Пътна помощ

0899 79 99 99

Как да поддържаме гумите

Как да поддържаме гумите

Новият комплект автомобилни гуми е много скъп. Накарайте гумите да издържат по-дълго, като ги проверявате редовно. Поддържайте гумите чисти и се уверете, че налягането на въздуха в гумата е в точните граници. Как да поддържаме гумите. Гумите са изключително важни части на автомобила и винаги трябва да бъдат правилно поддържани. За съжаление, един от елементите на правилната поддръжка на гумите е подмяната на гумите. Болезнената действителност е, че всеки комплект гуми има ограничен срок на годност. И в крайна сметка те ще трябва да бъдат сменени. Замяната на гумите не е най-евтиният елемент за поддръжката на автомобила. Разбира се че, увеличаването на живота на гумите е много желателно. Тъй като ви позволява да изминете повече километри между смяната на гумите. Въпреки че няма начин да се елиминира необходимостта от смяната на гуми, лесно можете да увеличите техния пробег. Така ще намалите сумата която трябва да похарчите.

Проверявайте гумите на автомобила през няколко дена

Това отнема само няколко минути, за да увеличите значително живота на гумите на вашия автомобил. Проверявайте редовно налягането в гумите. Как да поддържаме гумите. Всяка седмица използвайте манометър за проверка на налягането на въздуха в четирите гуми. Като се уверите, че налягането е на правилното ниво за конкретното ви превозно средство. Ако гумите ви не са напомпани правилно, те няма да издържат толкова колкото пробег дава завода производител. Когато забележите че една от гумите е с ниско налягане, просто я надуйте до подходящо ниво възможно най-бързо. За да научите какво е нивото на въздушното налягане, което е оптимално за вашето превозно средство. Проверете етикета на гумите за товар. Той се намира от вътрешната страна на вратата на шофьора. Затова ние от Пътна помощ Албена Експрес ви препоръчваме, да проверявате редовно гумите на автомобила. Всяка седмица или две трябва да извършите визуална проверка на гумите на вашия автомобил.

Как да поддържаме гумите през летния и зимния сезон

Потърсете гвоздеи или остри камъни, които са пробили гумата. Както и за малки дупки и необичайно износване и разкъсване на протектора. Чрез извършването на тази визуална проверка ще можете да отстраните всякакви проблеми с гумите. Когато извършвате визуална проверка, дръжте ръцете си върху гумите, за да се уверите че няма повреди или дупки. Правилно поддържайте и почиствайте гумите си. Завъртайте гумите си на всеки 10 000 километра. Завъртането на гумите по график е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за живота на гумите. Правилното въртене на гумите спомага за равномерното разпределение за износването на гумите, което им осигурява по-дълъг живот. В идеалния случай е необходимо гумите да се въртят на всеки 10 000 километра. Ако не се чувствате комфортно да превъртате гумите си, потърсете автомобилен механик или сервиз за гуми. Ако гумите ви не са правилно подравнени, те ще се износят по неправилен начин.

Как да поддържаме гумите на автомобила

Често се забелязва че автомобилът не се движи правилно по пътя, когато гумите са неправилно подравнени. Ако автомобилът ви не се движи правилно или бяга на една страна, подравнете гумите на автомобила си. Почистете гумите си. Почистването на гумите, Ви помага да се отървете от отломки. Които могат да причинят щети и да скъсят живота на гумите Ви. Всеки път когато измивате и почиствате автомобила си, трябва да почистите и гумите си, като ги промивате с четка за протектор. Това ще премахне всички предмети и остатъци, които могат да се вкопчат или да срежат гумите ви. След като почистите върховете и страните на гумите. Дръпнете автомобила си назад, или го повдигнете на крик, за да можете да изчистите другите страни. След като следвате тези практични съвети, ще можете значително да увеличите живота на гумите на автомобила си. Гумите които не се карат много, издържат много по-дълго и ви спестяват много пари.