Застраховка за пътна помощ

застраховка за пътна помощ

Застраховка за пътна помощ.

Дори да сте най-добрият автомонтьор на света, не можете да вземете автосервиза си със вас навсякъде. Компаниите които предлагат пътна помощ, спасяват хиляди шофьори всяка година. Застраховка за пътна помощ. Независимо от нивото им на механична или електрическа авария. Има много различни компании, които предлагат различни видове специализирани услуги за пътна помощ. Сравнете разходите за пътна помощ и покритие на най-големите автомобилни застрахователни компании. Какво представлява услугата пътна помощ ? Застраховката за пътна помощ, може действително да помогне в широк мащаб от проблеми с моторни превозни средства, които не са повредени. Ако останете заключени в автомобила, имате възможност да се обадите на вашия доставчик за пътна помощ по всяко време на денонощието. Какво включва услугата пътна помощ ? Списъкът на вашето покритие за пътна помощ, зависи от вашият доставчик, както и от нивото на вашата полица и покритието което купувате.

Първоначална телефонна консултация за застраховка за пътна помощ

Диспечерът може да ви попита за проблема на автомобила. И първоначално ще се опита да ви помогне да разрешите проблема по телефона, ако имате подходящите инструменти. Изпращане на мобилен техник. Ако телефонният съвет не успее да разреши проблема, ще ви бъде изпратен автомобилен механик до вашето местоположение. Услуги за теглене. Ако автомонтьора не е в състояние да поправи автомобила на място, колата ви ще бъде транспортирана до автосервиз. Обикновено се начислява допълнителна такса, ако трябва да бъдете изтеглени на по-голямо разстояние. Допълнителни екстри. Някои пакети за услуги от висок клас, ви дават право на спешно настаняване в хотел. Защо ми трябва помощ по пътищата? Има няколко често срещани причини, поради които хората се обаждат за помощ по пътищата. Проблеми с акумулатора. Независимо дали имате нужда от бърза реакция или акумулатора ви е дефектирал и трябва да бъде сменен, повечето специалисти ще ви помогнат на място.

Застраховка за пътна помощ автокаско

Ако случайно заключите ключовете в колата си, вашият доставчик ще ви помогне да получите достъп до вашето превозно средство. Аварийна доставка на гориво. Мобилните техници ще ви доставят необходимото количество гориво, бензин или дизелово гориво. Но ако автомобилът ви е със газова система, те ще организират изтегляне на колата ви до най-близката бензиностанция. Невъзможно стартиране на двигателя. Понякога двигателя на автомобила не може да запали и няма очевидна причина. Тогава специалистите ще репатрират автомобила с пътна помощ до техния автосервиз. Смяна на спукана гума. Смяната на резервното колело след спукване на гума е много тежка задача. Дори да сте физически здрав, има безброй причини поради които трябва да повикате пътна помощ. Намерете най-евтините цени за пътна помощ с помощта на вашият мобилен телефон. Сравнете най-добрите автомобилни застрахователни компании, които предлагат безплатна пътна помощ за страната и чужбина.

Какво представлява автомобилната застраховка за пътна помощ

Много застрахователи предлагат пътна помощ като допълнителна допълнителна услуга. Която може да бъде закупена в допълнение към автомобилната застрахователна полица. С помощта на пътната помощ, базирана на компанията по избор, можете да изберете различни нива на покритие. Това може да варира евтин вариант, включващ ограничен брой допълнителни услуги. Механична помощ и изтегляне на автомобила, до най-високото ниво на покритие. Като автомобил под наем и настаняване в хотел. Кои компании предлагат пътна помощ ? Повечето големи застрахователни компании като Бул Инс и Армеец. Самостоятелни организации за пътна помощ, включително 24/7 Road Assistance и 365 Roadside Assistance. Някои производители на автомобили предлагат покритие за пътна помощ, ако автомобилът ви редовно се поддържа в оторизиран сервизен център. Това е най-доброто което може да ви посъветваме да направите, за вашият лекотоварен или товарен автомобил.

Ако нямате застраховка няма да бъдат покрити щетите в следните случаи

Ако акумулаторът ви трябва да бъде подменен, обикновено се очаква да платите за новия. Някои застрахователи не предлагат пътна помощ за превозни средства, които са по-стари от 10 години. Има ограничения за това, колко далеч ще бъде изтеглено вашето превозно средство, ако механикът не може да поправи автомобила ви на място. Няма да получите помощ, ако вашето превозно средство е без надзор. Стандартната пътна помощ не се отнася за такситата, лимузините и подобни търговски превозни средства. Обикновено се определят граници за максималния размер и теглото на превозните средства, които могат да бъдат покрити. Ако колата ви е затрупана, повечето доставчици само ще ви помогнат да я освободите. Ако могат безопасно да го направят от солидна основа, например при затворен път. Може да се наложи допълнително заплащане, ако сте заседнати в отдалечена зона.

Мога ли да получа застраховка за пътна помощ, ако нямам застрахователна полица ?

Възможно е да не можете да получите пътна помощ при определени условия. Основните застрахователи ви позволяват да станете техен член. В момента когато автомобилът ви получи авария, те ще ви таксуват с допълнителна такса, ако не сте техен член. Този вид такса се прилага за всеки инцидент, който се извършва в рамките на определен период от време, обикновено от 24 до 72 часа. Някои самостоятелни компании начисляват фиксирана сума за инцидент за осигуряване на помощ. Това означава, че вместо да се присъедините към членска програма за една година и да се откажете от допълнителна такса. Плащате само за еднократната помощ, от която се нуждаете. Това може да бъде много по-евтино, отколкото да си направите застраховка автокаско. Самостоятелната помощ обаче става по-скъпа, ако имате нужда от повече от една или две допълнителни услуги за една година. Независимо от опцията която избирате, винаги прочитайте условията, за да знаете какво покритие сте закупили.

Подкрепя ли пътната помощ в национален мащаб?

След като отговаряте на условията за пътна помощ, вие имате покритие, без значение къде се намирате. Повечето държавни организации имат реципрочни договорености помежду си. Това означава, че можете да се възползвате от местните услуги, ако сте закъсали докато пътувате. Подобно на други форми на застраховка, като цялостна застраховка, полицата за пътна помощ се закупува, за да покрие конкретно превозното средство, а не конкретен водач. Така че в повечето случаи няма значение кой кара автомобила, стига самият автомобил да има нужната застраховка. Покупката на застрахователната полица за пътна помощ е много лесно. Просто се свържете с някоя от застрахователните компании и те ще ви изпратят веднага техен представител, за да оформите нужните документи. Ако днес имате нужда от помощ на пътя, обадете се на вашата застрахователна компания. Те ще изпратят веднага екип който ще пристигне в рамките на 30 минути и ще ви помогне.