ограничение на скоростта

Ограничение на скоростта

Ако възнамерявате да пътувате във страна в Европейския съюз с автомобил, или да прекарате ваканцията си. Или по причини свързани с работата, е препоръчително да знаете какво е ограничение на скоростта в Европа. След одобряването на директивата на Европейската комисия, можем да получим глоби за нарушения, които сме извършили в чужбина. Не забравяйте, че зад волана винаги трябва да поддържате максимална предпазливост и безопасно шофиране според правилата за движение в Европейския съюз. В този смисъл трябва да знаем, че е от съществено значение да носим автомобилната застраховка, която ни предпазва при шофиране по чуждите пътища. Най-високите ограничения на скоростта в Европа. Защо да се ограничаваме колко бързо може да пристигнем с автомобила ? Основната причина за това е ограничение на скоростта. Очевидно пътищата може да бъдат много по-опасни, особенно ако всички управляват автомобила с над 160 километра в час през цялото време.

Индекс на гумите

Колкото по-бързо пътувате с автомобила, толкова по-аеродинамичен и нестабилен е автомобила, поради съпротивлението на вятъра. Повечето водачи на автомобили нямат нужните рефлекси, които са необходими за да се справят с тези високи скорости. Някои автомобили имат ограничители на скоростта, които защитават двигателя и самия автомобил. Живота на един двигател, може да свъши много бързо, ако той се движи с максимална скорост през цялото време. Друг важен фактор е избор на гуми за автомобила. Погледнете всички номера и букви отстрани на гумите ? Те ви показват не само размера на гумите, но и индекса на тяхната скорост. Индекса ви показва максималната скорост, която една гума може да поддържа. Повечето минивани и микробуси имат гуми с индекс S или T, което означава, че е най-добре да ги държите под 160 километра в час. Някои екзотични спортни автомобили, имат индекс Y които може да развиват скорост до 300 километра в час.

Опазване на околната среда

Съществуват и други фактори за опазването на околната среда. Колкото по-бързо се движи автомобила, толкова повече гориво консумира и прави по-голямото замърсяване. Освен това, контролните органи във вашето населено място. Вероятно няма да бъдат прекалено развълнувани, ако решите да се опитате да постигнете най-добрия рекорд за скорост. Засега видяхме, че ограничителите на скоростта са нещо много добро и полезно. Ограничителят на скоростта ограничава максималната скорост на автомобила до зададеното от вас стойност. Някои по-съвременни системи, може автоматично да променят скоростта на автомобила. Те се наричат ​​интелигентни ограничители на скоростта. Какъв е смисълът на ограничителя на скоростта ? Това е устройство за безопасност, което улеснява управлението на автомобила. То ви освобождава от необходимостта да проверявате постоянно скоростта на автомобила. Ограничителя на скоростта, ви позволява да поддържате предварително зададена скорост.

Видове ограничение на скоростта

Регулируем ограничител на скоростта за движение на автомобили. Съществуват два вида ограничители на скоростта за автомобили. Първият регулируем ограничител на скоростта е най-често срещаният. Той се нарича още автопилот на автомобила, който е включен като стандартно оборудване за повечето автомобили. Ограничителят се задава от водача, като изберете максималната скорост, на която искате да пътувате и след това да шофирате нормално. Ако автомобилът достигне зададената скорост, той няма да може да се движи по-бързо или по-бавно, дори ако продължите да натискате газта. По време на пътуване, ограничителят остава активен, докато автомобилът се забавя или се ускорява. Също така може да изключите ограничителя, ако трябва да ускорите автомобила, като натискате силно педала за газта. Някои производители на автомобили, предлагат опция за по-модерна система за някои от автомобилите, която свързва ограничителя на скоростта с камера. Камерата може да разпознае обозначенията за ограничение на скоростта.

Ограничител на скоростта

Повечето ограничители се контролират от бутоните на волана или от индикаторния лост. Те обикновено се активират чрез натискане на бутон с буквите „LIM“ или един от няколко подобни символа. Понякога може да видите подобния символ за круиз контрол, което означава че това е едно и също нещо. Каква е разликата между круиз и ограничител на скоростта. Когато използвате ограничител на скоростта, вие напълно контролирате автомобила. Трябва да продължите да натискате педала на газта, за да може автомобилът да се движи. Ако не го направите, автомобилът ще се забави и ще спре. Круиз контролът, поема управлението на ускорителя, за да поддържа постоянна скорост. Не е нужно да я натиснете изобщо и колата ще продължи да се движи с еднаква скорост. По-напредналите адаптивни системи за контрол на круизите също може да спират, като им позволяват да поддържат определено разстояние от предния автомобил.

Безопасност на новите автомобили

И двете системи могат да бъдат преодолени с натискане на педалите или с изключването им с натискане на определения бутон. Euro NCAP, която оценява показателите за безопасност на новите автомобили, е ентусиазиран поддръжник на това. Което нарича ограничител на скоростта, което помага на водачите да контролират скоростта на своя автомобила. Като част от работата си по оценка на безопасността, тя дава точки за тези автомобили, които имат стандартно оборудване. Той оценява системите за използване и яснотата на звуковото предупреждение което излъчват, когато автомобилът надвиши зададената скорост. Има ли други видове ограничители на скоростта ? Повечето високо ефективни автомобили, често имат ограничители за скоростта на движението. Които контролират максималната скорост и ги ограничават по причини, свързани с безопасността на движението.