съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Подаване на ток в софия

Подаване на ток София за леки, лекотоварни и товарни автомобили. Нашата фирма e специализирана в областта на услугата подаване на ток софия, за моторни превозни средства. Фирмата притежава специализиран автомобил, за подаване на ток, за град София. Тази услуга се извършва със специален блустер, 12 – 24 v който предпазва компютъра на автомобила от изгаряне. Блустерът служи да подаде необходимото напрежение към акумулатора на автомобила, без да се повреди електрическата система. В повечето случаи, когато се подава ток от друг автомобил, инсталацията може да се повреди. Посещението на специалист, се извършва в рамките на 1 час след уговорката по телефона. Специализираният екип за подаване на ток пристига до 30 минути. Акумулаторът трябва да се зарежда периодично, на всеки шест месеца с токоизправител. Най-честите проблеми с изтощен акумулатор са, забравените светлини. При няколко такива случая, акумулаторът може да излезе извън строя.

Възможни причини за подаване на ток

Друга причина за изтощен акумулатор, може да се окаже повреден алтернатор. За това на всеки шест месеца, проверявайте състоянието на алтернатора. При нужда от ремонт потърсете електро специалист. Хлабавият ремък на алтернатора, също може да окаже влияние за спадането на напрежението. Когато напрежението в акумулатора спадне, първо проверете хлабината на ремъка на алтернатора. Зареждането на акумулатора, трябва да се осъществява постепенно, в порядъка на 24 часа. Нашата компания предлага подаване на ток София и доставка на всички видове акумулатори. Цената за посещението през деня е 50 лева, а след 21.00 часа е 80 лева. Услугата за подаване на стартов ток на товарните автомобили и автобуси за района на София е 100 лева. Причини за безуспешното запалване на двигателя, може да се окажат редица компоненти на автомобила. Най често срещаните проблеми в автомобила са изгорелите свещи и запушен горивен филтър.

Възможни причини за запалване

Стартерът е основният ключов механизъм, при запалването на двигателя. За да бъде стартиран двигателя нормално е необходим силен стартов ток. Ако се подаде по голямо напрежение от 12 волта към електрическата система на автомобила, стартера може да изгори напълно. Често се случва когато се подава ток от друг автомобил, стартера да върти продължително време. Продължителното въртене на стартера, води до изгаряне на ротора, статора и четкодържателя на стартера. Най-често срещаният проблем, когато автомобилът не е каран дълго време е свързан с акумулатора. Особено ако алармата е била включена. По време на продължителен престой, мощността на акумулатора може да спадне до такава степен, че автомобилът да не може да запали а ключалките изобщо да не се отворят. Тази ситуация зависи от много фактори. Тези фактори може да бъдат, състоянието на акумулатора, наличието на малки течове в електрическата система.

Подаване на ток в София

Наличието на големи разлики в температурата на околната среда и други. Ако акумулатора на автомобила е изтощен, имате три възможности. Първо, извадете и заредете със зарядно устройство акумулатора на автомобила в къщи. Вторият вариант е да вземете ток от друг автомобил. Втората процедура е по-бърза и по-безопасна. Тъй като при по-новите автомобили, премахването на акумулатора може да доведе до всевъзможни компютърни грешки. И дори до необходимостта да посетите автосервиз, за ​​да ги нулирате. Третия вариант е да подадете ток на автомобила с бустер 12 волта. Третата процедура е най-безопасна и сигурна. Тъй като бустера подава необходимото количество ток на автомобила без да причини допълнителни щети. Ако искате да презаредите акумулатора от друго превозно средство, следвайте инструкциите на специалистите от Албена Експрес.

Инструкции за подаване на ток в София

Първо проверете напрежението на акумулаторите на двата автомобила. Паркирайте двата автомобила един срещу друг, така че кабелите лесно да стигнат до двата акумулатора. Важно е самите автомобили да не се докосват помежду си. Уверете се, че напрежението и на двата акумулатора е еднакво. Доскоро по-голямата част от автомобилите са използвали 12 V, но през последните години има изключения. Изключете всички уреди на автомобила. Уверете се, че всички консуматори на енергия са изключени и в двата автомобила, като фарове, касетофони и така нататък. Включените уреди ще поставят неоправдан стрес върху другия акумулатор. Почистете клемите на двата акумулатора, ако имат замърсявания. Подаването на стартов ток трябва да се извършва със силови кабели. Те не са скъпи, но обърнете внимание на тяхното качество и дебелина, преди да ги купите. Сечението трябва да бъде най-малко 16 mm за бензиновите и 25 mm за дизелови автомобили с по-мощни акумулатори.

Как се подава ток от друг автомобил

Подаване на ток София. Червеният кабел е за положителния полюс. Първо го прикрепете към положителната страна на изтощения акумулатор. След това – до плюса на заредения акумулатор, който ще го захранва с ток. Свързване с минус. Свържете черния кабел към отрицателния извод на изтощения акумулатор. След това свържете другия край на кабела към заредения акумулатор. Завъртете ключа на запалването и пробвайте двигателя на автомобила да запали. Ако двигателя на автомобила не запали, пробвайте пак след 5 – 10 минути. Ако все пак успеете да запалите двигателя на автомобила, оставете автомобила с изтощения акумулатор да работи няколко минути. Може леко да натискате педала на газта, за да поддържате двигателя на автомобила при по-високи обороти, около 1500 – 2000 оборота в минута. Това прави зареждането на изтощения акумулатор малко по-бързо. Но по никакъв начин не принуждавайте двигателя да работи на максимални обороти. Акумулатора няма да се зареди по-бързо.

Подаване на ток в София с бустер

Обикновено след 10 минути се наблюдава съживяване на изтощения акумулатор. След като запалите двигателя на автомобила, изключете кабелите в обратния ред. Първо черния кабел от минуса, а след това червеният кабел от плюса на двата акумулатора. При изключване на кабелите внимавайте да не се допират един до друг. Ако някой от кабелите създаде късо съединение, автомобилът може да изпита сериозни неизправности. Оставете автомобила с изтощения акумулатор да се зареди добре. По-ефективния начин е автомобилът да се движи известно време в рамките на 30 – 40 минути, отколкото да работи на място. Аварийното подаване на ток с бустер, ще ви спести всички главоболия. Тъй като това е най-добрия и сигурен начин за подаване на ток за автомобили. Професионалните бустери за подаване на ток струват около 1500 лева. Съществуват и по-евтини бустери, но имайте предвид, че не всички работят ефективно. Повече информация за бустери може да намерите в специализираните магазини за инструменти.