Пътна помощ

0899 79 99 99

Отключване на автомобил

Как се отключва автомобил

Съществуват различни непредвидени ситуации, когато ключовете на автомобила остават на контакта и автомобилът се заключва. Вие без да искате сте ги забравили вътре и автомобилът се е заключил от само себе си. В такива случаи не трябва да изпадате в паника, а да се съсредоточите върху решаването на неотчайващата ситуация. Естествено, можете да се обадите на специалисти които да отворят автомобила и да разрешат вашия проблем. Но както знаете, ще трябва да чакате дълго време докато пристигнат специалистите. Първо ще трябва да заплатите от собствения си джоб и второ цената на услугата ще бъде двойно по-висока. Затова ние ви съветваме да разрешите проблема с отключване на автомобил, самостоятелно. Преди всичко проверете дали всичките врати на автомобила са заключени, дали багажникът е затворен. Прегледайте прозорците на автомобила, дали някой от тях не е отворен. Ако видите че всичко е затворено и нищо не може да се направи, преминете към следващата стъпка.

Как да отворим автомобила самостоятелно

Спомнете си къде сте сложили резервния ключ и дали имате такъв. Ако сте далеч от дома си или в друг град, ще трябва да изчакате докато някой ви ги донесе. Ако се окаже че нямате резервен ключ, трябва да потърсите автоключарски услуги. Един от най-лесните начини, по който може да отворите автомобила, е да потърсите обикновена тел. След като намерите необходимата тел, ще трябва да я огънете. Ъгълът на огъване трябва да бъде около 45 градуса, а дължината на самата кука, около 7 сантиметра. Също така не забравяйте, че телта не трябва да е прекалено дебела. Това е необходимо, за да премине безпроблемно между стъклото и уплътнението на вратата. За да отворите самата врата с куката, трябва внимателно да я проврете между прозореца и вратата. След като направите това, трябва да изтеглите заключалката на вратата, където е разположен бутона. По принцип този метод на отваряне на вратата на автомобила, не отнема много време и в повечето случаи врата се отваря.

Екстремен начин за отключване на автомобил

Един от най-екстремните начини да отворите заключен автомобил, е да счупите прозореца на автомобил. В този случай, ви съветваме да счупите малкото триъгълно стъкло на задната врата или на хечбека. Тъй като може да управлявате автомобила, през центъра на града, докато намерите подходящия автоключар. За да избегнете наранявания, никога не възнамерявайте да чупите стъклото за автомобила с гола ръка. За да направите това, вземете чук, или остър и тежък камък. Цената на такова удоволствие ще бъде прекалено много висока, особено ако си счупите ръката. Що се отнася до акумулатора на автомобила. Ако акумулаторът е паднал и не може да захрани централното заключване на автомобила, има няколко решения на този проблем. За целта ще трябва да отворите предния капак на автомобила, като намерите тел и направите единия край като кука. След това закачете куката за палеца на ключалката и я изтеглете.

Класически начини за отключване на автомобил

Най-добрият съвет за всеки водач е, да си направи резервни ключове предварително. Ако имате такива, можете да помолите вашите роднини или приятели да ви ги донесат. Не е препоръчително да оставяте автомобила без надзор, по този начин рискувате автомобилът да бъде откраднат. За крадците тази ситуация е истински подарък. Вторият начин е да опитате да отворите вратата, като вземете подобен ключ. Ако не ви харесва или не се получи да използвате някой от горните методи, използването остава доста радикално. Третия начин е да вземете отверка или бормашина и да продупчите ключалката на вратата. Така вратата ще бъде отворена, а вие ще трябва само да си купите нова ключалка за вратата и да я смените. Този случай се използва при спешност или недостиг на време. Едва ли е възможно този метод да не се нарече икономичен. Тъй като цената на ключалката или стъклото е по ниска, отколкото да счупите цялата врата.

Допълнение за отключване на автомобил

В допълнение, този метод със счупването на стъклото в известен смисъл e опасен, поради възможни наранявания от счупеното стъкло. Необходимо е да се запазят всички мерки за сигурност. Ключалката може да се отвори с отвертка или с бормашина. Второто устройство ще позволи да бъде направено по-точно. Но във всеки случай след извършената операция, заключването ще трябва да бъде заменено. Със счупването на стъклото е необходимо да се работи много внимателно. Първо, най-добре е да се направи това което ще излезе най-евтино, така ще имате по-малки загуби. На второ място, за да се избегнат наранявания, е необходимо да залепите широко тиксо по цялото стъкло. По този начин радиусът на разсейването на стъклото ще намалее. Не се опитвайте да счупите стъклото с ръка, това води до тежки последствия. Затова най-добрият и най-сигурен начин е, съдействие на специалисти от автосервиз, които имат специално автоключарско оборудване.