комплект за първа помощ

Комплект за първа помощ

Тази статия съдържа пълен списък на съдържанието на автомобилния комплект за първа помощ. Изискванията за конфигурация, работа и съхранение, както и друга информация, която ще бъде полезна за водачите на моторни превозни средства. Комплект за първа помощ: защо трябва да бъде в автомобила ? Състав на комплекта за първа помощ. Наличието на автомобилен комплект за оказване на първа помощ е предпоставка за работата на всяко моторно превозно средство. Освен това, че това е предпоставка за оборудването на автомобила. Най-важната цел на автомобилния комплект е да осигури възможност за оказване на първа помощ във случай на авария. Правила за движение по пътищата на България. Техническото състояние на превозното средство и неговото оборудване, ясно показва натрапчивостта на медицинския комплект в автомобила. Липсата на това води до забрана на експлоатацията на превозното средство.

Изисквания на контролните органи

Липсата на медицински комплект е в съответствие с технически неизправности. Като например повредена спирачка или система за кормилно управление, липсата на фарове и според правилата е елемент от дизайна. Служителите от пътна полиция, при инспектиране на автомобила, имат право да поискат от водача не само комплект за първа помощ. Но и светло отразителен триъгълник и пожарогасител. Разбира се, както всяко друго нарушение на правилата за движение. Поради липса на комплекта за оказване на първа помощ, водачът ще бъде глобен. За да предотвратите това, трябва да се погрижите комплектът за първа помощ да се превърне в основен компонент на вашият автомобил. Редът на Министерството на здравеопазването на Република България, одобри списъка на лекарствата за комплект за оказване на първа помощ. Според заповедта са одобрени два варианта на набор от лекарства.

Автомобилен комплект за първа помощ

Първата версия е предназначена за автомобили с брой пътници не повече от 9 души и за товарни автомобили. Втората версия на списъка е предназначена за комплекти за първа помощ, които се използват в автомобили, превозващи повече от 9 пътници. БДС регулира условията, при които всички автомобили трябва задължително да притежават комплект за първа помощ. Авариен комплект за осигуряване на пострадалите при злополука. Какво трябва да съдържа комплекта за първа помощ ? Аварийният комплект се състои от два изолирано един от друг опаковки. В които са опаковани материали за превръзка, както и за спиране на кървенето. Повече информация, как да помогнете на пострадалите хора по пътищата и автомобилен комплект за първа помощ, ще намерите във сайта на пътна помощ.

Съдържание на авто аптечка

Почистващи кърпичка, без съдържание на алкохол, два броя, стерилен марлен компрес стеримед, прикрепващ пластир ролка, хипоалергенни пластири. Бързи, самозалепващи се превръзки при повърхностни наранявания. Бинтове, превръзки, специални хемостатични кърпички и хлорхексидин, опаковка и хавлии, гел против изгаряне. Апарат за изкуствено дишане, медицински ръкавици, термо покритие, ножици, пинсети. Аварийният комплект за автомобили с капацитет за пътници над 9 души съдържа същия набор от лекарства, но броят им е повече. Сервизният комплект за автомобили с повече от 9 пътници има същия набор и увеличен брой материали. Това са действителните изисквания за комплекта за първа помощ за автомобили. Иновациите са въведени с цел привеждане на националните стандарти в съответствие с европейските стандарти.

Комплект за оказване на първа помощ

Новият комплект за първа помощ се различава по това, че в предишните версии са били: йод, ластици за закрепване на горната или долната част на крайниците. Нашийници за фиксиране на шийните прешлени, нитроглицерин и други. Важно е да имате предвид, че комплектът за първа помощ е подходящ за употреба за пострадали хора при ПТП. Това правило е валидно дори ако правилата за конфигурацията му се променят. Това означава, че собственикът на автомобила, който е закупил комплекта за първа помощ, може да бъде сигурен. Че ще спази всички изисквания до края на периода на използване. Правилата за употребата на превръзки и други медикаменти в шкафа за лекарства. Са изобразени схематично в инструкцията, която е включена в комплекта за първа помощ. Инструкции как да използвате приставките на комплекта за автомобили. Можете да изтеглите от тематични и профилни уеб сайтове, които се занимават с продажбата на този продукт.

Инструкции за оказване на помощ

Що се отнася до закупуването на комплект за първа помощ, важно е да се има предвид. Че това е много деликатна стока, която изисква правилно съхранение. Трайността на комплекта за първа помощ. Обикновено е ограничен до датата на изтичане на срока на тези материали и лекарства, които се съдържат в медицинския пакет. Очевидно е, че собственикът на автомобила трябва редовно да проверява дали е изтекъл срокът на валидност на лекарствата. Ако това се случи, трябва да замените лекарствата или да закупите нов комплект за първа помощ. По-разумно е да посетите аптека, за да закупите авариен комплект, който ще бъде пълен с качествени материали. Отколкото да купувате от непроверени продавачи на автомобилния пазар. Важно е да запомните, че списъкът с лекарства, изброени по-горе. Е необходим основен комплект, който при желание или необходимост водачът допълва с други лекарства.

Наказание при липса на авто аптечка

Най-често се допълва стандартният комплект за първа помощ. Това са анестезиращи лекарства, спазмолитици, сърдечни лекарства, антихистамини и други. От комплекта за лекарства, зависи цената на комплекта за първа помощ: колкото са повече, толкова са по-скъпи. Ето защо комплектите за първа помощ за автомобили са в доста широк ценови диапазон. Отговорността на водача за липса на авариен комплект в багажника на автомобила е предписана от закона за движение по пътищата. Независимо от това, опитните шофьори знаят, че органите на реда винаги може да ги накажат за липса на комплект за оказване на първа помощ.