Застраховка при пътуване

За днес автомобилът е много удобно транспортно средство. Според някои застрахователни агенции в България, всеки ден се вкарват по 120 автомобила. Невъзможно е да не се обръща внимание на факта, че средната възраст на автомобилите втора употреба е около 10 – 12 години, а максималната възраст е почти 15 години. От януари до август 2014 г. в България са продадени около 1500 нови автомобила, което е с 16,1% по-малко в сравнение с предходната година. И колата ви е застрахована? Сега автомобилната застраховка ви предпазва от много проблеми и финансови разходи. В края на краищата, всеки от нас не може да предвиди какво може да се случи по пътя. Пътната полиция ни информира за нови инциденти всеки ден. Частичната повреда или загуба на кола е само капка в океана. Тъй като, ако станеш виновникът на тази злополука, ще трябва да платиш много пари на страдащата страна. И тук, в същото време ще бъдете уверени, че трябва да застраховате своя „кон“. Всъщност в наши дни застраховката е спасителна линия за извършителя на произшествието и страданието. В нашата държава има няколко закона, които контролират всичко, което се отнася до темата за застраховката. Граждански кодекс на Република България гласи. Доброволна и задължителна застраховка и други законодателни актове, които регламентират застрахователните въпроси като цяло (и по-специално автомобилната застраховка). Законът на Република България за застрахователни дейности и Закона за организация на застраховането на Българската федерация. Не забравяйте и законите за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на собствениците на автомобили. Този документ ясно посочва всички точки. Видове застраховки
Пазарът представя много оферти за автомобилна застраховка. Най-популярни са застраховката „Гражданска отговорност“ и CASCO. Не се страхувайте, че застрахователната процедура е тежка и дълга. Всичко е дори много просто. Застрахователният договор е от полза и за двете страни, както за собственика на автомобила, така и за директора на компанията. Защо? В края на краищата, след тази процедура първата партия ще бъде спокойна, а втората ще бъде постоянно „на крака“. При загуба за всички плащания застрахователят отговаря. Всеки трябва да има политика за застраховка „Гражданска отговорност“. Предимство и липса на застраховка. Застраховката има цяла поредица плюсове. При условие, че автомобилът е неразделна част от предприемачеството, всички селища от всички последствия ще бъдат изпълнени във възможно най-кратки срокове. Автомобилното застраховане е първата стъпка към успешния просперитет на бизнес или предприятие. Ако имате застраховка за горепосочените правила, тогава вече сте се чувствали всичките му предимства. Но ако изведнъж има произшествие, всички проблеми ще се справят със застрахователната компания. Не е нужно да обсъждате загубата или нещо друго. Всичко се погрижи от компанията. Тя също така ще предостави обезщетение за извършената вреда. Въпреки това, намерихме едно минус в политиката CASCO. Този проблем се крие във факта, че в някои случаи компенсацията не е предназначена. Изходът от тази ситуация е един: преди да подпишете договор, дайте го на адвокат.
Разходи за застраховката „Гражданска отговорност“
Разходите за застрахователната полица са повлияни от силата на двигателя на автомобила, както и от опита на собственика като водач. Взема се предвид къде е договорът. Правителството определя застрахователните тарифи за задължително осигуряване. Но при условие, че след две години пътувате без един инцидент, ще получите 10% отстъпка. Ако сте пътували в продължение на десет години без инцидент, тогава полицата ще ви струва почти една стотинка (по-евтина от 2 пъти).
Наказание при липса на тази застраховка
С осигуряването на OSAGO собственикът на автомобила се чувства много по-удобно и безопасно. Превъзходството на тази политика се забелязва от онези, които карат нашите стари автомобили, защото по-често навлизат в инциденти, отколкото тези, които управляват автомобили на чуждестранни производители. Но шофирането без отговорност е забранено от закона. Размерът на глобата е 5-8 пъти минималната заплата, разчитайки на законодателството на Българската федерация, и колата ви ще бъде изпратена на паркинга.
