как да избегнем глобите

Как да избегнем глобите

Когато пътуваме до друга държава, обикновено го правим на почивки. За да се откажем от задълженията, това не означава че забравяме и закона за движение по пътя и можем да управляваме автомобила по какъвто и да е начин. Тъй като в България има регулиране на движението, в други райони на света също има закони със собствени правила. По тази причина нарушенията които може да извършим в чужбина, може да доведат до санкция, която без съмнение ще получим и задължително трябва да платим. Такъв е случаят от 2015 година, когато влезе в сила Директива на ЕС. Която улеснява обмена на информация за пътните недостатъци между отделните държави-членки. Как да избегнем глобите. Ако сме посетили държава, принадлежаща на Европейския съюз с нашето превозно средство. И по време на престоя сме нарушили правилата или закона за движението, не е възможно да избегнем глобата. Всяка европейска държава е свързана с централното управление по пътищата и може да провери данните на водача на автомобила.

Какви нарушения може да извършим и как да избегнем глобите

Важно е обаче да се отбележи, че този обмен на данни засяга само някои нарушения. По-конкретно, това са превишаване на ограничението на скоростта. Пренебрегване на предпазните колани, преминаване на червен светофар, използване на мобилните телефони по време на шофиране. Шофиране на автомобила с по-високо ниво на алкохол от установения лимит. Шофиране на автомобила под въздействието на наркотици или други упойващи вещества. Паркиране на автомобила върху забранени зони, тревни площи и други. Съвети за избягване на глоби в чужбина. Както вече казахме, е от съществено значение да разберете кои са основните правила за движение. Които се прилагат във страната, в която ще пътувате. Преди да влезете с автомобила на друга територия, препоръчително е да знаете преди всичко какви са ограниченията за скоростта. Ако е необходимо да заплатите такса за управление на автомобила по пътищата, или коя е разрешената скорост.

Как да избегнем глобите в чужбина

Много полезен начин за избягване на глоби в чужбина е да се запитат във форумите. Какви са обичаите, които преобладават сред водачите във страната на местоназначението. Въпреки че регулирането на собственото разпространение е преобладаващата норма, винаги има някои разширени навици, които се считат за нормални. Планирането на маршрута ще ви помогне да се движите по много по-спокоен начин на неизвестно място. Да сте по-осведомени за трафика и да избегнете някои грешки. Ако по някаква причина не е възможно да се отървете от наказание в чужбина, най-добре е да си платите глобата, като използвате един от начините за плащане, които ще се появят в писмото. Когато не сме съгласни с причината или сумата, е възможно да подадем жалба, за да накараме органите на държавата, в която е извършено нарушението, да намали наказанието. В този последен случай трябва да изясним, че съществува и възможността жалбата да бъде отхвърлена, чрез която последствията биха били насочени към съдилищата.