Норма на алкохола в кръвта

Колко е алкохолът в кръвта и как да се изчисли съдържанието му?
30.05.2018 Ukr застраховане 8 прегледа
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди( 3 класирания, средно: 5.00 от 5)
алкохол в кръвта
Тази статия се фокусира върху допустимото ниво на алкохол в кръвта на водача, това, което те се измери, как да се разбере какво законовата граница е превишена за дълго време и много други неща, по отношение на употребата на алкохол шофьор.
Как и в какво се измерва алкохолът в кръвта?
Каква е нормата на алкохола в кръвта в Украйна през 2018 г.?
Колко алкохол отнема кръвта?
Таблици с алкохол в кръвта или колко време отнема да пиеш?
Калкулатор на алкохола в кръвта
Степента на интоксикация и броят на ppm
Как мога да ускоря премахването на алкохола от тялото?
Ние няма да се преструвам, но ситуацията е непредвидима понякога се добавя, а дори и вчера, привърженик на трезвеността зад волана, като на „опияняващо“, сяда зад волана и да стане участник на пътя. Това е свързано с висок риск да се превърне в участник и дори виновникът на пътнотранспортно произшествие. Въпреки това, много съзнателно поемат този риск, седнал зад волана, след като изпие чаша бира, вино или алкохолен коктейл.

КАК И В КАКВО СЕ ИЗМЕРВА АЛКОХОЛЪТ В КРЪВТА?
Ако става въпрос за шофиране на превозно средство в състояние на интоксикация, тогава терминът “ promille “ се явява асоциативно .

Тази дума е силно свързана със степента на алкохолна интоксикация, в ppm се измерва концентрацията на алкохол или по-скоро количественото съотношение на обема алкохол към обема на кръвта.

Ако превеждате буквално от латински, на мили е една хилядна от нещо или една десета от 1%. Но, както споменахме по-горе, след като изслуша Терминът „части на милион“, по-голямата част от хората знаят, че това ще бъде за шофиране в нетрезво състояние, или за медицински преглед за алкохол в кръвта. Специалистите също така разглеждат този термин като еквивалент на обем чист алкохол в кръвта: 1 ppm = 1 ml чист алкохол в кръвта.

дракон алкохол

КАКВА Е НОРМАТА НА АЛКОХОЛА В КРЪВТА В УКРАЙНА ПРЕЗ 2018 Г.?
В Украйна алкохолната интоксикация за шофьорите зад волана се счита, че съдържа повече от 0,2 ррт алкохол в кръвта. Това е гарантирано от Министерството на Поръчка на вътрешните работи на Украйна и Министерството на здравеопазването на Украйна №400 / 666 от 09.09.2009 Ето защо, създаването на състоянието на опиянение на шофьора извършва служител на службата за пътна патрул със специални измервателни уреди, известни още като дрегер.

Нормата на алкохола в кръвта – 0,2 ppm в Украйна се счита за основна и не води до никакви санкции. Този индикатор обаче е незначителен и дори можете да го надхвърлите, без да пиете алкохолни напитки.

ред mVS 400/666

Има случаи, когато индексът от 0,2 ppm и повече е отбелязан в:

Хора с диабет;
С някои разстройства на стомаха;
С болест на кариеса;
При нарушения на стомашно-чревния тракт, придружени от диария;
При употребата на някои медицински препарати.
На практика се отбелязват случаи, при които допустимият алкохол в кръвта е превишен след консумация на квас и дори кефир. Това трябва да се има предвид от онези, които са убедени в безнаказаността си, балансирайки се на крехката граница, която е 0,2 на сто. Разумно е да се откаже напълно от употребата на алкохолни напитки, ако искате да карате кола, дори ако това е кратко пътуване, и да пиете само чаша сухо вино.

Колко алкохол отнема кръвта?
На практика много експерти се опитват да намерят най-точния алгоритъм, който може да бъде включен в формулировката: „Колко и какво можете да пиете, за да не нарушите закона и да избегнете наказание?“. Точен отговор все още не е намерен, защото концентрацията на алкохол в кръвта зависи от телесното тегло, възрастта, метаболизма и други специфични фактори.

Например, ако един среден мъж с тегло 70-75 кг пие 500-милилитрова бутилка водка, тогава той ще има 2,5 кг алкохол в кръвта си. Това може да се квалифицира като тежка алкохолна интоксикация.

Индексът от 5 ррт алкохол в кръвта се счита за опасен за живота и може да доведе до смърт. 5 ppm = 2 бутилки водка, всяка по 0,5.

Нека се опитаме да разберем колко дълго остава алкохолът в кръвта на шофьора.

Времето на алкохола в кръвта, периода на отнемането му, както и концентрацията му в кръвта, зависят от комбинация от фактори. Основните са:

Тегло на човек;
възраст;
Павел;
Здравословно състояние;
Ниво на метаболизъм;
Количество храна преди прием на алкохол;
Количеството храна след прием на алкохол;
Качествени показатели на продуктите, използвани под формата на закуски.
За по-голяма яснота предлагаме да се запознаете с таблицата, която предоставя средно получените данни от емпиричното проучване. Когато използвате резултатите в таблицата, не забравяйте, че е важно да се вземе предвид теглото и пола на дадено лице.

