съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Как да избегнем глобите

Когато пътуваме до друга държава, обикновено го правим на почивки. За да се откажем от задълженията, това не означава че забравяме и закона за движение по пътя и можем да управляваме автомобила по какъвто и да е начин. Тъй като в България има регулиране на движението, в други райони на света също има закони със собствени правила. По тази причина нарушенията които може да извършим в чужбина, може да доведат до санкция, която без съмнение ще получим и задължително трябва да платим. Такъв е случаят от 2015 година, когато влезе в сила Директива на ЕС. Която улеснява обмена на информация за пътните недостатъци между отделните държави-членки. Как да избегнем глобите. Ако сме посетили държава, принадлежаща на Европейския съюз с нашето превозно средство. И по време на престоя сме нарушили правилата или закона за движението, не е възможно да избегнем глобата. Всяка европейска държава е свързана с централното управление по пътищата и може да провери данните на водача на автомобила.

Какви нарушения може да извършим

Важно е обаче да се отбележи, че този обмен на данни засяга само някои нарушения. По-конкретно, това са превишаване на ограничението на скоростта. Пренебрегване на предпазните колани, преминаване на червен светофар, използване на мобилните телефони по време на шофиране. Шофиране на автомобила с по-високо ниво на алкохол от установения лимит. Шофиране на автомобила под въздействието на наркотици или други упойващи вещества. Паркиране на автомобила върху забранени зони, тревни площи и други. Съвети за избягване на глоби в чужбина. Както вече казахме, е от съществено значение да разберете кои са основните правила за движение. Които се прилагат във страната, в която ще пътувате. Преди да влезете с автомобила на друга територия, препоръчително е да знаете преди всичко какви са ограниченията за скоростта. Ако е необходимо да заплатите такса за управление на автомобила по пътищата, или коя е разрешената скорост.

Как да избегнем глобите в чужбина

Много полезен начин за избягване на глоби в чужбина е да се запитат във форумите. Какви са обичаите, които преобладават сред водачите във страната на местоназначението. Въпреки че регулирането на собственото разпространение е преобладаващата норма, винаги има някои разширени навици, които се считат за нормални. Планирането на маршрута ще ви помогне да се движите по много по-спокоен начин на неизвестно място. Да сте по-осведомени за трафика и да избегнете някои грешки. Ако по някаква причина не е възможно да се отървете от наказание в чужбина, най-добре е да си платите глобата, като използвате един от начините за плащане, които ще се появят в писмото. Когато не сме съгласни с причината или сумата, е възможно да подадем жалба, за да накараме органите на държавата, в която е извършено нарушението, да намали наказанието. В този последен случай трябва да изясним, че съществува и възможността жалбата да бъде отхвърлена, чрез която последствията биха били насочени към съдилищата.