Избор на автосервиз

избор на автосервиз

Избор на автосервиз

Рано или късно, автомобилът ви трябва да премине през автосервиз, а дали всички автосервизи са едни и същи. Необходимо е да направите правилен избор на автосервиз, който да отговаря на минималните изисквания за законност. Което да предотврати опасността, за безопасността на автомобила, водача и пътниците. Вземете предвид тези 10 съвета, за да избегнете рискови ситуации, като изберете най-добрия автосервиз. Най-добрият автосервиз не трябва да бъде най-скъпият, но нито и най-евтиният. Икономическият фактор не е единственият, който трябва да оцените. Съществуват и други важни фактори, които са включени в тези 10 съвета. За да изберете най-добрия автосервиз, който трябва да бъде оценен и взет предвид, за да постигнете най-задоволителната работна среща. Поискайте бюджет за конкретна работа от няколко автосервиза. Недейте да се ръководите от екстремни цени, нито от най-евтините или най-скъпите. Единственият точен и справедлив начин за сравнение е смяна на маслото или смяната на накладки.

Какъв избор трябва да направите

Опознайте специалностите и услугите на сервиза, за да се убедите че те покриват специфичните нужди за ремонт на автомобила. Оценявайте близостта на автосервиза до вашето место живеене или мястото където работите. Това е съвет за да изберете най-добрия сервиз, който е практичен и полезен. Възможността да вземете автомобила си бързо. Без да се налага да търсите други транспортни средства е много важно спестяване на време и пари. Опитайте се да разговаряте с управителя на автосервиза или работниците. Ако работещите в сервиза избягват да дават подробности, или не дават информация, усещането е че, сервиза не е много надежден. Проверете отзивите в интернет пространството за конкретния автосервиз. Ако това е голям и специализиран автосервиз, има голяма вероятност да получите необходимата информация от която се нуждаете. Ако отзивите са положителни, това означава че се предоставя качествена услуга.

Какви условия за споразумение трябва да подпишете при избор на автосервиз

Попитайте другите клиенти, дали са доволни от техните услуги. Потърсете препоръките на случайно пребиваващите и постоянни клиенти, които се намират в автосервиза. Консултирайте се със застрахователната компания, където е застраховано вашето превозно средство. Много от тях работят с доверени сервизи, които предлагат допълнителни гаранции за автомобила. Проверете за сезонни оферти и отстъпките които предлагат автосервизите за своите постоянни клиенти. Не се доверявайте на сервизи, които не издават данъчни фактури. В случай, че изникне проблем с вашият автомобил, вие не можете да предявите иск към този автосервиз. Преди да оставите автомобила си за ремонт, попитайте каква ще бъде крайната цена за ремонт на автомобила. Когато оставяте автомобила си за ремонт, трябва да ви бъде издаден приемо-предавателен протокол от автосервиза. След като вашия автомобил бъде готов, първо го тествайте и проверете дали всичко е наред. И чак след това подпишете приемо-предавателния протокол.

Какво трябва още да знаете при избор на автосервиз

Преди да напуснете автосервиза, поискайте писмена гаранция за извършения ремонт. Който трябва да бъде подписан между двете страни. Важно е да знаете каква ще бъде крайната и обща цена с ДДС. И времето на услугата за ремонт на автомобила. Ако автосервиза се ползва с голяма репутация. Трябва да ви бъде издадена данъчна фактура с касова бележка и гаранционен срок от 6 месеца. При тези случаи, може да изискате да направите оглед на извършената услуга и на частите които са подменени. Желателно е преди това да се разберете, какви авточасти ще се поставят във вашият автомобил. Автомобилът преминава много по-голям пробег с оригинални авточасти, отколкото с алтернативните. Използването на алтернативни авточасти, може да доведе до фатални последици при пътуване. Повечето специализирани автосервизи в страната, разполагат със специализирани камиони за специализирана пътна помощ. Ако направите правилен избор на автосервиз, вие ще пътувате сигурно и безпроблемно. Избора на правилен автосервиз, зависи само от Вас.

Всеки специалист трябва да извършва такава дейност която я разбира

Всеки собственик на автомобил знае, че дълголетието на автомобила зависи от това как да се грижим за него. Ето защо е много важно да направите всичко възможно, автомобилът ви да е в отлично състояние. Как да изберем добър автосервиз ? На първо място, проверете отзивите за работата в автомобилните центрове. Попитайте познати и приятели, които вече са използвали услугите на този автосервиз. Само реални отзиви могат да бъдат полезни, при избор за автомобилна услуга в автосервиз. Не забравяйте да обърнете внимание на работниците, които обслужват автомобилите. Специалистите по обслужване трябва да бъдат опитни и да работят бързо. Също така, добрите специалисти ще ви помогнат да отговорите на вашите въпроси свързани с ремонта или поддръжката на автомобила. Много автомобилни експерти съветват, автомобилните услуги да не бъдат свързани с други услуги, като бояджийски или тенекеджийски услуги. Смята се че всеки специалист, трябва да се занимава с това което разбира най-добре.

Какво трябва да знаете за автосервизните специалисти

Например, ако специалистът на автомобили се занимават с ремонт на двигатели и ходова част. Той няма да знае как се боядисва или изчуква автомобила. По този начин може да се направи заключение, че тесните специалисти се оценяват много повече от тези, които се занимават с всичко останало. Специалистите които работят в автосервизите, трябва да препоръчват подходящите материали. Ако работникът на обслужващия автомобил, не може да ви помогне при избора на резервни части. Това показва нежелание за работа или недостатъчна компетентност. Също така експертите от автомобилния център трябва да бъдат учтиви и любезни. Ако е необходимо, те трябва да ви обяснят причината за вашият проблем. Обърнете внимание на оборудването в автосервиза. В края на краищата, добрите автосервизи използват модерно и висококачествено оборудване. Не забравяйте, че качеството за ремонта на вашия автомобил зависи от оборудването на автосервиза.

