеличава значително много.

Откъде се вдига разхода на автомобила

Но вие не се отчайвайте. Може би е време най-накрая да смените буталата и сегментите на автомобила. Повреда на съединителя или един от неговите възли може да доведе до феномена на пребуксуване. В резултат на това, вие ще давате все повече и повече газ, но автомобила няма да може да развива необходимата скорост. За това е нужно веднага да смените съединителя на автомобила. В противен случай, ще се наложи да зареждате повече гориво от нормалното. Преди да тръгнете да пътувате, проверете налягането в гумите. Това трябва да бъде проверено не само от изискванията за безопасност, но и от желанието да се спестят пари за гориво. Както показва практиката, ниското налягане в гумите, със сигурност увеличава разхода на горивото с 3-5%. Много от водачите на автомобили, подценяват значението на консумативите като въздушен филтър. Ако този елемент не бъде заменен навреме, разхода на горивото се увеличат значително много.

Как може да се вдигне още разхода на автомобила

Запушеният въздушен филтър, не позволява преминаването на необходимото количество въздух в цилиндрите на двигателя. В резултат на това, потреблението на гориво се увеличава. Затова след като смените маслото на двигателя, незабавно сменете и въздушния филтър. Повреда на термостата може да увеличи времето за загряване на двигателя при студено време. В резултат на това, ще се увеличи и потреблението на горивото. За да се избегне това, трябва да се следи охладителната система на автомобила. Ако проблема не бъде отстранен, просто сменете термостата на двигателя с нов. Желателно е да сложите термостат който отваря от 80 до 82 градуса. Двигателя на автомобила, работи най-добре на температура от 80 до 85 градуса. Работата на двигателя при температура от 60 до 75 градуса, оказва негативен ефект и бързо износване на цилиндрите. Това също така води до увеличаване на разхода на горивото на автомобила.

Висок разход на горивото при съвременните автомобили

Съвременните автомобили са буквално пълни с електроника. Работата на цялата система се контролира от електронно управляващо устройство, към което се получават сигнали от различни сензори. Един малък проблем при работата на един от сензорите е достатъчен, за да може компютъра да получи невярна информация и да вземе грешни решения. В резултат на това мощността на двигателя пада и разхода на горивото се увеличава. Горивните инжектори също може да увеличат разхода на горивото. Употребата на ниско качествени горива, износват елементите на инжекторите. Вследствие на това, се нарушава херметичността на инжектора и той вкарва повече гориво в цилиндрите на двигателя. Причината за увеличения разход на горивото може да бъде не само неизправност на даден елемент. Но и някои недостатъци на водачите които управляват автомобила. Например ако водачът пътува на дълго разстояние с малка скорост и прекалено много газ.

Допълнителните екстри вдигат ли разхода на горивото

След като сте натоварили вече автомобила, имайте готовност за допълнителни разходи за горивото. Всеки допълнителен товар който слагате в багажника, увеличава потреблението на гориво с 8-10%. Климатикът предоставя истинско удоволствие през лятото, но всяко удоволствие се заплаща задължително. Включването на климатичната система увеличава разхода на горивото с 10-15%. Разбира се, това не означава че трябва да се изпотявате след това. Просто включете климатика според вашите нужди. Спортният стил на шофиране с рязкото ускорение и спиране, е една от основните причини за увеличения разход на горивото. Младите водачи натискат газта на автомобила, за да се докажат пред своите половинки. Но това значително увеличава потреблението на гориво с 15-20%. Автомобилните спойлери променят аеродинамичността на автомобила. В резултат на това, този висок разход на горивото, не може да се намали по никакъв начин.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.