Пътна помощ

0899 79 99 99

Каква аларма да изберем

Каква аларма да изберем

Да изберете хубава аларма на автомобила, това не е толкова проста задача, колкото може да изглежда. Защитените системи, представени на автомобилния пазар, имат различна функционалност и нива на защита. Трябва да се ръководите от това, да разберете характеристиките на всяка от системите и да знаете техните възможности. Изправени сте пред проблема с избора ? Но нека първо да видим, каква аларма да изберем за автомобила. Едностранните защитни системи са най-простият и най-бюджетен вариант. Тяхната черта, липсата на обратна връзка между автомобила и нейния собственик. Основните функции на една аларма включват, управление на сигнализацията, управление на всичките врати, включително багажника и капака. Задействане на визуалната и звуковата сигнализация. Задействане на запалването на двигателя. В такива устройства ключът на дистанционното има много прост дизайн. Това не е така, както да разчитате на професионалната аларма с дисплей.

Каква аларма да изберем за автомобила

Що се отнася до бутоните на дистанционното управление. Те обикновено биват два, един който управлява алармата, а втория бутон заключва багажника и капака на автомобила. Но съществуват и по-модерни алармени системи, които имат по няколко бутона. Предимството на еднопосочните автомобилни аларми е ниската цена, а недостатъкът е малката ефективност. Дори и най-начинаещият крадец, може да спре обикновената алармена система. Система с управление. Това е по-усъвършенствана версия на алармената система, която има много полезна опция. Дистанционно стартиране на захранващия възел, просто се натиска специалния бутон на ключовата верига. Предимствата са очевидни, няма нужда да седите в автомобила дълго време и да чакате двигателя да загрее, особено през зимата. Тука вече имате възможност за автоматичен старт на двигателя. С подходяща настройка и достигане на минималната температура, двигателя се стартира от само себе си. Тука вече има един недостатък, високата цена и нестабилността на системата.

Какви функции притежава алармата на автомобила

Алармата със затворена верига, осигурява непрекъсната комуникация с автомобила. Тя е много удобна и има специална ключова верига, която получава сигнали от автомобила. Например във случай на кражба, дистанционното управление също ще даде съответния алармен сигнал. Единственото нещо е че обхватът на тези алармени системи, зависи от тяхната цена. Колкото е по-скъпа системата, толкова по-голяма е площта на алармата която покрива. Голям плюс на сигнализиране с обратна връзка е впечатляващата функционалност и надеждност. Тя позволява да контролирате автомобила си от разстояние, както и да предизвика шок датчика. Недостатъците на този вид аларма са, високите разходи и сложността на инсталационната му система. Професионалните аларми се считат за една от най-надеждните системи. Тяхната функционалност се увеличава чрез използването на специален GSM модул. Тяхната задача е да информират собственика и съответните власти при опит за кражба.

Каква аларма да изберем и какви екстри трябва да има алармата на автомобила

Същевременно зоната на покритие на този вид алармена система е неограничена, сигнализацията работи със всички мобилни оператори. По-специалното за тази система е, че можете да получите няколко съобщения, които ще изпрати алармената система. Когато инсталирате GSM сигнала, винаги ще знаете какво се случва с автомобила. Тази алармена система осигурява необходимото ниво на защита, както и да бъде възможно най-надеждна. Тя има удобен ключо държател с красив дизайн, който за много хора е почти основният параметър. Говорейки за функционалността, алармата трябва да блокира работата на двигателя в случай на кражба. Тя се задейства при отваряне на багажното отделение, капака или някоя от вратите. Да има двупосочна комуникация, както и да се управлява от далечно разстояние. Алармата трябва да притежава сензори за удар със възможност за регулиране. Често тази опция предупреждава собственика на автомобила, че има кражба или взлом.

Каква аларма да изберем за автомобила

Преди да направите окончателния избор на аларма, отговорете на себе си на тези два въпроса. Колко струва вашият автомобил ? След като определите цената, ще можете да оцените приблизително колко сте готови да похарчите, за да го защитите. Например, ако колата ви е на стойност около 3-4 хиляди лева. Какъв е смисълът да му поставяте скъпа алармена система с двупосочна комуникация. От друга страна, ако цената на един автомобил се измерва в десетки хиляди лева, тогава не си заслужава да спестявате за неговата защита. Средно около 7-10 % от цената на автомобила, трябва да се разпредели към оборудването на автомобила. Къде най-често паркирате вашият автомобил. Ако вашият автомобил седи повечето време в гаража, тогава можете да си монтирате обичайната аларма. Тук може да имате нужда от висококачествена система за сигурност с GPS връзка. В случай, че автомобилът се паркира пред къщата, тя може да бъде ограничена със двупосочна комуникация.