съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Поддръжка на автомобила

Редовната профилактична поддръжка вероятно е единственото нещо, което можете да направите като собственик на автомобил. И да бъдете щастливи и спестите пари за ремонт за в бъдеще. Все пак не всеки водач знае, какво е превантивна поддръжка, какво трябва да направите и кога трябва да го направите. Нека да изясним това и да ви дадем някои полезни съвети за поддръжка на автомобила. Всеки който някога е работил с автомобили или е похарчил много пари, за да поправи автомобила си, ще ви каже. Затова никога не пренебрегвайте превантивната поддръжка на автомобила. Основните положения, като смяната на маслото, проверката на налягането в гумите. И извършването на планирани инспекции и работа, са като редовни прегледи при лекаря. Те ще ви държат здрави и ще ви дадат възможност за в бъдеше, да нямате никакви проблеми. Затова първо прочетете ръководството на автомобила, преди да предприемете някакви действия които може да имат фатални последици.

Редовна поддръжка на автомобила

Обърнете внимание на книгата за ръководство на автомобила. Независимо от автомобила който управлявате, графика за поддръжката на автомобила се намира в книгата която е предоставила завода производител. Вие ще откриете колко често производителят ви препоръчва да направите смяна на маслото на автомобила. Също така филтрите на автомобила, всички задвижващи ремъци и гуми на автомобила. Вие дори ще разберете какво гориво трябва да зареждате в автомобила си. И какво масло на използвате за вашия автомобил. Повечето любители на автомобили вече знаят колко е важно това. Но все още е важно, хората да се интересуват от начина, по който работят техните автомобили. Ако например използвате неправилното масло, или зареждате гориво в автомобила, което изисква по-високо октаново число. По този начин вие ще поемете риска от повреди в автомобила и дори отменяне на гаранцията, ако управлявате нов автомобил. Или да причините допълнителни щети на автомобила.

Полезни съвети за поддръжката на автомобила

Когато проверихме начините, по които можете да спестите сериозни пари за ремонт на автомобила. Повечето хора посочиха, че превантивната поддръжка вероятно е един от най-големите начини да спестите пари в дългосрочен план. Направете собствена проверка на вашия автомобил. Това е основното изискване, но периодично може да направите основна проверка на автомобила. Уверете се, че всички светлини работят. Проверявайте налягането на въздуха в гумите всеки месец с помощта на манометър за измерване на налягането в гумите. Уверете се, че гумите ви имат достатъчно протектор. Можете да използвате стотинка, за да го направите, или да ги проверите с индикатор за износване на протектор на гуми. Научете се как да проверявате охладителната течност на автомобила. Дори да не знаете как да смените антифриза, кормилното управление. Охлаждащата течност или дори течността на чистачките, не позволявайте на никой друг да прави това.

Проверка на основните елементи на автомобила

Проверявайте и подменяйте ако е необходимо ангренажния ремък на автомобила. Много водачи знаят че ангренажния ремък се сменя на всеки 60 000 километра, а ремъка на алтернатора се сменя на всеки 40 000 километра. Проверете наръчника на автомобила, който ви предлага реалните неща за вашето превозно средство. Ако не можете да намерите информация в наръчника, потърсете необходимата информация в интернет. Използвайте го като указание и помолете своя механик да провери всички ремъци и при необходимост да ги смени. Ако изчакате ангренажния ремък да се скъса, ремонта на двигателя може да излезе толкова, колкото струва половината автомобил. Независимо дали вашият автомобил има пръчка за измерване на маслото, за да проверите нивото на маслото. Или нивомера на маслото е бил сменен с електронен, винаги трябва да знаете как да го проверите. Виждайки разликата между чистото и мътното масло, вие ще прецените какво е състоянието на двигателя.

Проверка на акумулатора и поддръжка на автомобила

Проверете акумулатора на автомобила, почистете контактите ако е необходимо. Повечето акумулатори не изискват много по отношение на поддръжката, но трябва да знаете къде се намират и как да ги проверите. Ако акумулатора има проблем с изтичане на киселина, то трябва да потърсите услугите на авто електро специалист. Ако, върху акумулатора има мръсотии, почистете го с четка за почистване на акумулатори. Помислете за закупуване на мултицет за проверка на техническото състояние на акумулатора или тестер за стартиране на двигателя. По този начин, никога няма да се налага да се обаждате на някого или да чакате до пристигането на пътна помощ. Сменете въздушния филтър на автомобила. Подмяната на въздушен филтър, вероятно е едно от най-лесните неща, които можете да направите, за да запазите комфорта в автомобила. Смяната на въздушния филтър на автомобила може да е малко по-трудно в зависимост от автомобила който управлявате, но е важно да го сменяте редовно.

Проверка на гумите и поддръжка на автомобила

Проверявайте най-редовно състоянието и поддържайте гумите на автомобила. Ръководството на автомобила ще ви каже колко често да го правите това, уверете се че гумите на автомобила се износват равномерно. Можете да направите това, като ги завъртате няколко пъти и ги балансирате. За да не повредите гумите, купете си още един комплект джанти, за да не се налага да монтирате и демонтирате постоянно гумите на автомобила. По този начин вие ще имате два комплекта джанти, които можете да ги използвате през летния и зимния период. Няма да имате нужда да сменяте постоянно гумите на автомобила. Сменяйте гумите на автомобила на всеки пет години. Защото гумите които имат стар „ДОТ“, нямат добро сцепление с пътната настилка. Когато купувате нови гуми, винаги проверявайте годината и месеца в която са произведени. По този начин вие ще сте сигурни, че гумите на вашият автомобил са в добро техническо състояние и можете да пътувате спокойно.

Проверка на свещите и поддръжка на автомобила

Ако свещите на вашият автомобил са износени или покрити с нагар, би трябвало да ги подмените с нови. Това можете да разберете, ако вашия двигател работи неравномерно. Може да звучи обезсърчително, но в някои случаи проверката и замяната на запалителните свещи не е толкова трудна. Ако искате да го направите сами, следвайте препоръките в ръководството на автомобила. За повечето типове запалителни свещи на превозни средства е около 30 000 километра. А иридивиите запалителни свещи може да изкарат до 100 000 километра. Това са само няколко неща, които всяко превозно средство се нуждае и почти всички от тях са неща, които можете да направите сами. Не можем да подчертаем достатъчно важността на проверката на ръководството на автомобила за всичко. Което може да сме пренебрегнали тук, или нещо специфично за вашия автомобил. Ако нямате ръководството на автомобила от който се нуждаете, можете да го намерите лесно онлайн.