Платформа за пътна помощ

платформа за пътна помощ

Платформа за пътна помощ

Необходимостта от непрекъснатото усъвършенстване на технологиите, расте с всеки изминал ден. Основният фактор за непрекъснатото усъвършенстване и подобряване на репатриращите машини, се дължи на инженерството. Тези постижения се осъществяват посредством, техните знания и технически умения, в областта на физиката и математиката. Чрез практически експерименти, те усъвършенстват камиони за пътна помощ и ги правят, великолепни за експлоатация. През последните няколко години, инженерите започнаха да се занимават сериозно, с модифициране и реконструкция на платформа за пътна помощ. С натискането на бутоните на дистанционното управление, хидравличната платформа, изпълнява няколко вида операции. Така оператора на машината, изтегля авариралият автомобил и го насочва в правилната посока при товарене. Същият модел дистанционно управление, използва и многофункционалната вилица за изтегляне на товарни автомобили. В момента със подобни машини работят само специализираните компании.

Какво осигурява хидравличната платформа

Професионалната култура на обслужване, се гради на основата за успешната работа, на компаниите за пътна помощ. Многофункционалната пътна помощ, намира приложение, при повече от 10 000 фирми за пътна помощ в Европа. Те са световни лидери, в областта за превоз на автомобили с пътна помощ. С такива професионални камиони, се постига голяма ефективност и сигурност, при репатриране на фургони и техника. По този начин професионалните компании за пътна помощ, работят бързо и лесно постигат своите цели. За работа с такъв специализиран камион, се изисква дългогодишен опит и специално обучен екип от специалисти. Един такъв модифициран камион за пътна помощ, може да замести, няколко обикновени камиона. Работата която извършва обикновеният камион, не може да се сравни по никакъв начин, с работата на многофункционалната пътна помощ. Но за съжаление не всяка фирма в България може да си позволи да си купи такъв камион за пътна помощ. Такива специализирани камиони притежават професионалните компании

Какво се изисква за изработка на платформа за пътна помощ

Хората които произвеждат платформи в България, изобщо не ги е грижа за проблемите които може да се случат на пътя. За тях безопасността от товаренето на автомобили, е на последно място, при изработката на платформа за пътна помощ. За да се изработи нормална платформа за камиони пътна помощ, се изисква чертеж с технически данни, за товароносимостта на автомобила. Такъв чертеж може да изработи само машинен инженер-конструктор, който се занимава с такава дейност. Понякога институциите които узаконяват подобни платформи за пътна помощ, си затварят очите за да получат обещаното възнаграждение. През изминалите години доста фирми останаха без лиценз, за извършването на тази незаконна дейност. Но платформите които бяха изработени по онова време, все още създават предпоставка за ПТП. Понякога често се случва, те да бъдат спирани за проверка от КАТ. Но със оправдание от тяхна страна и малки подкупи те отново биват допускани в експлоатация.

Какви са изискванията за реконструкция на пътна помощ

За реконструкцията на тежкотоварна пътна помощ, няма определени изисквания, само ако трябва да се прехвърли специализираната уредба. Това се извършва когато има нужда от прехвърляне на уредбата, от един камион на друг. Тази смяна се прави когато, специализираният камионът е претърпял пътно транспортно произшествие или камиона е много стар. В повечето случаи, репатриращият камион се експлоатира докато не получи по сериозна повреда. За репатриране на камиони и влекачи е необходимо, технически изправен специализиран камион. За превоз на товарни и тежкотоварни камиони, се изисква елитен квалифициран персонал и специализирана компания. Изискванията за превоз на автомобили и камиони в чужбина, са много строги. Понякога камиона може да се спре от движение ако не е технически изправен. Работата която извършват професионалните компании за пътна помощ, е свързана със огромни отговорности. Актуална информация за фирмите които предоставят пътна помощ и репатриране на автомобили и камиони, ще намерите в GOOGLE.