Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Избор на бензиностанция

избор на бензиностанция

Избор на бензиностанция

Всеки ден стотици хиляди бензиностанции запълват милиони коли. Обичайният случай e: водачите отварят резервоара за гориво, изваждат пистолета от колоната и зареждат гориво. За бензин пистолетите са три вида: AI-95, AI-98, AI-100 октана, а понякога и повече, с всички видове добавки. И всеки водач трябва да знае какво гориво се препоръчва за превозното средство. За съжаление, нито знанието, нито техническите познания, нито размерът на средствата, изразходвани за бензиностанциите. Не могат да гарантират качеството на закупеното от тях гориво. Избор на бензиностанция. Какво е „лош“ бензин? Данните, посочени в колоните – брой на бензин октан, който се характеризира своята химическа устойчивост на огън. Бензин с ниско октаново число, създава огромен натиск на гориво-въздушната смес, наречена детонация. Това е най-лошата съдба за двигателя. Бензина може да съдържа ацетон, етилов алкохол и голямо количество добавки от метали. Тя може да повлияе неблагоприятно на двигателя.

Тъжните последици при избор на бензиностанция

При зареждането на бензин с ниско октаново число в автомобила, собственикът е изложен на голям риск. Не контролираното запалване може да разтопи отворите на буталото. Да огъне свързващите пръти и в резултат на това ще трябва да изхарчите пари за ремонта на двигателя. При модерните автомобили, появата на детонации се следи от специални сензори. Модулът управлява горивната смес, намалява нивото на усилване или забавя времето за запалване. По този начин компютърният модул осигурява защита на двигателя. Въпреки това, повечето автомобили нямат такава надеждна защита. Първата жертва на ниско качествения бензин ще бъдат свещите. Добавките към бензина ги повреждат, а лошият бензин ще скъси живота на двигателя. Мръсотиите в бензина замърсяват буталата и сегментите. Поради лошото качество на бензина, катализаторът може да се повреди. Горивната система може да не работи, което може да доведе до повреда в бензиновата помпа.

Как да разберем, че бензинът не е хубав

Избор на бензиностанция. Понякога шофьорите не забелязват веднага промяната в работата на двигателя след зареждане. Това се случва, когато двигателят се повреди на няколко стотин метра от бензиностанцията след зареждането. Това може да означава, че бензинът съдържа вода и механични примеси. Но когато автомобилът не вдигне необходимата мощност, това означава че бензинът е с по-ниско октаново число. Но във всички случаи, трябва да се провери дали е виновно горивото, или проблемът е в двигателя. Необходимо е да извадите малко бензин и да го разтриете с пръсти. Ако изсъхне, това означава че горивото е добро, мазните остатъци показват наличието на примеси в бензина. Можете да опитате да излеете малко бензин върху лист бяла хартия, след което изчакайте, докато течността се изпари. Ако по хартията няма следи, това означава, че най-вероятно бензинът е хубав. Ако на хартията има големи петна, това означава, че бензина е с примеси, които двигателя не ги харесва.

Бензинът е лош, какво трябва да направя ?

Избор на бензиностанция. Това означава че повече не трябва да посещавате тази бензиностанция. Как можете да проверите горивото. За да направите това, трябва да поставите капка бензин върху стъклена повърхност. Бялото оцветяване показва пълно отсъствие на примеси. Но жълтите или тъмните кафяви петна показват, излишната концентрация на катран в горивото. Ако вземете прозрачен съд, погледнете бензина. Горивото трябва да има леко жълтеникав оттенък. Смесването на гориво с калиев перманганат, може да се види дали има съдържание на вода в бензина. Ако горивото стане розово, това означава че бензинът съдържа вода. За собствениците с добро обоняние, няма да е трудно да усетят миризмата на горивото. Затова бъдете внимателни, зареждането на гориво в автомобила става неразделна част от живота на всеки шофьор. Начинаещите се сблъскват с различни въпроси и съмнения, когато зареждат гориво в автомобила. Достатъчно е да се придържаме към препоръките на специалистите.

