покупка на автомобил

Покупка на автомобил

Ако се интересувате от покупка на автомобил втора употреба, трябва да сте много внимателни при избора на покупка. Най-добрият вариант е да се свържете с авто сервизен центъра, който ще направи диагностика на автомобила. Няма нужда да ви убеждават, че автомобилът няма никакви проблеми и работи перфектно. По външния вид на автомобила, е невъзможно да се определи неговото техническо състояние. Най-лошото от всичко е, ако моторното превозно средство което ще закупите, е участвало в пътно транспортно произшествие. Собственикът ще се опита по всякакъв начин да скрие този факт. Специализираните компании за пътна помощ във страната, разполагат със квалифицирани механици, които ще проверят всички важни елементи на автомобила. Те ще предоставят необходимата информация на купувача. Частните потребители нямат такива средства и затова са принудени да оценяват самостоятелно, състоянието на автомобила който купуват.

Къде може да проверите техническото състояние на автомобила

За да разрешите проблема, можете да се свържете със специалист, който може много бързо да определи състоянието на автомобила. Ако е необходимо, можете да потърсите специализиран автосервиз и да проверите техническото състояние на автомобила. Оценката при закупуване на автомобил е услуга, която се предлага от много автосервизни центрове, така че не трябва да има проблеми при решаването на този въпрос. Изборът на автомобил втора употреба нов внос на вътрешния пазар е невероятно обширен. Така че всеки собственик може лесно да избере най-добрата опция за себе си. Вярно е че избора на автомобил втора употреба, който е нов внос, може да се направи само от опитен професионалист. Или клиента трябва да потърси помощ от специализирани фирми за внос на автомобили. Говорейки за професионалистите, на първо място бихме искали да споменем фирмите, които продават автомобили нов внос – втора употреба.

Избор на компания за покупка на автомобил

Избирането в такава компания е много полезно, тъй като те разполагат с транспортни средства, които са преминали през изчерпателна диагностика и вероятно имат добро техническо състояние. Освен това не можете да се притеснявате за факта, че придобитият продукт „блести“ по наказателни дела. Адвокатите на такива компании, които предлагат да купят автомобила, внимателно проверяват историята на автомобила, намалявайки рисковете за себе си и клиентите. Компаниите, които изкупуват автомобили, обикновено са много строго пригодени за избора на превозно средство. Ето защо те предлагат само модели в добро състояние в асортимента, тъй като винаги може да бъдат печеливши при продажба. Можем уверено да кажем, че бъдещето на употребяваните автомобили в България, до голяма степен зависи от тези компании. Защото те предлагат на българския пазар най-качествената оферта. Ако искате да намерите фирма за автомобили нов внос, използвайте интернет.

Къде да предадете катастрофиралия си автомобил

За съжаление, не всички автомобили служат на своите собственици дълго и щастливо. Някои от тях прекратяват живота си в авто-морги, поради това че попадат в инциденти с различна сложност. Много шофьори след такива инциденти, не знаят къде да предадат повреденото превозно средство, те просто го дават на вторични суровини за скрап. Днес обаче е много обичайно да купуваме автомобили за резервни части. Това означава, че дори и от катастрофирал автомобил, можете да имате голяма полза. Специализираните фирми и някои автосалони се занимават с изкупуването на такъв продукт. И най-приятното в сътрудничество с тях е фактът, че всички те са ангажирани със спешната покупка на превозното средство. Една проста и ясна схема на работата на такива компании ви позволява да сключите договор за продажба само за няколко минути. Преди да извършат сделката за изкупуване на резервни части, представителите на фирмата извършват техническа проверка.

