как да икономисаме гориво

Как да икономисаме гориво

Един от основните проблеми на много автомобилисти е как да икономисаме гориво. А цените за гориво в нашата страна днес не са от най-ниските. Какво трябва да направите, ако искате да карате автомобила си и да не харчите много гориво? В днешната ни статия сме събрали за Вас най-ценния и ефективен съвет за по-икономичното му използване. Така че има 5 съвета как да пестите горивото на автомобила си. Първо трябва да разтоварите автомобила до минимум, тъй като колкото повече е теглото му, толкова повече гориво изразходва. Редовно проверявайте налягането в гумите на автомобила. Ако автомобилните гуми са напомпани повече от необходимото, това може да доведе до намаляване на горивната ефективност. По тази причина не се препоръчва да ги напомпвате. На трето място, не забравяйте, че шофирането при високи скорости е не само опасно, но и причина за високия разход на горивото. Ето защо, не трябва да шофирате със високи скорости, ако няма основателна причина.

Икономия на горивото

Умереното шофиране води до ефективен и умерен разход на горивото на автомобила. Ако трябва да пътувате с по-висока скорост, трябва да затворите всички прозорци на автомобила по време на движение. По-добре е да включите климатика ако е необходимо. В края на краищата не е тайна за никого, че отворените прозорци причиняват допълнително въздушно съпротивление. Което допринася за прекомерния разход на гориво. Климатика на автомобила, определено вдига разхода на горивото. И последният важен съвет преди пътуването е, по-добре да проучите целия път и да се опитате да избегнете задръствания. Които ще забавят не само вашето време, но и разхода на горивото. След обичайната планирането на пътуването, както и определяне на най-краткия път до целта. Може значително да намали количеството на изразходваното гориво по време на пътуването, независимо дали е бензин или газ. Опитайте се да се придържате към тези ефективни съвети, които ще ви помогнат да спестите горивото на вашия автомобил.

Страхотни начини как да икономисаме гориво

Тъй като цената на бензина продължава да се вдига. Много водачи търсят начини да намалят размера на парите които харчат, за да напълнят резервоарите си. Съвети за намаляване на разхода на гориво от промяна в начина на шофиране до странни допълнения към механиката на колата. Един от най-добрите начини за намаляване на разхода на гориво е да закупите и шофирате автомобил, за който се очаква да постигнете голям пробег на газ. Много леки автомобили развиват максимална скорост от 200 километра в час. Дори ако не можете да си позволите да купите електрическа или хибридна кола. Трябва да можете да намерите модел, който отговаря на вашите нужди. Като цяло не се колебайте да купувате, микробуси или камиони, ако сте загрижени да намалите бюджета си за гориво. Намалете времето, което прекарвате на пътя. Ако трябва, направете паркинг със съседи или колеги. Ограничете размера на пътуванията, които предприемате за пазар и други излети.

Съвети за намаляване на разхода на горивото

Помислете за разходка до ресторанта през обедната ви почивка, вместо да управлявате автомобила. Внимавайте какво гориво сипвате в резервоара на автомобила. По-голямата част от превозните средства може да изгарят всякакъв бензин с нисък клас без никакви последици. Проверете ръководството за обслужване на вашия автомобил за горивото с най-ниско качество, което вашето превозно средство може да използва. Също така обърнете внимание на цените на горивата в различните бензиностанции. Цените на горивата може да бъдат различни в няколко бензиностанции. Променете начина по който шофирате. Много шофьори не свързват пробега на горивото на своя автомобил с техните управленски практики. Винаги карайте внимателно или точно под ограничението на скоростта, особено в междуградските магистрали. Избягвайте бързите ускорения и увеличавайте плавно скоростта на автомобила. Карайте автомобила с 2000 оборота в минута, вместо 2500 оборота и ще започнете да пестите.

Как да икономисаме гориво на автомобила

Много хора най-добре осъзнават пробега на горивото, когато пътуват на големи разстояния. Ако пътувате, избягвайте да съхранявате багаж върху автомобила си. Също така, не забравяйте, че тегленето на ремарке или лодка ще увеличи разхода на горивото. Много шофьори не поддържат правилно своя автомобил. Избягването на рутинна поддръжка може да повлияе неблагоприятно на рейтинга на автомобила Ви. Сменете масления филтър, както е посочено в ръководството за вашия автомобил, завъртете гумите и ги под равнете правилно. Поддържайте правилно напомпаните гуми и редовно сменяйте части като, въздушни филтри и запалителни свещи. Повечето шофьори посещават автосервизи веднъж годишно. За да могат да настроят проблемите, които оказват влияние върху разхода на горивото, преди да са станали прекалено много скъпи. Карайте кола с ръчна трансмисия. Автомобилите с ръчна скоростна кутия, позволяват на водача да има по-голям контрол върху горивната ефективност на автомобила.

Как да икономисаме гориво и избор на скоростна кутия

Шофьорите на автомобили с ръчни скоростни кутии, може да се научат да управляват своите превозни средства по-ефективно. За да намалят разхода на горивото на своя автомобил. Прехвърлянето на по-висока скорост без ускоряване ви позволява да пестите горивото на автомобила. Преоценете маршрута си, особено тези, които често преминавате. Например, ако един маршрут за работа е по-кратък, но включва многобройни знаци за спиране, хълмове или светофари. Вашето превозно средство ще използва повече бензин, отколкото при по-дълъг маршрут с по-малко спирания и равни пътища. Карайте по двата маршрута и сравнете разхода на горивото. Има изобилие от специални добавки и формули, които твърдят че драстично понижават разхода на гориво на вашия автомобил. Обаче най-добрият начин да се харчат по-малко пари за гориво е да се използва здрав разум. Купувайте ефективно и качествено гориво, практикувайте безопасни техники за шофиране и обръщайте внимание на ефективността на вашия автомобил.