Пътна помощ

0899 79 99 99

Защо автомобила гори масло

Защо автомобила гори масло

Когато купувате употребяван автомобил, има много неща, които трябва да проверите. За да сте сигурни, че получавате качествено превозно средство. Има някои лесни неща, които трябва да проверите, как е избледняла боята и дали има някакви скъсвания по тапицерията. Но има и някои по-трудни неща, които трябва да проверите, които могат да ви разкажат много за автомобила, който смятате да закупите. Едно от нещата, които можете да видите е състоянието на гумите. Проверката за модели на износване като гума, която е износена отвътре, но има много голям протектор отвън. Може да означава лошо износване или огънати компоненти на окачването, което означава, че автомобилът е имал инцидент. Защо автомобила гори масло. Друго нещо, което трябва да разгледаме, е долната част на автомобила. Ако тя е покрита с мазнина и пътна мръсотия, това може да означава изтичане на масло, което продължава да тече, вместо да бъде отстранено.

Проверка на двигателя и защо автомобила гори масло

Това показва че, редовната поддръжка е била пренебрегвана на това превозно средство и може да има повече проблеми, които се крият под капака. Състоянието на двигател и предаване може да бъде трудно за диагностициране, тъй като никакви проблеми не биха се виждали отвън. Добрият тест, често може да ви даде добра представа за състоянието и на двете. Докато управлявате автомобила, ослушайте се за признаци за чукане или тиктакане. Или издаване на звуци от двигателя, уверете се че всичко с трансмисията е наред. Другото нещо, което трябва да проверите за по-стара кола, е ако автомобилът гори масло. Ако притежавате автомобил, който гори постоянно масло, трябва редовно да проверявате нивото на маслото на двигателя. Ако търсите да закупите автомобил, можете да проверите дали автомобилът гори масло. Като наблюдавате отработените газове за признаци на изгоряло масло.

Причини за горене на масло от двигателя

Защо автомобила гори масло. Ако двигателят гори масло, най-често това се забелязва при стартиране на автомобила когато двигателят е студен. Ако автомобилът гори масло, ще забележите син дим от изпускателната тръба, когато запалите двигателя или ускорявате. Един автомобил може да гори масло по няколко различни причини. Две от най-срещаните причини са, защото сегментите на буталото са износени. Гумичките на клапаните са се втвърдили и подлежат на смяна. Ако сегментите на буталата на двигателя са износени от голям пробег или лоша поддръжка. Те пропускат малко количество масло и то изгаря по време на горивния процес. Така се получава синия дим в изпускателната система по време на ускоряване на автомобила. Двигателното масло също циркулира около клапаните в главата на двигателя. Около всеки клапан има уплътнения, които предпазват маслото от изтичане в горивната камера.

Причини за износване на уплътненията

Тези уплътнения могат да се износят от голям пробег, от ниско ниво на маслото. Или просто да изсъхнат и да се напукат, ако автомобилът не се е движел отдавна. Ако уплътненията на клапаните са в лошо състояние, те могат да позволят на маслото да проникне покрай тях, докато двигателят ви не работи. Което позволява на маслото да проникне в горивната камера и да изгори. Когато запалите двигателя на автомобила, ще забележите същия син дим от изгоряло масло от изгорелите газове. Тъй като маслото изгаря в горивната камера. Ако откриете, че автомобилът ви е износил уплътненията на клапаните и изгаря маслото при пускане в експлоатация. Може да обмислите възможността за смяна на уплътненията на клапаните. За съжаление това може да бъде много скъпо поддържащо изделие. Тъй като обикновено изисква премахване на главата на двигателя и внимателна работа по всички детайли на двигателя. Ако забележите че автомобилът ви гори прекалено много масло, по добре потърсете пътна помощ и го закарайте в автосервиз.