Какъв автосервиз да изберем

Ако автомобилния сервиз работи от много години, това означава, че качеството на услугата е на много високо ниво. Всички автосервизи които работят некоректно, рано или късно биват затваряни. Обърнете внимание на времето за ремонтните дейности. В добрите автосервизи, проблемите се разрешават в кратък период от време. Затова изберете по добрият автосервиз, който ще поправи вашият автомобил за най-кратко време. По този начин може да направим заключение, че изборът на добър автосервиз зависи само от автомобилните специалисти. В допълнение към всичко това, автосервизът трябва да има документи. Които да доказват, че фирмата има право да предоставя услуги за ремонт на автомобили. Ако ви хареса един или друг специалист, не забравяйте да запишете името му, за да можете да го потърсите отново. За всеки случай запишете телефонният му номер, за да може да се консултирате, ако получите неочаквана авария на пътя.

Избор на автосервиз и видове автомобилни центрове

В сектора на услугите в транспорта съществуват три вида автомобилни центрове. Това са официалните дистрибутори на автомобилни центрове. Специализирани и независими автомобилни центрове и малки гаражни автосервизи. Официалните дистрибутори на автомобилни центрове са най-скъпите варианти. Статуса на официалния дилърски автосервиз, дава задължителна акредитация, постоянна сертификация на своите служители. Ако вашият избор бъде изпратен до официалния дилърски център на производителя на автомобила, вие ще получите. Осигуряване на качествена работа. Оригинални авто части за вашият автомобил. Професионална сервизна услуга. Модерно техническо оборудване. Отстъпка за постоянно обслужване. Решаване на различни проблеми. Тази услуга ще бъде с по-висока цена, но с по дълга гаранция за автомобила. Същевременно, ще ви бъде издадена данъчна фактура, която ще ви гарантира че във вашият автомобил са поставени оригинални авточасти.

Специализиран и независим автосервиз

Избор на автосервиз. Имате гъвкава ценова политика. Автомобилните центрове от този тип са широко разпространени във страната, но те предлагат високо специализирани услуги. Те работят както с оригинални резервни части, така и алтернативни резервни части. Те осигуряват гаранция за ремонтните услуги и резервните части. Много служители на такива авто центрове за обслужване на автомобили, са работили в специализирани автосервизи. Без умения и знания за предоставяне на професионални услуги, няма стимул за кариерно развитие. В такива сервизи работят високо квалифицирани авто специалисти, на които може да се доверите напълно. Цената на услугата при тях е с 30 процента по евтина от цената на услугите които предлагат официалните автоцентрове за поддръжка на автомобили. При тях ще получите същите гаранционни условия, както при официалните автосервизи.

Малки гаражни авто сервизи

Можете да намерите авто ремонтни услуги на ниски цени, предлагат се различни видове автомобилни услуги. Обикновено в тези малки сервизи работят 2 – 3 ма работници. Такива малки автосервизи може да намерите в гаражи или изоставени складове. Работите се гарантират само в някои случаи. Те се конкурират със специализирани и независими автомобилни центрове. В такива гаражни условия може да работят работници от професионалисти до любители. Недостатъците на тези сервизни центрове са, местоположението на гаража при търсене на желаната услуга. Можете да се загубите при търсенето, без издаване на документи за ремонт на автомобила си. Те не разполагат с необходимата сервизна техника за ремонт на автомобили и нямат необходимата професионална техника. При избора на авто център за автосервизни услуги и поддръжката на вашия автомобил, решете каква работа ви е необходима. Ако сте закупили чисто нов автомобил с гаранционно обслужване, по-добре е да изберете официалния автосервиз за да имате гаранция.

Къде може да получите гаранция за ремонтни дейности

Но ако се нуждаете от малък ремонт, например да смените крушката на автомобила, можете да потърсите авто електро специалист. Няма да чакате на опашката, докато ви дойде реда в оторизирания автосервиз и няма да плащате тройна или четворна цена. В сервизната ви книга не е необходимо да се записва подобен ремонт. Ако имате време, възможност и средства за обслужване от оторизирани дилъри, не търсете други възможности. Гаранцията за ремонтните дейности, оригинални резервни части, сертифициран персонал ще бъде най-добрата възможност за вашият автомобил. След изтичането на гаранционния период на услугата, официалните центрове намаляват цената на услугите си до 40-50 %. Повечето собственици на автомобили, търсят по-евтини и по-добри услуги. Изборът им попада върху независимите и специализирани автомобилни центрове. Много внимавайте когато търсите специализиран автосервиз.

Какво трябва да проверим ако оставим автомобила си в автосервиз

Избор на автосервиз. За да оставите автомобила си в автосервиз, първо проверете цената за услугата. Проверете условията, при които вашият автомобил ще бъде ремонтиран. За какъв период от време ще бъде отремонтиран вашият автомобили и какви резервни части ще се използват. Изборът на некомпетентен сервизен авто център, губи време, сила и нерви. Не забравяйте да прегледате отзивите и черния списък в интернет за най-неквалифицираните автомобилни центрове. Ако станете редовен клиент на избраният от вас автосервизен център, може да получите допълнителни бонуси за вас. Затова ние от фирма Пътна помощ Албена Експрес ви препоръчваме, ремонтните дейности на всички нови автомобили, да се извършват в оторизиран автосервиз. Там ще получите гаранция за работата, коректност, оригинални авточасти и данъчна фактура за извършената работа.