мобилните камери на кат

Мобилните камери на КАТ

Към днешна дата съществуват различни комплекси от фото и видео камери. Които ви позволяват да регистрирате различни нарушения на движението. Така че, по-долу ще ви опишем основните видове радарни и пътно-полицейски камери. Тези видове камери на пътната полиция, могат да записват скоростта на превозните средства едновременно на няколко платна. Мобилните камери на КАТ се разделят на два вида. Това са подвижните камери и стационарните камери. Да разгледаме първо стационарните камери. Те обикновено се монтират върху твърда опора над пътното платно и се намират над пътя на специално избрано за това място. Другият модел, това са мобилните камери. Такива устройства се инсталират в близост до пътното платно с триножник за статив. Те могат лесно да бъдат преместени на всяко друго място. Този тип радарни и пътно-полицейски камери включват различни видове оборудване. Този тип камери на радарната пътна полиция, могат да бъдат използвани ръчно или монтирани на скоби на предното стъкло.

Системи за контрол и наблюдение

Към тази категория се отнасят, парктроника Parkon за наблюдение, бутонен спектрометър, алкохолен монитор. Който позволява дистанционно откриване на алкохолни пари. Както и комплекс от две и три камери за изчисляване на средната скорост. В тази статия ние описахме най-често срещаните видове фиксиращо оборудване. Нашето дизайнерско бюро, предлага модерни устройства, които благодарение на настоящите бази данни и компетентните софтуери. Предупреждават предварително за повечето камери и радари. Вграденият радар излъчва импулси, покриващи пътя. Те се отразяват от купето на автомобила и влизат в преобразуващото устройство. Формира данни за скоростта на автомобила и изчислява разстоянието до него. В същото време вградената цифрова камера дава команда за разпознаване на образи. Отделните превозни средства се отделят от потока, получават координати и се изгражда траектория. Електронният мозък открива нарушители и след това дава команда на камерата, която „кликва” на обекта, когато наближава 50 метра.

Санкции за нарушителите

Минималната скорост на запис е 12 кадъра в секунда. Получените данни могат да се предават по оптични връзки на разстояние 30 километра. Шофирането на превозно средство с нечетливи, нестандартни регистрационни знаци. Които са поставени в нарушение на изискванията на държавния стандарт, води до предупреждение. Или налагане на административна глоба в размер на петстотин лева. Управление на превозно средство без държавни регистрационни номера, монтирани на определени места. Или управление на превозно средство с държавни регистрационни номера, модифицирани или оборудвани с устройства или материали. Които не позволяват идентифицирането на държавните регистрационни номера или им позволяват да се промени или да се скрие. Води до налагане на административна глоба в сумата от петстотин лева. Или лишаване от право на управление на превозни средства за период от един до три месеца. Инсталиране на автомобила на съзнателно подправени държавни регистрационни номера.

Как работят мобилните камери на КАТ

Води до налагане на административна глоба на граждани в размер на две хиляди лева. Шофиране с умишлено фалшифицирани държавни регистрационни номера. Води до лишаване от правото да управлява превозни средства за период от шест месеца до една година. Едно от основните предимства на комплекса са широките възможности за прехвърляне на получените данни. Те могат да доставят „кутията” до централния офис на КАТ по всички цифрови комуникационни канали. В режим на реално време, скоростта на нарушителите на правилата за движение може да бъде предадена от лаптоп на всеки патрул, който очаква шофьора наблизо. В допълнение, устройството е в състояние бързо да „се отърве“ от номера на регионалните бази за административни нарушения. Като провери архива на глобите на собствениците на превозни средства. Документи за изпращане на нарушителя се формират автоматично. Настройката може да се извърши дистанционно, системата за управление е централизирана.

Информация за мобилните камери на КАТ

Производителите се погрижиха за резервен диагностичен комуникационен канал за техническа поддръжка. Камерата контролира само една лента за движение, но гъвкавата модулна структура позволява изграждането на комплекса на етапи. Като се добавят блокове за други ленти. В допълнение към основната функция, камерата помага да се съберат статистически данни за интензивността на трафика, броя и вида на преминаващите автомобили. Заснемането се извършва автоматично, електрониката е ориентирана към предварително зададен праг на скоростта. Тя улавя всички автомобили, които ускоряват по-бързо от управляваните параметри. Всеки, който пътува в диапазона от 20-250 километра в час. Цялата информация се записва на вградената памет, след това се изпраща до централата на КАТ по радио канал. Който трябва да бъде в радиус от не повече от 1,5 километра. „Камерата“ работи добре дори и през нощта благодарение на инфрачервения прожектор.