Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Икономичен автомобил

икономичен автомобил

Икономичен автомобил

Както се посочва в статистиката, днес автомобилът присъства буквално във всяко второ семейство или всеки трети жител на България. Разходите за ремонт и поддръжка на автомобила не заемат малка част от семейния бюджет в повечето семейства. Така че всеки, който притежава кола, трябва да се научи правилно да спаси материалните си средства. Особено когато става дума за бензин. Ето защо предлагам да се запознаете с някои съвети, които ще помогнат да се освободите от прекомерния разход на гориво. И след това, вие, портфейлът и колата си, ще запомняте все по-рядко съществуването на бензиностанция. Икономичен автомобил. Състояние на превозното средство. Когато ви е посетила идеята за спестяване на пари за бензин, първо трябва да проверите въздушния филтър. Ако е мръсен, трябва да се смени, тъй като въздухът който влиза в двигателя е мръсен. Това със сигурност се отразява върху разхода на автомобила.

Избор на гориво за икономичен автомобил

Ако не разполагате с достатъчно пари за смяна на въздушния филтър и това не оказва влияние върху цената на горивото, предлагаме да погледнете моторното масло. Изборът му влияе върху разхода на горивото. Принципът на двигателя зависи пряко от сместа на горивото и въздуха. В процеса на горене, тази смес задвижва буталата на двигателя и другите му части. По време на работа, в частите на двигателя се появява съпротивление. Разходите за енергия зависят от силата на това противодействие. И оттук нататък се изразходва още повече бензин. С помощта на моторното масло всички движещи се части на двигателя се смазват. Маслото може да бъде с различна консистенция. Ако маслото има течна консистенция, тогава движението на елементите се подобрява и съответно автомобилът изразходва по-малко бензин. При избора на гориво е необходимо да се обърне внимание и на времето на годината, възрастта на машината и така нататък.

Атмосферно налягане в гумите

Начинаещите трябва да знаят факта, че атмосферното налягане в гумите, оказват голямо влияние върху разхода на гориво. Ето защо, преди да отидете някъде, трябва да измерите атмосферното налягане на гумите. Няма значение дали атмосферното налягане надвишава стандарта на автомобила с 3 атмосфери. Това ще увеличи натиска върху окачващите елементи върху купето на автомобила. Това обаче няма да повлияе върху качеството на пътуването и пътниците няма да забележат нищо. Ако все още искате да спестите пари за гориво, управлявайте автомобила със скорост около 80 – 90 километра в час. От начина на управлението зависи консумацията на гориво, а именно, колкото повече увеличавате скоростта на автомобила, толкова повече гориво ще изразходвате. Трябва да използвате педала на газта интелигентно. Не натискайте педала рязко, защото гориво нагнетателната помпа започва да пуска повече гориво. Опитайте се да не превключвате на по-високи предавки, когато шофирате с ниска скорост.

Допълнително оборудване

Гледайте стрелката на оборотомера, да не надвишава 2500 – 3000 оборота. Опитайте се да избегнете светофарите и задръстванията по пътищата. Един от враговете за икономията на гориво е работещият климатик в автомобила, който консумира около 5-20 % повече гориво. Този списък може да бъде запълнен с касетофона, радиото, печката, фаровете за мъгла и така нататък. Всяко устройство, пуснато в действие по един или друг начин, оказва влияние върху разхода на горивото. Икономията на бензина, както изглежда странно, се отразява на управлението на по стар или нов автомобил. Така че старите автомобили не са толкова взискателни към видовете горива. Те могат да се движат с евтино гориво, като A 92. Но новите автомобили изискват изключително висококачествено гориво. Ето защо те се нуждаят от зареждане на гориво с по-високо октаново число. Заслужава да се отбележи, че предаването на автомобила не е последното място в разхода на гориво.

Икономичен автомобил

При закупуване на автомобил, обърнете внимание на вида на предаването. Ако това е автомобил с автоматична скоростна кутия, тогава той ще изразходва 10-15 % повече от автомобил с механична скоростна кутия. Автомобилната индустрия успешно се развива и постоянно се подобрява. За да привлекат купувачите, много производители се опитват конкретно да произведат най-икономичните автомобили. Като се има предвид постоянното нарастване на цените на горивата в България. Това предимство се оценява не само от водачите със средни доходи, но и от богатите собственици на автомобили. Обаче трябва да имате предвид, че в действителност средната консумация на гориво често зависи от няколко фактора. Техническото състояние и теглото на автомобила, пътното съпротивление, стил на шофиране на водача, условията за шофиране, температурата на околната среда. Горивото е най-главният разход. Ето защо е важно да се изчисли, коя кола може да спести пари и колко повече ще струва.

Дизелов или бензинов икономичен автомобил

Ниската консумация на гориво, обаче не е единственият важен критерий при правилния избор на автомобил. Вие трябва да разгледате какво гориво ще се използва за автомобила. Дизеловите автомобили по правило са по-икономични от бензиновите. Статистиката показва, че разходът на гориво на автомобили с дизелови двигатели е с 25 – 30 % по-малък. Консумацията на гориво се влияе от капацитета на двигателните цилиндри. От една страна, колкото по-голям е цилиндърът, толкова по-голяма е неговата консумация. От друга страна, с по-голям обем, по-голяма мощност и по-бързо ускорение. И както знаете, двигателите с малък обем консумират много гориво по време на ускорението, за разлика от по-големите двигатели. Друг важен икономически параметър е теглото на автомобила, от което зависи натоварването на механизма. Колкото по-малка е колата, толкова по-малко е теглото и аеродинамичното съпротивление. Съответно по този начин, потреблението на гориво намалява.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.