Например, след 3 часа 100 грама на пияна водка няма да се считат за нарушение на правилата, тъй като алкохолните двойки вече няма да бъдат открити от теста за алкохол.

колко алкохол е в различни напитки

Като се има предвид, че данните, дадени в таблицата, са средни показатели, информацията, съдържаща се в нея, може да даде приблизителен отговор на въпроса „Колко алкохол се освобождава от кръвта“.

Трябва да се разбира, че точният резултат от съдържанието на алкохол в кръвта може да бъде даден чрез медицински преглед с лабораторен кръвен тест за алкохол.

Таблици с алкохол в кръвта или колко време отнема да пиеш?
Нашата статия не би била достатъчно полезна, ако не съдържа информация за това колко алкохол се съдържа в дадена напитка. Таблицата по-долу показва индикаторите за време за мъже и жени, през които се съхранява алкохол в кръвта.

В следващите две таблици можете да видите показанията на алкастетер, който ще покаже колко мили на алкохол в кръвта, в зависимост от количеството пиян, както и пола и теглото на водача:

Една доза в този случай съответства на следните порции от различни напитки:

50g всяка питие от 40 градуса – водка, коняк или уиски
100 грама пристанище от 20 градуса
150 грама сухо вино от 12 градуса
1 бутилка (0,5 л) от 4-градусова бира
половин кутия от (0.25 л) 9-градусов тоник.
В този случай количеството ppm ще бъде максимално в рамките на няколко минути след пиенето на алкохол, тъй като парите, съдържащи се в устната кухина, ще имат максимална концентрация. След половин час след консумацията този показател значително ще намалее.

Например, след като сте изпили 0.25 литра бира (условно половин бутилка светли бири) „на изхода“, тестът за алкохол ще покаже 0.16 ppm.

Следователно бутилка от 0,5 литра бира повишава концентрацията на алкохол до 0,3 ppm. Разбира се, тъмните сортове ще бъдат по-силни и със същия обем с леки сортове ще доведе до по-високо съдържание на алкохол. Също така е необходимо да се вземат предвид характеристиките на различните производители и марки в рамките на всеки сорт.

Използването на условна бутилка вино с обем от 0.7 литра и съдържание на алкохол от 12% ще доведе до резултат от 0.7 ppm.

След като изпиете 100 грама водка, нивото на алкохола в кръвта ще бъде 0,55 ppm. Отново, трябва да се подчертае конвенционалността на тези данни, тъй като резултатите са експериментално записани 0,7 ppm след пиян 200 грама водка.

Калкулатор на алкохола в кръвта
За да помогнат при изчисляването на нивото на алкохола в кръвта, някои специализирани ресурси предлагат на потребителите услугата за онлайн алкохолни калкулатори. Тази проста услуга се създава по аналогия с алгоритъма, описан в раздел „Колко алкохол е в кръвта“ (вж. По-горе).

Създателите на такива онлайн калкулатори обаче използват по-точна изчислителна техника, която се нарича формула Widmark. Формулата, съставена от шведски химик, съдържа данни за консумацията на алкохол, телесното тегло, коефициента на разпределение 0,6 за жените и 0,7 за мъжете.

За да използвате онлайн услугата и да направи изчислението на алкохол в кръвта, е необходимо да се въвеждат данни за теглото си в килограми, количеството на алкохол пиян, означава спиртна напитка (ако ядете няколко вида алкохол, е необходимо да се уточни за всяка съответстваща стойност). След това маркирайте степента на пълнота на стомаха по време на приема на алкохол и резултатът ще бъде получен за секунда.

Степента на интоксикация и броят на ppm
Степен на светлина – в резултат от 0.5-1.5 ppm;
Средната стойност е 1,5-2,5 ppm;
Силна степен – 2,5-3 pro mille;
Тежко алкохолно отравяне с опасност от смърт – 3-5 ppm.
КАК МОГА ДА УСКОРЯ ПРЕМАХВАНЕТО НА АЛКОХОЛА ОТ ТЯЛОТО?
За да проверите дали алкотестерът не показва нищо, трябва да предприемете някои стъпки, за да ускорите отделянето на алкохол от тялото.
Най-ефективният начин е детоксикацията на лекарствата чрез използването на комплекс от лекарства.

Ако алкохолната интоксикация е лека и умерена, то следва:

Спрете да приемате алкохол;
Обилна напитка (вода без газ);
Сладък и силен чай или кафе;
Ако е необходимо, трябва да се измие стомаха;
Умереният физически товар ще спомогне за ускоряване на метаболизма;
Контрастният душ също подобрява потенето и премахва токсините;
Амониевият алкохол, разреден в чаша вода, може да трезе човек (10 мл на половин чаша вода).
Приемът на алкохолни напитки трябва да бъде строго дозиран, особено за тези, които планират да шофират в следващите няколко часа. За тези, които вече са зад волана, пиенето на алкохол трябва да стане най-строгото табу, което не може да бъде нарушено при никакви обстоятелства. По-добре е да спасите себе си и останалите участници в пътя от възможни находчиви последици, които могат да бъдат резултат от разсеяно внимание, намалени двигателни умения и нарушена реакционна скорост след прием на алкохол.

Дори ако приетата доза алкохол не превишава известната стойност от 0,2 ppm, шофьорът е нарушен от координация, ориентация в космоса, внимание и способност да реагира незабавно на външни обстоятелства на пътя.