застраховка при пътуване

Застраховка при пътуване

Днес автомобилът е много удобно транспортно превозно средство. Според някои застрахователни агенции в България, всеки ден се вкарват по 120 автомобила. Невъзможно е да не се обръща внимание на факта, че средната възраст на автомобилите втора употреба е около 10 – 12 години, а максималната възраст е почти 15 години. От януари до август 2014 година в България са продадени около 1500 нови автомобила, което е с 16,1% по-малко в сравнение с предходната година. И сега автомобилът ви е застрахован. Застраховка при пътуване. Автомобилната застраховка ви предпазва от много проблеми и финансови разходи. В края на краищата, всеки от нас не може да предвиди какво може да се случи по пътя. Пътната полиция ни информира за нови инциденти всеки ден. Частичната повреда или загуба на автомобил е само капка в океана. Тъй като, ако станеш виновникът на тази злополука, ще трябва да платиш много пари на страдащата страна.

Автомобилна застраховка

Във същото време ще бъдете уверени, че трябва да застраховате своя автомобил. Всъщност, застраховката е спасителна линия за извършителя на произшествието и страданието. В нашата държава има няколко закона, които контролират всичко, което се отнася до темата за застраховката. Гражданският кодекс на Република България гласи. Доброволна и задължителна застраховка и други законодателни актове. Които регламентират застрахователните въпроси като цяло и по-специално автомобилната застраховка. Законът на Република България за застрахователни дейности и Закона за организация на застраховането на Българската федерация. Не забравяйте и законите за задължителната застраховка Гражданска отговорност на собствениците на автомобили. Този документ ясно посочва всички точки. Видове застраховки. Пазарът представя много оферти за автомобилна застраховка. Най-популярни са застраховката „Гражданска отговорност“ и Автокаско.

Застрахователен договор

Не се страхувайте, че застрахователната процедура е тежка и дълга. Всичко е дори много просто. Застрахователният договор е от полза и за двете страни, както за собственика на автомобила, така и за директора на компанията. Защо ? В края на краищата, след тази процедура първата страна ще бъде спокойна, а втората ще бъде постоянно на крак. При загуба за всички плащания застрахователят отговаря. Всеки трябва да има застраховка „Гражданска отговорност“. Предимство и липса на застраховка. Застраховката има цяла поредица плюсове. При условие, че автомобилът е неразделна част от застраховката, всички селища и всички последствия ще бъдат изпълнени във възможно най-кратки срокове. Автомобилното застраховане е първата стъпка към успешния просперитет за бизнес или предприятие. Ако имате застраховка за горепосочените правила, тогава вече сте почувствали всичките му предимства.

Застраховка „Гражданска отговорност“

Но ако изведнъж има произшествие, всички проблеми ще се отправят към застрахователната компания. Не е нужно да обсъждате загубата или нещо друго. Всичко се поема от компанията. Тя ще предостави обезщетение за извършената вреда. Въпреки това, намерихме един минус в застраховката Автокаско. Този проблем се крие във факта, че в някои случаи компенсацията не се изплаща на сто процента. Изходът от тази ситуация е един: преди да подпишете договора, консултирайте се с адвокат. Разходите на застрахователната полица са повлияни от силата на двигателя на автомобила. Както и от опита на собственика като водач. Взема се предвид къде е договорът. Правителството определя застрахователните тарифи за задължително осигуряване. Но при условие, че след две години пътувате без един инцидент, ще получите 10 % отстъпка. Ако сте пътували в продължение на десет години без инцидент, тогава полицата ще ви излезе 2 пъти по-евтина.

Наказание при липса на застраховка

Със застраховката Автокаско, собственикът на автомобила се чувства много по-удобно и безопасно. Превъзходството на тази застраховка се забелязва от онези, които карат стари автомобили, защото по-често извършват инциденти. Отколкото тези, които управляват автомобили на чуждестранни производители. Шофирането без гражданска отговорност е забранено от закона. Размерът на глобата е от 5 до 8 пъти минималната заплата, разчитайки на законодателството на Българската федерация и автомобилът ви ще бъде спрян от движение. Независимо как се движите, не нарушавайте правилата и така нататък, никой не може да ви гарантира целостта и безопасността на вашият автомобил. Това е тази застраховка, която ще предпази автомобилът ви от авария, или природно бедствие. Когато купувате автомобил на кредит, ще ви направят пълно Автокаско. Имате ли нужда от Автокаско ? Къде управлявате автомобила си ?

Разходи по застраховка Автокаско

Купуването на застраховка не е толкова проста задача. Тарифата на Вашата полица е повлияна от много фактори. На колко години е шофьорът, опит като шофьор, система против кражба, охраняем паркинг за през нощта, плащане на полицата. Като цяло, застраховката за управление е в рамките на 6 – 12 % от общите разходи на автомобила. Всяка компания има свои собствени правила. Например, ако нямате тригодишен опит в шофирането, може да не получите застраховка. Докато за шофьор с опит, процентът на полицата ще бъде по-нисък. Не забравяйте да прочетете договора много внимателно. В момента жителите на Република България имат достатъчно възможности за туризъм. Покритие на здравната застраховка при пътуване. Не е разумно да се спестява от застраховката. Екзотичният туризъм, придобива не по-малко екзотична медицинска помощ. Медицинска застраховка срещу злополука са задължителни, когато пътувате в чужбина. Когато купувате застраховка за пътуване, трябва внимателно да прочетете предложените условия.

Застраховка при пътуване

Екскурзия до непозната страна е потенциално изпълнена с определени рискове. Тъй като туристът се намира в ново положение и не разбира напълно действията си в случай на непредвидени ситуации. Повечето от пътуващите в чужбина разчитат на късмет и благоприятна съвместимост на всички съпътстващи обстоятелства. И само една болест, травма или злополука ще накарат един чуждестранен турист да си спомни за застраховката. Ние също трябва да се подчертае пътуване до екзотични страни, където заедно със стандарта, има повишен риск от неизвестен вирус. Или да получите хранително отравяне, след дегустация на местни ястия. Преди посещението си в Африка, Южна Америка и Югоизточна Азия трябва да се консултирате със специалист в тропическа медицина. Който ще ви даде съвети за предпазване от заболяване или да даде насока за извършване на необходимите ваксинации. Това е убедителен аргумент в полза на разумни мерки за сигурност преди пътуването.

Покритие при здравна застраховка

Разбира се, съществуването на застрахователна полица не предпазва от заболяване или нараняване. Не предпазва от заболяване, причинено от климатични условия или необичайна храна. Застраховката ще осигури на притежателя на полицата предоставянето на медицински услуги при предоставянето на първа помощ. Тя ще послужи като гаранция, че туристът няма да бъде сам с проблема си. Застрахователните компании не отделят туристически екскурзии до екзотични страни в отделна категория. Наличието на здравно осигуряване е предпоставка за издаване на виза за всяка страна по света. Цената на такава застраховка зависи от страната, в която се намира туристът, и от покритието на медицинските услуги. Пътническата медицинска застраховка покрива първостепенните разходи, които предполагат първата медицинска помощ. Транспортирането и грижите на пациента, цената на лекарствата.