съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Полезни съвети за шофьори

Има една обща истина, която всички водачи на моторни превозни средства трябва да следват ръководството на автомобила. Всяко действие трябва да се определя от ситуацията, която се е развила по пътя в определен момент. Водачът, когато чуе фразата „спиране на двигателя“, веднага мисли. Че в този случай е необходимо първо да отвори капака на автомобила, а след това да погледне двигателя, а след това и радиатора. Всичко това е последователност, която се наблюдава при контактно спиране. Полезни съвети за шофьори. Фенове на високи скорости трябва да бъдат уверени в надеждността и безопасността на автомобила си. Но често се случват непредвидени счупвания и неизправности на пътя. И най-опасната от тях е повредата на спирачната система. Автомобилът без спирачки е като бомба със закъснител, особено ако повредата на спирачната система се появи в населена зона с интензивен трафик.

Полезни съвети за спирачките на автомобила

Спирането на двигателя може да е необходимо в онези моменти, когато спирачките на автомобила са изчезнали и всичко, което шофьорът не прави, не дава желания резултат. И когато спирачките на автомобила откажат, той автоматично влиза в категорията на високо рисковите източници. Така че това ще се помни най-малкото завинаги. Успокойте се! Не се паникьосвайте! Ако по неизвестни причини машината е престанала да ви слуша, не се опитвайте да разберете какъв е въпросът и каква е причината. Основното нещо в тази ситуация е спокойствието. Това е способността да управлявате автомобила с липсващи спирачки. Такова подтискане понякога се превръща в истинско спасение за всички участници в движението. Не контролираната машина с такива спирачки, няма да доведе до сблъсък между две или повече коли. А рискът от заплаха за живота и здравето на хората в автомобила и на пешеходната пътека, ще бъдат сведени до минимум.

Полезни съвети за шофьори при отказ на спирачките

Когато спирачките на автомобила откажат, първо трябва да освободите педала на газта. Следващото действие: съединителят се натиска и скоростите се превключват последователно, от по-голямата към по-малката. При първото превключване, можете да спрете автомобила колкото е възможно по-ефективно. След това трябва да насочите автомобила към аварийната лента. Обезателно трябва да включите аварийните светлини, за да предупредите останалите участници в движението. Как да спрете автомобил с автоматична скоростна кутия. Необходимо е да преминете на ръчно превключване, като по този начин се превключи на третата предавка. Когато скоростта падне под 90 км/ч, превключването се извършва в положение „2“. Намаляването на скоростта под 50 км/ч, превключвателят трябва да се премести в положение „1“ и машината да спре бавно. Не забравяйте, че лостът трябва да се движи в режими „2“ и „1“. Превключването към „P“ или „R“ в движение може да доведе до сериозни повреди.

Методи за спиране на автомобила

Полезни съвети за шофьори. Методът на спиране от двигателя също се използва за спирачки, които могат да се управляват, например върху хлъзгави или мокри повърхности. В този случай, първо от двигателя и след това от спирачната система. Не забравяйте, че дори при работеща спирачна система автомобилът се счита за източник на повишена опасност. Без спирачки машината се превръща в източник на изключителна опасност и при такова забавяне на автомобила стоповете на автомобила не светят. В допълнение, натоварването на двигателя на автомобила се увеличава, маслото се движи по-интензивно. И накрая, никога не забравяйте да дръпнете ръчната спирачка, това също е чудесен помощник за забавяне на скоростта на автомобила. И ако тя работи, можете да очаквате, че всичко ще бъде наред. Интересно е, колко шофьори мислят за опасностите, които ги чакат на волана? Шофирането на автомобила е процес, който е свързан с големи рискове.

Какво причиняват тежките аварии най-често ?

Как трябва да бъде подготвен водачът, когато управлява автомобила ? Какво трябва да знам и какво изобщо да не признавам? Какви опасности го очакват на волана ? Полезни съвети за шофьори. Нека се опитаме да отговорим на тези въпроси, да проследим събития, които могат да доведат до смърт, участниците в пътнотранспортни произшествия. Нарушаването на правилата за движение, често водят до неприятни инциденти. Дори неопитен шофьор може, без да мисли два пъти, да назове няколко опасности, които може да се срещне зад волана. Разбира се, те могат да бъдат неограничени и без съмнение, като се започне от неспазването на високоскоростния режим. Достатъчно е да знаете няколко от най-често срещаните ситуации. Които може да доведат до произшествие, за да намалите риска от злополука няколко пъти. Алкохолът не е приятел на шофьора! Една от най-честите причини за пътно произшествие с тежки наранявания или смърт е алкохолът.

Шофиране в нетрезво състояние

Полезни съвети за шофьори. Шофирането при алкохолна интоксикация е злоумишлено, но чести нарушения на правилата за движение по пътищата. Пияните шофьори не мислят за себе си, нито за другите участници в пътното движение, а всъщност между тях може да има и деца. Научно доказано е, факт е, че алкохолните напитки в пъти намаляват реакцията на водача. Когато водачът е в алкохолна интоксикация, не е в състояние адекватно и бързо да реагира към различни ситуации, които възникват по пътя. Някои вярват, че спадът в скоростта на реакцията може да се случи само след консумацията на алкохолни напитки. Всяко количество алкохол може да доведе до необратими трагични последици. Ето защо, ако сте отговорен шофьор, мислете предварително какво може да се случи, ако нарушите закона за движение и седнете зад волана пияни. Дори ако трябва да стигнете спешно до определено място и вече сте пили, по-добре е да вземете такси, отколкото да шофирате пияни.

Режимът на скоростта е правило за всички !

Полезни съвети за шофьори. Друга често срещана причина за злополуки, в резултат на която са убити хора, е неспазването на ограниченията на скоростта. Малко хора може да се похвалят с факта, че винаги следват това правило, повечето шофьори изглежда не виждат забранените и информационните знаци. При движение над допустимата скорост, рискът от злополука се увеличава. Не пренебрегвайте знаците, спазвайте ограничението за скоростта и за вас ситуацията по пътищата ще стане по-предвидима и следователно по-безопасна. Непредвидимото шофиране подобрява риска от злополука. Ако смятаме, че по-голямата част от агресивните шофьори са млади хора и начинаещи, тогава рискът от злополука е най-малко два пъти. Умореният шофьор е голяма опасност за всички участници в движението! Опасността от този вид е в очакване на шофьорите, които пътуват по магистралата на дълги разстояния. При повишена умора на водача зад волана, може да се стигне до пътно транспортно произшествие.