Как да избегнем глобите

Когато пътуваме до друга държава, обикновено го правим на почивки. За да се откажем от задълженията, това не означава че забравяме и правилата на пътя и можем да караме автомобила по какъвто и да е начин. Тъй като в България има регулиране на движението, в други райони на света също има закони със собствени правила. По тази причина нарушенията които може да извършиме в чужбина, може да доведат до санкция, която без съмнение ще получим и задължително трябва да платим. Такъв е случаят от 2015 година, когато влезе в сила Директива 2011/82 на ЕС. Която улеснява обмена на информация за пътните недостатъци между отделните държави-членки. Ако сме посетили държава, принадлежаща на Европейския съюз, с нашето превозно средство и по време на престоя сме нарушили някаква регулация на движението, не е възможно да се избегнем глобата. Всяка европейска държава е свързана с централното управление по пътищата и може да провери данните на водача на автомобила.

Какви нарушения може да извършим и как да избегнем глобите

Важно е обаче да се отбележи, че този обмен на данни засяга само някои нарушения. По-конкретно, те са превишаване на ограничението на скороста.
Не използвайте предпазния колан.
Не използвайте шлем в случай на мотоциклетисти.
Използвайте мобилния телефон на волана .
Прескачане на червена светлина или знак за спиране.
Шофиране с по-високо ниво на алкохол от установения лимит.
Шофиране под въздействието на наркотици.
Нахлувайте с превозното средство забранена зона или запазена за други потребители.
Съвети за избягване на глоби в чужбина
Както вече казахме, е от съществено значение да разберете кои са основните правила за движение, които се прилагат в страната, в която ще пътуваме. Преди да вземете колата на друга територия, препоръчително е да знаете преди всичко какви са ограниченията за скоростта, ако е необходимо да заплатите такса за шофиране по пътищата си или коя е разрешената алкохолна такса, между другото.
Много полезен начин за избягване на глоби в чужбина е да се запитат във форуми и блогове кои са обичаите, които преобладават сред водачите в страната на местоназначение. Въпреки че регулирането на собственото разпространение е преобладаващата норма, винаги има някои разширени навици, които се считат за нормални.
Планирането на маршрута ще ви помогне да се движите по много по-спокоен начин на неизвестно място, за да сте по-осведомени за трафика и да избегнете някои грешки.
Ако по някаква причина не е възможно да се отървете от наказание в чужбина, най-добре е да платите глобата, като използвате едно от начините за плащане, които ще се появят в писмото. Когато не сме съгласни с причината или сумата, е възможно да подадем жалба, за да накараме органите на държавата, в която е извършено нарушението, да намалим наказанието или да подадем директно случая.

В този последен случай трябва да изясним, че съществува и възможността жалбата да бъде отхвърлена, чрез която последствията биха били насочени към съдилищата. Следователно, преди да започнем процедурите по това решение, е важно да имаме професионални съвети, като например службата за отбрана в транспортните глоби, предоставени от автомобилното застраховане на .