изпит за шофьорска книжка

Изпит за шофьорска книжка

Съвременният живот не търпи отлагания, ритъмът на града налага на човека необходимостта от постоянно ускоряване. Трябва да направим всичко, да стигнем до всяко място в най-кратки срокове. Ето защо всеки човек иска да си купи лек автомобил и да получи шофьорска книжка. Но не всичко е толкова просто. За да получите страхотен автомобил, трябва успешно да преминете изпит за шофьорска книжка. Това е основното условие. Както при всяка друга образователна институция, при издаването на документ изследователите трябва да са сигурни. Че човек наистина може да управлява автомобила и няма да представлява опасност за другите хора и за себе си. Освен това придобиването на знания за правилата на движение по пътищата, ще помогне значително на човек в живота. Тъй като ние всички сме пешеходци без автомобили, а пешеходецът е участник в автомобилния трафик. Така че е необходимо да се премине на всяка цена теоретичният изпит в КАТ.

Основни правила за преминаване на теоретичен изпит за шофьорска книжка

След успешното преминаване на този етап, бъдещият шофьор ще може да продължи към следващия. Две основни правила за преминаване на теоретичен изпит: 1. Познаване на закона за движение. Естествено, за да преминете този изпит, трябва да изучите материала. Изображенията, които се появяват на екрана на монитора, не трябва да ви объркват. Всичко трябва да се доведе практически до автоматизацията. 2. Компютърни умения. Най-малко на ниво начинаещи. Компютърът е само машина, всяко едно натискане на клавиш и изпита е завършен. Веднага след като сте информирани, че можете да започнете да работите, трябва да се отпуснете. Да се съсредоточите и без да се разсейвате от външни звуци, спокойно започнете да тествате. Към днешна дата можете да изтеглите програмата от Интернет, което ще ви позволи да репетирате предстоящия изпит у дома.

Какво не трябва да правите по време на изпит за шофьорска книжка

По време на изпита не трябва да се консултирате с никого. Да задавате неподходящи въпроси на полицейските служители, да издавате различни звуци или да привличате внимание. Не е тайна, че вълнението е много трудно да се спечели, особено като в подобна ситуация. Но въпреки това, не се счита за добро решение на проблема: опитът ще остане, но ще се намали скоростта на реакцията, а след това преминаването на практическия изпит ще бъде проблематично. Тест за шофиране. След като завърши теоретичният изпит, трябва да преминете изпита за шофиране. Ако при преминаването на познати упражнения не възникнат проблеми, тогава заедно с инспектора на ДАИ, ще докажете правото си да получите шофьорска книжка по улиците на града. За всички млади шофьори има определен списък от упражнения, които са стандартни и в по-нататъшната практика ще ви помогнат в различни ситуации. Способността да се справят с тях и да гледат пътната полиция.

Въпроси и възможности за обучение

Много инструктори, работещи с начинаещите водачи, предполагат че те повтарят упражненията в определена последователност по веригата. И тогава съществува риск, ако последователността се промени и бъдещият шофьор загуби, няма да може да изпълни дори най-простите упражнения. Ако имате пропуски в знанията или не сте сигурни за някакъв вид упражнения, трябва допълнително да работите с инструктора си. Не се колебайте да зададете въпроси и да предложите вашите възможности за обучение. Тъй като в бъдеще, ще трябва да управлявате автомобила по всевъзможни пътища. Най-трудният тест за младите шофьори е последният етап – шофирането в града. Ако живеете в малък град, трябва да познавате всички маршрути. Но ако трябва да преминете изпит в голям град. Малко е вероятно инструкторът да е в състояние да определи кой маршрут ще избере инспектора. Но от друга страна, това е добре: животът може да се развие по различни начини и да сте готови за всичко.

Препоръки за подготовка за изпит изпит за шофьорска книжка

Отличното познаване на знаците и способността да ги приложите на практика ще ви помогне да се справите с този етап от изпита. Важно е да можете да го обясните компетентно на проверяващия. За успешното преминаване на изпитите не е достатъчно просто да знаете учебния материал. Много е важно да бъдете спокойни и уверени. Обувките и дрехите трябва да бъдат възможно най-удобни и да не ограничават движенията. Би било разумно да провеждате тренировъчни сесии в тази рокля предварително. На изпита не носете много ненужни неща. Различните аксесоари ще ви отвлекат само от основното занятие. Преди да започнете да шофирате, регулирайте седалката така, че да се чувствате комфортно. Ако краката ви не достигнат педалите или ръцете ви се влошат по време на пътуването, това може да доведе до катастрофални последици. Преди да потеглите, включете левия мигач и погледнете в огледалото.

Препоръки за безопасно шофиране

Можете да потеглите безопасно и да се включите в движението, ако няма проблеми. Не забравяйте да поставите предпазния колан. Необходимо е да го закрепите, можете също така да поискате да направите това от служителя на КАТ. Не забравяйте за ръчната спирачка на светофарите. Извършвайте действия уверено, с твърда ръка. Проверяващият не трябва да има съмнение, че е седнал до истински професионалист, който не се страхува да повери живота си. За съжаление, не винаги всичко върви гладко, има ситуации, при които изпитът не може да се вземе от първия път. Не се обезсърчавайте! Разговаряйте с инструктора си за слабите си места. Вземете още няколко тренировъчни сесии, повторете теорията и смело отидете на изпита. Вече ще знаете със сигурност какво можете да очаквате от този изпит, а вторият опит ще бъде по-успешен от първия.