Комплект за първа помощ

Тази статия съдържа пълен списък на съдържанието на автомобилния комплект, изискванията за конфигурация, работа и съхранение, както и друга информация, която ще бъде полезна за автомобилистите.
Комплект за първа помощ: защо трябва да е в колата?
Състав на комплекта за първа помощ
Автомобилен комплект за оказване на първа помощ 2018: съставът на GOST
Какво трябва да бъде в комплекта за първа помощ?
Инструкции за прилагане на комплекта за оказване на първа помощ 2018
Какво трябва да потърся при закупуване на комплект за първа помощ?
Каква е наказанието за липсата на комплект за кола?
Наличието на автомобилен комплект за оказване на първа помощ е предпоставка за работата на всяко моторно превозно средство. Освен това, че това е предпоставка за оборудването на автомобила, най-важната цел на автомобилния комплект е да осигури възможност за оказване на първа помощ в случай на авария.

комплект за първа помощ
КОМПЛЕКТ ЗА ПЪРВА ПОМОЩ: ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е В КОЛАТА?
Правилата за движение по пътищата на България „Техническото състояние на превозното средство и неговото оборудване“ ясно показва натрапчивостта на медицинския комплект в колата. Липсата на това води до забрана на експлоатацията на превозното средство
Липсата на медицински комплект е в съответствие с технически неизправности, като например повредена спирачка или система за кормилно управление, липсата на фарове и според правилата е елемент от дизайна.
Служителят на пътната / патрулната служба, при инспектиране на автомобила, има право да поиска от водача не само комплект за първа помощ, но и знак за аварийно спиране и пожарогасител. Разбира се, както всяко друго нарушение на правилата за движение, поради липсата на комплект за оказване на първа помощ, водачът ще бъде глобен.
За да предотвратите това, трябва да се погрижите комплектът за първа помощ да се превърне в основен компонент на вашата кола.
комплект за първа помощ за мед
СЪСТАВ НА КОМПЛЕКТА ЗА ПЪРВА ПОМОЩ
Редът на Министерството на здравеопазването на Украйна одобри списъка на лекарствата за комплект за оказване на първа помощ. Според заповедта са одобрени два варианта на набор от лекарства. Първата версия е предназначена за автомобили с брой пътници не повече от 9 души и за товарни автомобили. Втората версия на списъка е предназначена за комплекти за първа помощ, които се използват в автомобили, превозващи повече от 9 пътници.

Автомобилен комплект за оказване на първа помощ
БДС регулира от условията, при които производителите и / или пакетиране на коли първа помощ форма комплекти и доставят фармацевтичния пазар този конкретен продукт, производство на наркотици е свързана с изпълнението на двата производителя или продавача на цяла гама от здравни условия.
GOST също така посочи нотация на комплекти за първа помощ:
Авариен комплект за осигуряване на пострадалите при злополука
Какво трябва да бъде в комплекта за първа помощ?
комплект за първа помощ за първа помощ
Аварийният комплект се състои от два изолирано един от друг опаковки, в които са опаковани материали за превръзка, както и за спиране на кървенето, а именно:
Турникети, превръзки;
Специални хемостатични кърпички и хлорхексидин;
Опаковка и хавлии;
Гел против изгаряне;
Клапан за изкуствено дишане;
Медицински ръкавици, термо покритие;
Ножици, пинсети.
Аварийният комплект за автомобили с капацитет за пътници над 9 души съдържа същия набор от лекарства, но броят им е повече.
авариен комплект за първа помощ 2
бинтове
Салфетки стерилни
вата
Адхезивна мазилка
Бактерицидна мазилка
Сервизният комплект за автомобили с повече от 9 пътници има същия набор и увеличен брой материали. Това са действителните изисквания за комплекта за първа помощ за автомобили 2018. Иновациите са въведени с цел привеждане на националните стандарти в съответствие с европейските стандарти.
Новият комплект за първа помощ 2018 се различава по това, че в предишните версии са били:
йод;
Гуми за закрепване на горната или долната част на крайниците;
Нашийници за фиксиране на шийните прешлени;
Хипотермичен контейнер;
нитроглицерин;
Разтвор на новокаин;
Други.
Важно е да имате предвид, че комплектът за първа помощ е подходящ за употреба преди края на живота. Това правило е валидно дори ако правилата за конфигурацията му се променят. Това означава, че собственикът на колата, който е купил комплекта за първа помощ, може да бъде сигурен, че ще спази всички изисквания до края на периода на използване.
ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА КОМПЛЕКТА ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ 2018
Правилата за употребата на превръзки и други медикаменти в шкафа за лекарства са изобразени схематично в инструкцията, която е включена в комплекта на комплекта за първа помощ.
Инструкции как да използвате приставките на комплект за автомобил можете да изтеглите на тематични и профилни уебсайтове, които се занимават с продажбата на този продукт.
КАКВО ТРЯБВА ДА ПОТЪРСЯ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА КОМПЛЕКТ ЗА ПЪРВА ПОМОЩ?
Що се отнася до закупуването на комплект за автомобили, важно е да се има предвид, че това е много деликатна стока, която изисква правилно съхранение и съхранение. Животът на кола за първа помощ обикновено е ограничен до датите на изтичане на тези материали и лекарства, които се съдържат в медицинския случай.
Очевидно е, че собственикът на автомобила трябва редовно да проверява дали е изтекъл срокът на валидност на лекарствата. Ако това се случи, трябва да замените изтеклия материал или да закупите нов комплект за първа помощ.
По-разумно е да посетите аптека, за да закупите авариен комплект, която ще бъде пълна с качествени материали, отколкото да купувате от непроверени продавачи на автомобилния пазар.
Важно е да запомните, че списъкът с лекарства, изброени по-горе, е необходим основен комплект, който при желание и / или необходимост водачът допълва с други лекарства. Най-често се допълва стандартният комплект за първа помощ:
Анестезиращи лекарства;
спазмолитици;
Сърдечни лекарства;
Антихистамини;
Други.
От пълнотата на другите лекарства цената на комплекта за първа помощ ще зависи от това: колкото повече, толкова по-скъпи. Ето защо комплектите за първа помощ за автомобили са в доста широк ценови диапазон.
КАКВА Е НАКАЗАНИЕТО ЗА ЛИПСАТА НА КОМПЛЕКТ ЗА КОЛА?
Отговорността на водача за отсъствието на авариен комплект в купето на автомобила е предписана от Правилата на пътя, както беше посочено в началото на статия. Независимо от това, опитни шофьори знаят, че водачът на пътната патрулна служба не може да ги наказва за липсата на комплект за оказване на първа помощ, тъй като няма съответни законодателни актове.