Избор на бордови компютър

избор на бордови компютър

Избор на бордови компютър

Бордовия компютър на автомобила, става все по-често популярен, сред производството на съвременните автомобили. Съвременния бордовия компютър, прави автомобила много по икономичен и по бърз при ускоряване. Защо бордовия компютър става много търсен ? Отговорът е много прост, той управлява разхода на горивото, пробега на автомобила. Всички електрически елементи на запалителната система и много други параметри в електрическата система на автомобила. С други думи, аналоговите измервателни устройства се заменят с цифрови устройства. Чрез електронните устройства на бордовия компютър на автомобила, може ясно да разберем температурата на времето в околната среда. Не е нужно да бъдете отличен авто-механик, за да разберете какво се случва с автомобила. Дали трябва да се зарежда с гориво, или трябва да се смени маслото. Но все пак, когато става въпрос за избор на бордови компютър, има много автосервизи, които вярват, че техният избор е най-добрият.

Какво представлява бордовия компютър

Избор на бордови компютър. Бордовия компютър е независимо устройство в автомобила, което работи постоянно, за разлика от другите устройства. Например, опитен шофьор никога няма да позволи на двигателя да прегрее. А неопитния шофьор, може да прегрее двигателя на автомобила, дори и да го блокира понякога. Когато двигателя на автомобила започва да прегрява, налягането в охладителната системата се увеличава. В този случай двигателя просто ще се повреди, ако не го ръководи бордовия компютър на автомобила. Бордовия компютър служи като навигатор, той постоянно контролира всички електрически системи в реално време. Във случай на непредвидена ситуация, той веднага сигнализира водача, че нещо не е наред във системата. Понякога те предотвратяват техническите проблеми в автомобила. Независимо от това, все още е под въпрос и от голямо значение да се избере такова помощно устройство. Първо, трябва да определите какъв вид електронно управляващо устройство имате.

Избор на бордови компютър и видове бордови компютри

За да разберете това, трябва да намерите подходящия блок за управление в автомобила. И да видите какъв стикер е поставен върху него, като пример той може да бъде Bosch, Simens и други. Но всичко това зависи от марката на автомобила. Ако автомобилът е с карбуратор, тогава бордовите компютри са много малки, за дизеловите автомобили са малко по-големи. За карбураторните двигатели това е Multitronics и Orion. За дизеловите двигатели Multitronics, Orion и Prestige. Що се отнася до инжектора, изборът е много по-голям, това са Multitronics, Orion и Prestige. Някои от тях, трябва да бъдат поставени на специално определено място. Но има и универсални, които може да бъдат поставени върху арматурното табло, или залепени за стъклото. Но все пак трябва да решите какво точно искате от бордовия компютър на автомобила. Дали ще покаже икономията на гориво, температурата вътре или вънка в автомобила, или може да контролира целия автомобил.

От какво зависи цената на бордовия компютър

Избор на бордови компютър. В края на краищата, ако сте закупили скъпо устройство. Може би няма да имате полза от използването на половината от неговите функциите. Цената на компютъра зависи от видовете функции, които са защитени от бордовия компютър. Можете да намерите бордови компютър, който да запали двигателя на автомобила от разстояние. Може да намерите бордови компютър който да покаже налягането на гумите и състоянието на водача. Но цената на този бордови компютър може да се окаже прекалено много висока за вас. Най-елементарния бордови компютър, трябва да може да измерва разхода на горивото на автомобила с 100 километра в час. Да показва температурата на двигателя, или колко километра е преминал вашия автомобил. Да показва външната и вътрешната температура в автомобила. Най-добре е да познавате модела и устройството на вашия автомобил. По този начин вие ще намерите бордови компютър, който ще отговарят на вашите изисквания и вкус.

Инсталиране на бордовия компютър

Изглежда, че системата на бордовия компютър е много сложна и не е никак лесно да се разбере, че не всеки може да инсталира компютъра. Затова трябва да прочетете внимателно ръководството и да определите точното местоположение където ще се инсталира. Нека да прегледаме наличието на всички сензори и как са свързани по между си. Нашата компания се занимава с авто електро услуги, затова трябва да свържем или да парализираме арматурното табло с главата на бордовия компютър. За това може да използвате тройници, които се доставят заедно със бордовия компютър. За всеки автомобил, инсталирането на бордовия компютър е различно и не може да се монтира на всяко място. Само водачът може да каже, къде може да се инсталира компютъра. Ако цялата система е правилно свързана с компютъра, той ще събира информация от сензорите. Ще я анализира и въз основа на тези обработени данни ще я покаже на водача на моторното превозно средство.

Избор на бордови компютър

Бордовият компютър е незаменим помощник във съвременните автомобили. Където основните контролни функции се приемат от електронното управляващо устройство. Основната задача на това устройство е да събира информация от всички сензори. Да обработва данни и да показва информацията, която представлява интерес. Бордовите компютри се разделят на два вида. Това са универсални устройства, които не само може да обработват информация и резултати. Но и да идентифицират координатите на автомобила и да комуникират с глобалната мрежа. Тези устройства включват главно различни системи за управление, като диагностични или маршрутни компютри. На външен вид, бордовите компютри са много различни, като брой бутони, размер на дисплея, параметри и така нататък. Другите модели имат много различни функции и са в състояние да изпълняват огромен брой задачи. Най-елементарните устройства показват само основните параметри, като напрежението на акумулатора и режима на скоростта.

Предимства на бордовия компютър

Предимството на бордовия компютър е, че той не изисква постоянен мониторинг от страна на автомобилиста. Достатъчно е веднъж да се извърши правилната корекция и устройството да докладва независимо от грешките в системите на автомобила. Да предупреждава за разхода на гориво, да ви напомни за необходимостта от замяна на определени възли. С една качествена диагностика на автомобила, автосервизния специалист знае всичко, което се случва в неговия автомобил. Вариращо от температурата в кабината и завършва с времето на отваряне на дюзите. Избор на бордови компютър. За да свържете бордовия компютър към сензора за нивото на горивото, проверете електрическата схема на автомобила и намерете необходимия проводник. След като инсталирате и свържете бордовия компютър, остава да го конфигурирате. Но тук е необходимо да спазвате инструкциите на производителя. Както показва практиката, инсталирането, настройването и свързването на бордовия компютър може да отнеме 1-2 часа.