Независимо как се движите тихо, не нарушавайте правилата и т.н., никой не може да ви гарантира целостта и безопасността на вашата кола. Това е тази застраховка, която ще предпази колата ви от авария или авария, природно бедствие. CASCO можете да предложите, когато купувате автомобил на кредит. Имате ли нужда от CASCO? Къде карате колата си? Към страната, градина, веднъж годишно в морето или веднъж в годината в селото? И на робот, отивате ли с обществен транспорт или ходиш? При това условие не се нуждаете от политика за CASCO за 1 година. Дори ако искате да продадете колата си в бъдеще, тази застраховка за вас до всичко. Но трябва да знаете, че дори при промяната на собственика на автомобила, политиката продължава да защитава вашите права и вашия „кон“.
Разходи за застраховка CASCO
Купуването на застраховка не е толкова проста задача. Тарифата на Вашата полица е повлияна от много фактори. на колко години е шофьорът, опит като шофьор, система против кражба, охраняем паркинг вечер и през нощта, плащане на полицата. Като цяло, политиката за управление в рамките на 6-12% от общите разходи на колата. 15 процента в случай, че колата е стара и с правилния рул. Не всички политики вземат под грижите си „почитани пенсионери“. Всяка компания има свои собствени правила. Например, ако нямате тригодишен опит в шофирането, може да не получите политика, докато за шофьор с опит, процентът на полицата ще бъде по-нисък. Има много примери. Но независимо как е, изберете политика с добра репутация. И не забравяйте да проучите договора много внимателно. В момента жителите на Република България имат достатъчно възможности за туризъм. Екскурзия до всяка страна по света може да се осъществи без дълга подготовка, като изберете само маршрута по Ваша преценка. Това може да са екскурзии до големи градове, исторически центрове или курорти, или може би екстремен туризъм – планински ски или катерене.
Екзотични турове и инфекциозни заболявания
Покритие на здравната застраховка при пътуване
Не е разумно да се спестява застраховка
Екзотичният туризъм придобива не по-малко екзотична медицинска помощ
Важно: спазване на хигиената и хигиената
Модерният турист може лесно да прекара уикенда в сърф или гмуркане. Човек може да разбере турист, който е гладен за приключения, когато внимателно планира пътя на пътуването си, се интересува от удобството на хотела, наличието на екскурзии или възможностите за пазаруване. Въпросът за застраховката е последното нещо, което туристът може да мисли преди пътуване.
Медицинска застраховка срещу злополука са задължителни, когато пътувате в чужбина. Когато купувате застраховка за пътуване, трябва внимателно да прочетете предложените условия, така че по време на пътуването да бъдете напълно оборудвани. Необходимостта и характеристиките на застраховката за пътуване, както и рисковете, свързани с това пътуване, се обсъждат в тази статия.
ЕКЗОТИЧНИ ТУРОВЕ И ИНФЕКЦИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Екскурзия до непозната страна е потенциално изпълнена с определени рискове, тъй като туристът се намира в ново положение за него и не разбира напълно действията си в случай на непредвидени ситуации. Повечето от пътуващите в чужбина разчитат на късмет и благоприятна съвместимост на всички съпътстващи обстоятелства. И само една болест, травма или злополука ще накарат един чуждестранен турист да си спомни за застраховката. Ние също трябва да се подчертае пътуване до екзотични страни, където, заедно със стандарта, има повишен риск от „улов“ неизвестен вирус или да получите един банален хранително отравяне, след дегустация на местни ястия. Преди посещението си в Африка, Южна Америка и Югоизточна Азия трябва да се консултирате със специалист в тропическа медицина, който ще даде съвети за предпазване от заболяване и / или да даде насока за извършване на необходимите ваксинации. В Индия, Китай, Тайланд, Кения, Намибия, Зимбабве, Бразилия и редица други региони на висока вероятност от поява на такива неприятни инфекциозни заболявания като малария, жълта треска, холера и други. Понастоящем вирусът на Зика набира популярност, което представлява опасност за туристите, които се намират в необичайни климатични и санитарни условия. Това е убедителен аргумент в полза на разумни мерки за сигурност преди пътуването, по-специално имунизация и консултация със специалист.
