Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Интелигентен автомобил

интелигентен автомобил

Интелигентен автомобил

Оригиналът от серията Knight Rider последва приключенията на Майкъл Найт, съвременния престъпник, който използва технологично модерен интелигентен автомобил. Тази кола, наречена KITT, е практически неразрушима, благодарение на високо технологичното покритие, което се прилага върху нея. Значението на интелигентния автомобил за избягване на злополуки. По-голямата част от пътнотранспортните произшествия, които се случват днес, не се дължат на климатичните условия. Лошото състояние на пътя или на автомобила, а се дължат на човешките грешки или разсеяност. Макар че автомобилите имат аербеци за предотвратяване на наранявания при пътнотранспортни произшествия в обикновените автомобили. Автомобилите на бъдещето може да покажат интересни постижения в това отношение. Престанете да говорите по мобилния телефон, или да манипулирате касетофона или радиото, тези неща може да бъдат жестове, които ще ни струват живота зад волана.

Автономно шофиране с автомобил

Възможно е в един даден момент при дълго пътуване, да се окажете че сте уморени или да се отегчите, защото пътят е досаден. По това време интелигентният автомобил може да поеме контрола и да се управлява самостоятелно. Този тип технология вече е реалност и производителите на автомобили са тествали вече Citroen C4 Picasso. Чиито автономни функции са били тествани под контрола на водача по пътищата на Европа. Можете ли да си представите интелигентна кола, която е способна да се учи от вашите емоции и решенията ? Това е технология, която се сбъдна в ръцете на Honda, която бе представена на изложението през 2017 в Лас Вегас. Това е прототип, който включва виртуален асистент и двигател, който е в състояние да улови емоциите на шофьора. И се учи от своите предишни решения, които предлагат алтернативи в подобни ситуации. Системата е във състояние да открие настроението на шофьора и да направи препоръки.

Интелигентен автомобил с 360 градуса зрение

Предното стъкло на автомобила може да съдържа цялата информация. Коли като марката Jaguar и Land Rover, притежават вече необходимата информация. Информацията на водача може да бъде показана върху предното стъкло като, скорост на превозното средство. Условията на движение, сигнали, различни видове показатели на автомобила и други. Тази технология изглежда като екран, който включва автомобила в момента. Тя предлага възможността на водача, да се консултира с цялата информация която е изписана на предното стъкло на автомобила. Чрез сензори и камери, много превозни средства понастоящем подобряват видимостта на водача в случай на ситуации с намалена видимост. Това е много полезна технология за паркиране или маневриране с по-голяма безопасност за виждане на колоездачи, шофьори, пешеходци или препятствия по пътя. От друга страна, някои автомобили също така са оборудвани с камера за нощно виждане, която работи с инфрачервена връзка.

Интелигентен автомобил само с един вид светлина

Умният автомобил е в състояние да открие дали превозното средство идва отпред и намалява интензивността на светлината на фаровете. Следователно, тя включва единична светлина, която регулира светлинния лъч така, че да не пречи на другите проводници. В тази технология се използват LED или лазерни лампи. Затова с тази новост можете да забравите за непрекъснатото променяне на късите и дълги светлини по пътя, по който може да преминават автомобили. Автономна спирачка. Много шофьори си мислят, че по време на шофиране виждаме препятствие или превозното средство твърде късно. Поради липса на видимост или липса на въображение и нямаме време да спрем. За да се избегне тази ситуация, при която може да се случи инцидент, интелигентният автомобил включва технология, чрез която автомобилът спира автономно, когато възприема чрез своите сензори и камери, този вид ситуация.

Интелигентен автомобил при пътнотранспортни произшествия

Както казахме по-рано, най-важната причина за пътнотранспортни произшествия са човешките грешки. Поради това, технологията може да ни помогне, но най-важното нещо е здравият разум на водача при шофиране. Поддръжката на автомобила и почти 70 % от анкетираните смятат, че ключът към намаляване на инцидентите не е в технологията и безопасността. А в отговорното шофиране и уважение към правилата за движение. Освен това в допълнение, въпреки че технологиите са много положителни за намаляване на разсейването и човешките грешки. Също така, един източник на разсейване може да бъде много опасен при управлението на автомобила. Като използването на телефон или смартфон, като конфигурирате GPS, да отговаряте на повикване или да изпращате незабавно съобщение. В резултат на това, отговорността при шофиране, не само излага вашия живот на риск, но и на другите водачи на автомобили.

Обобщение за интелигентен автомобил

Затова, вземането на предпазни мерки, като почивки по време на пътуване, неизползването на мобилните телефони. Употребата на алкохол или лекарства, които причиняват сънливост, е от съществено значение за безопасността при шофиране. Въпреки че автомобилите на бъдещето все още не са често срещани по българските пътища, ние всички искаме автомобилите да бъдат винаги като нови. Със застрахователната полица, за безплатна пътна помощ, вие ще имате достъп до голямо разнообразие от застраховки. Които включват предимства, като покритие на неподходящи пътища, така че можете да карате спокойно, където и да се намирате. С навлизането на все по-новите технологии, автомобилите се усъвършенстват и ви гарантират, все по-голяма безопасност по време на пътуване. Затова, независимо какъв вид автомобил управлявате, ние ви призоваваме да спазвате правилника за движението по пътищата. И да се съобразявате с пътната обстановка по време на пътуване.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.