новият автомобил ferrari roma

Новият спортен автомобил Ferrari Roma бе демонстриран от производителя

Ферари италианският автомобилен концерн демонстрира ново компактно двуместно купе, като моделът ще заеме място сред Ferrari над кабриолета Portofino. Съобщения в медиите казват, че дизайнът на новият автомобил Ferrari Roma прилича на стари модели на Ferrari. Например, купето на Рома има решетка с фина мрежа на радиатора, както и кръгли мигачи на предните крила. Автомобилът има адаптивна предна оптика и диодни светлини. Размери на машината: дължина – 4.656 метра, Ширина – 1.974 метра, Височина – 1.321 метра, Тегло – 1472 килограма. Под капака на спортния автомобил е 3,8-литров V8 двигател с турбокомпресор, капацитетът му е 620 литра. Двигателят работи с 8-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя от SF 90 Stradale. Новият автомобил Ferrari Roma ускорява до 100 км/ч за 3,4 секунди колата има максимална скорост от над 320 км/ч. Новият спортен автомобил Ferrari Roma бе демонстриран от производителя. Вътре Ferrari Roma разполага с модерно дигитално табло, с голям вертикален дисплей на мултимедийната система, както и допълнителен дисплей пред пътническата седалка.

Ферари разкри най-новия Grand Tourer

За разлика от Portofino, който е оборудван със седемстепенна скоростна кутия робот се сдоби с усъвършенствана осемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя от флагманския SF 90 Stradale. Купето може да ускори от застой до 100 километра в час за 3,4 секунди, а максималната скорост надвишава 320 километра в час. Външен вид Рома, направен с поглед към класическото Ферари от 50-те и 60-те години на миналия век: 250 GT Berlinetta Lusso и 250 GT 2 + 2. В ретростил направени решетка с фина мрежа и кръгли мигачи в предните калници. В същото време задната част на Roma е украсена с диодни светлини, интегрирани в аеродинамично изпъкналите калници. А предната оптика на спортния автомобил е адаптивна. Интериора дебютира новият автомобил Ferrari Roma: моделът се отличаваше с изцяло дигитален панел с инструменти. Информационно-развлекателна система с вертикална ориентация, висока централна конзола. Отделяща водача от пътника, и иновативен трисекционен селектор на предавки.

Новият автомобил Ferrari Roma от 190 хиляди евро

Срещу пътника има отделен сензорен екран, от който можете да конфигурирате климатичния контрол и да управлявате звука. Собственикът ще може да избира индивидуални довършителни материали, комбинации от кожа и алкантара. Както и да персонализира интериора чрез комбинации от метални и лъскави елементи. Компанията заяви, че собствениците на купета ще могат да избират отделни материали за облицовка. Новият спортен автомобил Ferrari Roma бе демонстриран от производителя. Производителят все още не е обявил началната дата на продажбите на новият автомобил Ferrari Roma, нито съобщава цената му. Експертите на автомобилния пазар предполагат, че този модел може да струва около 190 хиляди евро. Ферари все още не е обявил кога Рома ще влезе в продажба и мълчи за цената. Възможно е новият продукт да бъде представен на обществеността на автомобилното изложение в Лос Анджелис следващата седмица. Очаква се Ferrari Roma да бъдe малко по-скъпа от Портофино, цените за които в Европа започват от 190 хиляди евро.