ПОКРИТИЕ НА ЗДРАВНАТА ЗАСТРАХОВКА ПРИ ПЪТУВАНЕ
Разбира се, съществуването на застрахователна полица не предпазва от заболяване или нараняване, не предпазва от заболяване, причинено от аклиматизация или необичайна храна. Застраховката ще осигури на притежателя на полицата предоставянето на медицински услуги при предоставянето на първа помощ и ще послужи като гаранция, че туристът няма да бъде сам с проблема си. Застрахователните компании не отделят туристически екскурзии до екзотични страни в отделна категория. Наличието на здравно осигуряване е предпоставка за издаване на виза за всяка страна по света. Цената на такава застраховка зависи от страната, в която се намира туристът, и от покритието на медицинските услуги. Пътническата медицинска застраховка покрива първостепенните разходи, които предполагат първата медицинска помощ, транспортирането и грижите на пациента, цената на лекарствата. Когато правите застраховка, клиентът може да допълни покритието на застрахователната полица, както и да попита за списъка с услуги, които са изключени. Например ухапване от отровни насекоми, дерматити или алергични реакции не са включени в обхвата на туристическата политика, освен когато се изисква спешна медицинска помощ. Тези подробности трябва да се обсъждат при закупуването на политика.
НЕ Е РАЗУМНО ДА СЕ СПЕСТЯВА ЗАСТРАХОВКА
Опитните пътници препоръчват да не се спестява от цената на застрахователната полица, като обхватът на нейното покритие се разширява над стандарта за определена сума за страната. Ако продължителността на пътуването е кратко, тя ще увеличи незначително цената на застрахователната полица, но ще гарантира не само стандартни медицински услуги, но и допълнителни услуги. Това важи особено за туристите, планиращи екстремни видове почивка – гмуркане, сърф, ски или други видове туризъм, свързани с повишен риск от нараняване.
За тази цел трябва да се направят допълнителни корекции на условията на застрахователната полица, например опцията „активна почивка“ или „пътуване с двуколесен транспорт“. Дори ако туристът не планира да кара велосипед, местните жители в азиатските страни се движат с мотопеди. В същото време плътността на трафика е толкова висока, че чуждестранен турист може да бъде заловен в неприятна ситуация, свързана с този вид транспорт.
ЕКЗОТИЧНИЯТ ТУРИЗЪМ ПРИДОБИВА НЕ ПО-МАЛКО ЕКЗОТИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
Когато пътувате до страни в Африка, Азия и Южна Америка трябва да бъде готов да се гарантира, че нивото на медицинските услуги е малко по-различно от обичайните стандарти на медицинско обслужване. Нещо повече, това е една неприятна изненада за туристите от европейски или северноамерикански страни, където услугата е на по-високо ниво на качество. Тя трябва да бъде готова да се изправи пред реалността на всекидневния живот на местните жители. Например, болници при пациенти Тайланд болничните са в една и съща стая, разделени само от леки преградни стени. Хоспитализацията само предлагаме сериозно болен, както и всички други пациенти в общата опашка чакат да отидеш на лекар. Приемането на тесен специалист в събота и неделя отсъства.
ВАЖНО: СПАЗВАНЕ НА ХИГИЕНАТА И ХИГИЕНАТА
При условие, че туристът има добро здраве и няма хронични заболявания и ако успее да избегне наранявания при екстремни почивки, опасността от чревно отравяне не трябва да се изключва. За да избегнете това, трябва да пиете бутилирана вода, да си миете ръцете преди всяко хранене и след посещения на обществени места и да спазвате личната хигиена. Изкуството да опитате местната кухня може да се посрещне в ресторанта в хотела или на обществени места, които водачът ще ви препоръча. Уличната храна крие скрита заплаха сама по себе си, тъй като търговците не винаги спазват технологичните и санитарни стандарти за готвене.