Пътна помощ

0899 79 99 99

Как да намерим помощ

Какво да направим при авария.

Пътна помощ ще ви помогне да се върнете на пътя, ако сте спукали гумата. Свършило Ви е горивото или ако колата ви създава проблеми. Много компании предоставят тази услуга, а някои са безплатни, но само ако имате закупена членска карта. Всичко от което се нуждаете е едно обикновено телефонно обаждане и камиона на пътна помощ пристига при вас. Как да намерим помощ. Мога ли да използвам покритието за пътна помощ? Да, ако имате застраховка за пътна помощ на автомобила, обадете се на застрахователя при който сте сключили застраховката. Повечето повреди на автомобила се покриват от застрахователната полица. Във зависимост от точните ви детайли на правилата и всички изключения, за които трябва да внимавате. Застрахователите и други компании покриват широк спектър от помощ, когато получите авария на пътя, включително: Проблеми с акумулатора. Пътната помощ може да ви предостави стартов ток, за да запалите двигателя на автомобила.

Как да намерим помощ

Ако сте получили авария на пътя, ако сте си изгубили ключовете, ако имате спукана гума, ако ви свърши горивото. Ако сте заседнали в снега, калта, канавката или където и да е другаде, пътната помощ може да издърпа вашето превозно средство на сигурно място. Ако попаднете в злополука или ако автомобилът ви не може да бъде ремонтиран на място, пътна помощ ще ви изтегли до най близкия автосервиз. Как да намерим пътна помощ. Пътната помощ е само телефонен разговор, но има няколко начина да ускорите процеса: Трябва да знаете точното си местоположение. Специалиста от пътната помощ трябва да знае къде точно се намирате, затова намерете местоположението си чрез GPS. Паркирайте на безопасно, достъпно място. Ако е възможно, изтеглете отстрани на пътя, към паркинг или друга безопасна зона, за да избегнете движение, докато чакате помощ. Ако е възможно, преместете автомобила си на място, до което може лесно да получите помощ.

Къде да намерим пътна помощ

Опишете подробно проблема си. Ясно обяснете проблема си, така че техникът да е готов да отстрани проблема ви. Подгответе вашата карта или номера на членската карта. Повечето служби за пътна помощ изискват членска карта. Вероятно компанията ще поиска вашия членски номер, когато се обадите, така че картата да ви бъде под ръка, това ще ускори процеса. Предоставете информация за вашето превозно средство. Когато се обаждате, включете годината на вашия автомобил, марка, модел, VIN, стил на купето и модификации. Това улеснява намирането на вашия автомобил. Оставете своя телефонен номер. Когато говорите със службата за пътна помощ, оставете телефонния си номер, за да може компанията да се свърже с вас. Увеличете видимостта си. Включете своите аварийни светлини, така че техникът и другите автомобили да могат ясно да ви намерят. Ако проблемът не може да бъде отстранен на място, техникът ще ви изтегли до автосервиз.

Как да намерим пътна помощ

Най-бърза препоръчителна услуга за пътна помощ: Използвайте приложение или комуникационна система в автомобила. Приложенията и комуникационните системи в превозното средство, обикновено имат по-бързи времена за реакция в сравнение с телефонните обаждания. Нарастващият брой приложения за пътна помощ имат за цел да ви спестят време и пари. Което ви позволява да изпращате местоположението си и да издавате директно на диспечера. Ако сте на път и автомобилът ви се счупи, изтеглянето на автомобила до дома може да не е най-евтиното решение. Колко време отнема на пътна помощ, за да стигне до Вас? Трябва да изчакате между 30 и 90 минути, за да пристигне пътна помощ. Часовете за изчакване варират в зависимост от местоположението ви и трафика на пътя. Когато се обадите за пътна помощ, най-близкият квалифициран техник се изпраща до вашето местоположение. Всичко зависи от това колко техници са има в района.

За колко време пристига камиона на пътна помощ

В повечето случаи ще ви бъде предвидено време за изчакване, обикновено камиона пристига до 30 минути. Ако пътна помощ не е пристигнала в рамките на един час от вашето обаждане, може да се обадите отново. Как да намерим пътна помощ. Ако чакате повече от един час, потърсете друга компания за пътна помощ. Какво да правя, докато чакам? Ако е възможно, издърпайте автомобила си отстрани на пътя или в друга безопасна зона. Включете вашите аварийни светлини. Ако е опасно, поставете светлоотразителен триъгълник зад автомобила си за да предупредите други водачи. Намерете документите си и цялата информация за превозното средство. Направете няколко проучвания за това в кой сервиз искате да изтеглите автомобила си. Не забравяйте да проучите всички цени преди да се обадите на пътна помощ. Направете проучване преди да изберете доставчик. Някои компании за пътна помощ предлагат по-високи цени от другите, въпреки че услугата е еднаква.

Как да намерим пътна помощ и как ще ни таксува

Нямате много опции, когато сте получили авария на пътя. А фирмите за пътна помощ могат да ви таксуват с по-високи тарифи, защото това е единствената ви възможност. Избягвайте всякакви нежелани услуги за пътна помощ от теглещи камиони, които се движат случайно. Те може да ви измамят, като първоначално ще ви обявят по-ниска цена а след като ви закарат ще ви обявят по висока цена. Пътната помощ може да осигури спокойствие, когато сте на път и може да е по-достъпно, отколкото си мислите. Въпреки че цените варират в зависимост от местоположението, типа на аварията, фирмата и други фактори. Тази услуга е удобна, ако пътувате често или пътувате до работата. Застраховките често са достъпни директно от застрахователни доставчици, така че сравнете възможностите си, за да намерите най-доброто покритие за вашата ситуация.