Полезни ли са фирмите

полезни ли са фирмите

Полезни ли са фирмите за пътна помощ

В тази статия ще разгледаме полезни ли са фирмите за пътна помощ. Услугата пътна помощ е създадена с цел, репатриране на закъсали моторни превозни средства, при пътно транспортни произшествия и аварии. Да видим как работят фирмите за репатриране. Фирмите, предлагащи тази услуга, трябва да притежават необходимият лиценз, за дейността която извършват. Те трябва да отговарят на всички европейски изисквания, за превоз и транспорт на автомобили. Репатриращият автомобил, трябва да бъде винаги технически изправен. Той трябва да има винаги, годишен технически преглед и да служи за пример, на другите автомобилисти. Желателно е автомобилите на фирмите за репатриране, да не надвишават десет години. Камионите трябва да са оборудвани с хидравлични платформи, допълнителна вилица и хидравлични лебедки. Това повишава безопасността за репатриране на автомобили и намалява времето за товарене и разтоварване. Професионалното оборудване и подходящите служители, са от важно значение за развитието на компаниите за пътна помощ.

С какъв цвят са камионите на пътна помощ

Ако те са отлични специалисти, може да бъдат препоръчани от клиентите, като безупречни фирми. Специализираните камиони на пътна помощ, са обозначени със жълт цвят на кабината и сигнални лампи. Предимство за репатриране на лекотоварни автомобили и камиони, оказват професионалните фирми за пътна помощ. Повечето от тях, притежават многоброен автопарк от специализирани автомобили. Хидравличните платформи оказват голямо предимство, при изтеглянето на автомобили, от трудно достъпни места. Те обхващат много голям периметър на действие, както в страната, така и в чужбина. Гаранции за превоз на автомобили, може да получите само от професионалните фирми за репатриране. Механиците на фирмите за пътна помощ, задължително трябва да са облечени в светлоотразителни гащеризони. През тъмните нощни часове, те се виждат отдалече и предупреждават водачите, че наближават опасен участък. Полезни ли са фирмите за пътна помощ.

Полезни ли са фирмите за пътна помощ

Всяка фирма, която предлага услугата пътна помощ, е длъжна да има поне 3 механика. Всеки един от тях, не трябва да работи повече осем часа на денонощието. Механика, който отговаря за репатрирането на автомобила, трябва да е винаги в бодро настроение. Той трябва да представи, максимално своите умения и опит, при товаро-разтоварната дейност. Всеки механик трябва да има завършен курс за професионална компетентност. Много от водачите на фирмите за репатриране, нямат завършен курс за професионална компетентност. Това често води, до неприятни инциденти, свързани с превоза на автомобили. Бързина, точност и професионално обслужване, тези качества трябва да предлага, всяка една фирма за пътна помощ. Ако те са отлични специалисти, може да бъдат препоръчани от клиентите, като безупречни фирми. При нужда от фирма за репатриране, служителите трябва да се отзоват максимално бързо. При закъснение, може да се подрони авторитета и престижа на фирмата.

Полезни ли са фирмите за пътна помощ

Употребата на твърди връзки и въжета за теглене, не е най-сигурния начин за репатрирането на аварирал автомобил. Това води до нови пътно-транспортни произшествия. Много фирми, злоупотребяват с хората, които са закъсали, като им вземат двойно повече пари, от колкото струва услугата. Те нямат нужната квалификация за дейността която изпълняват и работят със скрити такси. В някои случаи операторът на така наречената пътна помощ, паркира вашият аварирал автомобил, в частен паркинг. Автомобилът не се освобождава, докато не се заплати услугата, през това време, го облага с допълнителна такса. Мерките които трябва да се предприемат са, проверка на пълномощията на фирмата. Това е препоръчително, тъй като много от фирмите работят без лиценз. Проверете документите на автомобила, които ще гарантират надеждността на фирмата. Проверката в АПИ, ще докаже репутацията на вашата компания като сигурен превозвач.

Необходими ли са препоръките за пътна помощ

Препоръчваме Ви, преди да наемете камион на пътна помощ, да подпишете договор за двустранно споразумение. По този начин, ще избегнете всички неприятности и главоболия. При подобни ситуации, клиентите трябва да уведомят веднага, органите на МВР, ДАИ и Комисията за защита на потребителите. При тях може да подадете жалби, от всякакъв вид нередности и измами. Всяка фирма трябва да има собствен сайт, в който е посочен ценоразпис, на предлаганите от нея транспортни услуги. По-големите компании за пътна помощ, държат много на своите редовни клиенти. При застраховка пътна помощ, Вие получавате, транспортиране на автомобила до най близкият автосервиз. Те се грижат за тях, като членове от семейството, като им дават вяра и сигурност. Превозните средства които извършват този вид услуга, са професионално изработени. Информация, за компаниите които предлагат специализирана пътна помощ, ще намерите в Google.