съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Как да помогнем на пострадали при ПТП

Как трябва да постъпим в критични ситуации и как да помогнем на пострадали при ПТП или злополука ? В каквато и ситуация да попаднете при оказване на първа помощ, винаги се придържайте към основните правила. По този начин ще прецените правилната ситуация, за оказване на първа помощ. Това ще Ви даде възможност, да оцените правилно ситуацията и да предложите безпогрешна медицинска помощ. При злополука или пътно транспортно произшествие, ключовите фактори за оказване на помощ са няколко на брой. 1. Обезопасете района и мястото, където се намира пострадалият. 2. Поставете необходимите знаци, като поставите авариен триъгълник и сигнално светлоотразителна жилетка. Използвайте аварийните светлини на вашият автомобил, за да сигнализирате останалите водачи, че има пътен инцидент. Ако пострадалите са в много тежко състояние, незабавно ги закарайте до най-близката болница. По този начин, може спасите живота на пострадалите хора.

Важно ли е оказването на първа помощ на пострадалите

3. Направете цялостен анализ на ситуацията и проверете за потенциални опасности, които могат да причинят допълнителни заплахи. 4. Не подлагайте на риск собственият си живот и живота на останалите минувачи. 5. Ако ситуацията се окаже, много опасна, потърсете службите на спешна помощ, а след това потърсете специализирана фирма за пътна помощ. 6. Потърсете безопасно място до пристигането на екипите на бърза помощ. Не се опитвайте да преминете на срещуположният край на магистралата, това може да Ви коства живота. Проверете дали има опасност от избухване на пожар. Загасете двигателите на превозните средства, които участват в пътно транспортното произшествие. Извадете ключовете за запалване, от контактите на всички автомобили. За всеки случай, откачете кабелите на акумулаторите. По този начин ще предотвратите, избухването на пожар в автомобила. Предупредете всички участници в пътно транспортното произшествие, да се оттеглят на безопасно място.

Как да помогнем на пострадали при ПТП

Как да помогнем на пострадали при ПТП. Проверете дали има опасност от избухване на пожар. Загасете двигателите на превозните средства, които участват в пътно транспортното произшествие. При възможност, извадете пострадалите пътници от автомобила и ги преместете на безопасно място. Предупредете всички пушачи, да не палят цигари в района на инцидента. При възможност, изтеглете ръчните спирачки на всички автомобили. При леко горящ автомобил, използвайте вашият пожарогасител, за да предотвратите по-голям пожар. Ако пожарът се разрасне в по-голям диапазон, повикайте пожарна безопасност. Ако пътниците се нуждаят, от спешна медицинска помощ, проверете дишането и пулса на пострадалия. При липса на пулс, направете сърдечен масаж и изкуствено дишане на пострадалия. При по-тежки случаи, повикайте екип на бърза помощ. След това, потърсете екипите на Аварийна помощ и се обадете на лицензираните компании за пътна помощ.