Зареждане с гориво на бензиностанция правила за идеален резултат

Един от актуалните проблеми сред начинаещите шофьори е зареждането на гориво в бензиностанцията. Но трябва да помните – марките на бензина се различават по качество, производителност и цена. Пестенето на бензин може да доведе до рискове и негативни последици за състоянието на автомобила. Първо проверете къде се намира капачката на резервоара за гориво. Местоположението му може да се намира в зависимост от конкретния модел. По-добре е да го намерите предварително, за да не правите опашка на бензиностанцията. За по голямо удобство, паркирайте автомобила от страната в която се намира капачката на резервоара за гориво. Не паркирайте близо до колонката, тъй като зареждането на гориво в автомобила може да бъде по-трудно. Преди да сипете гориво в резервоара, проверете дали тази колонка отговаря на изисканията на вашият автомобил. В противен случай, ще се наложи да потърсите услугите на фирмите за пътна помощ във страната.

Правилата за безопасност при избор на бензиностанция

Уверете се, че сте изгасили двигателя на автомобила, когато пристигнете в бензиностанцията. Правилата за безопасност гласят, че е необходимо да не се пуши по време на зареждането. Но никой в ​​нашата страна на практика не изпълнява това изискване. Пушенето в близост до колонките е строго забранено. Преди да влезете в бензиностанцията, вече трябва да сте решили, какво гориво да сипете в автомобила. При луксозните автомобили, капакът на резервоара за горивото се отваря по такъв начин, че да не може да се сипва дизелово гориво на бензинов автомобил. Но обратният проблем е напълно възможен. Във всеки случай вниманието е най-важно, гледайте какво гориво ще заредите в резервоара. Зареждането на автомобила с гориво в по-големите бензиностанции се извършва от персонала. Ако зареждането се извършва от служителите на бензиностанциите, те трябва да ви информират за съответната марка гориво и количество.

Избор на бензиностанция

Те ще ви покажат правилния номер на колоната, от вас се изисква само да заплатите необходимата сума за горивото на касата. Зареждане на автомобила на бензиностанцията собственоръчно. В този случай трябва първо да проверите самата колона. В повечето бензиностанции, първо трябва да заредите гориво и след това да платите на касата. Когато плащате на касата, трябва да кажете номера на колонката и зареденото количество гориво. Можете също да поискате да заредите гориво за определена сума. При зареждане на гориво в резервоара, трябва да вземете предвид показанията на колоните. Тук се показват цифрите – броя на литрите гориво и цената. Зареждането с гориво на бензиностанцията е проста и достъпна задача за всички водачи на автомобили. Много начинаещи имат неоправдан страх от зареждането на бензиностанцията. Но опитът потвърждава, че не трябва да възникват трудности и страхове. За идеален резултат просто погледнете внимателно самата колона.

Как да заредим гориво

Вземаме пистолета от колонката и го поставяме в гърловината на резервоара. След това натискаме спусъка на пистолета, като го притискаме към дръжката – ще се чуе звукът от течащият бензин. Не се притеснявайте за възможно преливане на бензин. Тъй като всички модерни бензиностанции имат прекъсвач на пистолета. Когато сте заредили необходимото количество гориво, зареждането на гориво е привършило. Внимателно извадете пистолета от гърловината и го поставете върху дръжката на колоната. Тогава вече можете да затворите капака на резервоара и да продължите пътуването си. Информацията, която се вижда в нашата статия, позволява да се уверим, че няма нищо сложно за пълнене на гориво. Достатъчно е да следвате необходимите препоръки и да не се отдавате на вълнение. Редовната практика и опитът ви дават възможност, да зареждате необходимото количество гориво и да не се притеснявате че ще заредите грешното гориво в резервоара на автомобила.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.