Де-регистрация на катастрофиралия автомобил

Ако автомобилът не е в движение, тогава компанията за покупка на автомобили осигурява пътна помощ. Която доставя катастрофиралия автомобил до мястото за анализ за резервни части или до авто-моргата за автомобили. Това означава, че участието на собственика в цялата операция е сведено до минимум. Собственика трябва само да подпише всички необходими документи и да получите парите си от касата. Също така собственика на автомобила, получава документ за де-регистрация на автомобила от КАТ и отчисляване от данъчното. При закупуване на употребяван автомобил има две възможности за купувача. Първата опция е да закупите автомобил без да му направите компютърна диагностика. В този случай купувачът се ръководи от външния вид на колата, изкусителна цена и факта, че „всичко изглежда добре“. В същото време купувачът е готов да „затвори очите си“ на привидно незначителни недостатъци. Най-вероятно подобна кола ще се нуждае от много скъп ремонт.

Какво трябва да гледате при покупка на автомобил

Втората опция е да направите диагностика на автомобила, преди да го купите. Тази проверка ще ви помогне да се намалят рисковете при покупката на автомобила. Много шофьори говорят за този вид диагноза, но за съжаление никой не мисли от къде да започне. Затова първо трябва да започнете с проверка на документите на автомобила. Първо се препоръчва да се проучат характеристиките, декларирани от продавача, и да се сравнят с тези, посочени в документите за превозното средство. Това ще бъдат данните за годината на производство, марка и модел на автомобила, мощност на двигателя и брой собственици. Също така можете да помолите собственика да покаже паспорта си, за да провери дали той е собственикът на автомобила. За да се уверите, че автомобилът не е откраднат, трябва да проверите номерата на рамата и номерата на регистрационните табели. най-добре е да се доверите на автосервизните специалисти.

Какво трябва да гледате при покупка на автомобил

Диагнозата трябва да започне с външен преглед на недостатъците на купето. В повечето случаи продавачите по всички възможни начини се опитват да прикрият или да направят невидими дефектите, които могат да се видят при визуална инспекция на купето. Диагностиката трябва да се изпълнява от следните етапи. Първата стъпка е да се провери всички възможни външни дефекти, като проверка за драскотини, вдлъбнатини, покритието на горния слой боя. След като анализира всички показатели на тези етапи, механикът заключава. Дали има някакви щети, колко са силни и какви работи са били извършени във връзка с това. Какво може да се каже за състоянието на двигателя. Експерти проверяват целостта на всички цилиндри и компресията в цилиндрите. Проверка на свещите, проверка на нивото на маслото в двигателя и скоростната кутия, както и нивото и състоянието на спирачната течност и антифриз.

Покупка на автомобил

По време на диагностиката на ходовата част, специалистите също непременно проверяват спирачните маркучи и усилвателните помпи. Всички метални и гумени окачващи части, спирачни дискове или подложки. Всяка година се появяват нови програми и системи за автомобили, които не само улесняват управлението, но и откриват нови грешки и проблеми. Автомобилният механик извършва компютърна диагностика, открива неизправности в работата на въздушните възглавници. Системите за контрол на сцеплението, анализира работата на външното мрежово оборудване и регулаторите на прозорците. Пълната проверка на всички системи ще избегне купуването на автомобил с технически дефекти. Но дори подробна диагностика, не винаги, може да стане гарант за качеството на употребяваните автомобили. Диагностиката на автомобила преди закупуването ще ви помогне да определите избора на автомобила. Техническото състояние и изминатия пробег на автомобила.

Какво предоставя услугата за покупка на автомобил

Пътна помощ Албена Експрес предоставя услуга за закупуване на автомобили, като проверява 141 параметъра. Проверка на двигателя. Тя включва проверка на нивото и състоянието на работещите течности. Комплексна диагностика на окачването, кормилното управление, спирачната система. Включва тестване на съединения, уплътнения, маркучи и кормилна уредба. Проверка на изпускателната система на автомобила, на маслото в скоростната кутия и на диференциала. Проверка на осветлението, проверка на компютъра от професионална диагностична апаратура с разпечатка на данните на бордовия компютър и параметрите на работата на автомобила. Измерване на компресията. Включва проверка на техническото състояние на всички цилиндри. Запалителната система на автомобила включва, запалителни свещи, бобини, кабели за високо напрежение, дистрибуторни капачки, делко, комутатори и проверка на цялата електроинсталация на автомобила.