Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Основни правила за деца

основни правила за деца

Основни правила за деца

Транспорт на деца в автомобила. Управлението на превозното средство, в което се намират пътниците. Изисква водачът да изпълни редица условия, определени от закона за движението. Най-уязвимата категория пътници е децата. Транспортирането им изисква повишено внимание от страна на водача и наличието на специални дизайнерски устройства в автомобила. За да научите как да си направите разходка с автомобила за вашето дете най-удобно и безопасно. Какви са изискванията за организиране на транспорт на групи от деца, на възраст под 12 години. Както и отговорите на други важни и най-често задаваните въпроси от заинтересования. Основни правила за деца при транспортиране в автомобила или друго транспортно средство. Не са привлекли много внимание от страна на работниците по пътнотранспортни услуги доскоро. Изключението беше организирано с автобус, екскурзия или училище, когато водачът получи специални изисквания.

Статистика и основни правила за деца

За нивото на професионалните си умения и техническото оборудване на автомобила. Изглежда, че само пътуванията с автобуси предполагат висока степен на риск за малките пътници. Статистиката обаче показва, че повече от половината от нараняванията, претърпени от деца. В резултат на пътнотранспортни произшествия, са последица от липсата на специални транспортни средства в леките автомобили. Цялата обичайна практика за транспортиране на деца, които ги държат в ръцете на възрастен пътник, се оказа най-опасната за детето. При аварийно спиране или при друга маневра, детето, което седи на коленете ви, практически изпълнява функцията на въздушната възглавница. То ще поеме цялата маса на тялото на възрастния, ако се случи катастрофа. Може би не е необходимо да се описват подробно какви последствия водят до това, тъй като тъжният резултат е съвсем очевиден.

Правила за транспортиране на деца в автомобила

Резултатите от многобройни тестове за удар, показват. Че максималната сигурност за детето в автомобила може да се осигури с фиксирана позиция на детето. Която се осигурява от специална детска седалка за кола. Ако детето е закрепено с предпазен колан на задната седалка, това няма да му попречи да се измъкне от предпазния колан. Някои родители се опитват да модернизират мястото на детето в автомобила. Като поставят детето върху възглавница и след това да го закрепят с предпазен колан. Тази инициатива е не само неефективна, но понякога може да влоши характера и тежестта на нараняванията при евентуална пътна катастрофа. Използването на детски седалки в автомобила, осигурява не само безопасността на детето при пътуване. Но и задължително изискване за правилата за движение. Нарушаването на правилника за движение води до глоба и подготовка на протокол за административно нарушение.

Организиран транспорт на групи деца

Забранено е превозването на деца и подрастващи под 16 години в каросерията на камиона. Изрично е забранено да се транспортират деца без ограничения, които се фиксират с предпазни колани, монтирани в автомобила. Транспорт на групи, включително деца, се регулира от Закона на пътна инфраструктура за автомобилен транспорт. Във него се посочва, че организираният транспорт на група деца е налице в автобус от 10 или повече души. Законът също така предписва необходимостта от присъствието на ръководителя на пътуването. Който организира пътуването и контролира членовете на групата. Ако групите са повече от 30 или повече души, тогава е необходимо и наличието на медицинско лице. Разбира се, броят на местата трябва да бъде поне на броя на децата в групата. Техническото състояние на превозното средство, трябва да отговаря на стандартите за безопасна експлоатация. Маршрутът трябва да бъде уговорен от организатора на пътуването с представители на пътните патрулни служби.

Основни правила за деца при пътуване

Автобус, който превозва група деца, трябва да бъде оборудван със специален знак за транспортиране на деца. Този знак трябва да бъде прикрепен към предното и задното стъкло на автобуса. Водачът, който управлява автобуса с деца, трябва да бъде подложен на предварителен медицински преглед. Забранено е да яде и да пуши по време на шофиране. Важно е да не забравяте, че времето за шофиране не трябва да надвишава 10 часа. Тези специални изисквания обаче се отнасят за шофьора на превозното средство, за който той предварително знае. Шофьорите, които возят деца, трябва да се ръководят от правилата на пътния трафик и собствения си опит при избора на детска седалка в автомобила. Към днешна дата в продажба има много различни видове такива устройства. Те се избират според възрастта, теглото и височината на детето. За да сте сигурни, че седалката в автомобила е най-ефективна от гледна точка на безопасността. Тя трябва да бъде избрана точно в съответствие с препоръките на производителя.

Основни правила за деца и детски столчета

Към днешна дата специалните автомобилни устройства за транспортиране на деца се класифицират в пет групи. Група О – за деца под 1 година и с тегло до 10 килограма. Това са специални люлки, в които се поставят децата, които не могат да седят сами. Люлката се поставя срещу движението на автомобила и се закрепва с предпазни колани. Дизайнът на люлката осигурява укрепваща табла за защита от наранявания. Група 0+ – за деца под 1,5 години и тегло до 13 килограма. Това са преносими столове, които се използват както за транспортиране на деца, така и извън автомобила. Група 2 за деца на възраст 3-7 години и с тегло 15-25 килограма. Столче за автомобил със задържащи ремъци. Монтиран в посока към автомобила. Група 3 за деца от 6 до 12 години и тегло 22-36 килограма. Потребителски отзиви за тези или други групи автомобилни седалки могат да бъдат намерени на специални интернет ресурси. От производствени компании или специализирани търговски центрове за детска седалка за кола.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.