Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Как да съхраним автомобила

как да съхраним автомобила

Как да съхраним автомобила си дълго време

Ако заминаватe на почивка, на море или на планина за дълго време, може да не използвате автомобила си. В този случай можете просто да забравите за автомобила си и да оставите превозното средство да събира прах в гаража. Ако обаче автомобилът ви ще седи за продължителен период от време, повече от няколко седмици, трябва да предприемете нещо за правилното му съхранение. В противен случай могат да възникнат много механични проблеми. Как да съхраним автомобила си дълго време. Затова първо сменете маслото и филтъра на автомобила. Ако автомобилът се съхранява за продължителен период от време, измерен в години, попитайте някой механик от автосервиз относно използването на масла и течности без добавки.

Какви мерки трябва да предприемем

Заредете резервоара за гориво със свежо, първокласно гориво. Кондензът в резервоара е проблем в съхраняваните превозни средства и се препоръчва да напълните резервоара изцяло с първокачествено гориво. По този начин ще избегнете празното пространство, където може да се натрупа вода и ръжда. Въпреки това, горивото може да стане негодно с течение на времето, така че добавете някаква добавка за гориво. В някои бензиностанции, първокласното гориво не съдържа етанол. Който е корозивен и може да отделя вода, когато се съхранява за дълъг период от време. Уверете се, че нивата на охлаждащата течност са нормални. Надуйте гумите на автомобила с необходимото количество въздух. Ако съхранявате автомобила през зимния период, проверете в ръководството за автомобила за правилно налягане.

Какви мерки трябва да вземем и как да съхраним автомобила

Почистете и намажете автомобила с восък. Не забравяйте да измиете ходовата част на автомобила, за да отстраните всякакви замърсявания, особено под калниците на колелата. Почистете интериора на автомобила обстойно, като внимателно премахнете всички остатъци от храна и частици. Те могат да привлекат вниманието на малки животинки. Отворете леко един от прозорците, ако автомобилът се съхранява на закрито, но така че да не могат да влизат малки животинки. Използвайте поддържащо зарядно устройство за акумулатора на автомобила, ако се съхранява повече от месец. За по-дълги периоди Ви препоръчваме, да извадите акумулатора и да го включите към зарядна устройство. Преди да извадите акумулатора на автомобила запишете кодовете за достъп за устройствата като касетофони, стерео уредби и аларма на автомобила.

Как да съхраним автомобила

Извадете перата на чистачките и ги съхранявайте на топло място. Изтеглете рамената на чистачките, които могат да надраскат стъклото, ако неволно се включат. Извадете запалителните свещи и напръскайте малко количество масло в цилиндрите, за да предотвратите ръжда, след това поставете свещите отново. Използването на автомобилна смазка за резбите е препоръчително, за да се предотврати залепване на резбите. Това ще улесни разглобяването, когато дойде време за смяна на свещите. Ако автомобилът ще се съхранява продължително време, препоръчително е да го повдигнете и да го поставите на стойки, за да избегнете изкривяване на гумите. Освободете ръчната спирачка. Ако ръчната спирачка е оставена включена, спирачните накладки може да залепнат към дисковете или към барабаните. Заключете вратите на автомобила, за да предотвратите евентуална кражба.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.