съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Правила за паркиране

Най-накрая е дошъл моментът да разкъсате границата на науката за шофирането. Учебният план на шофьорското училище, включва много нови и интересни неща за вас. Включително и правила за паркиране на автомобили. Заден ход на автомобила, способността да погледнете в огледалото, ориентацията по кръстовищата, усещането за размерите на автомобила, всичко това е много трудно за начинаещите шофьори. Правилата за паркиране се постигат с голям опит. Трябва да постигнете интуитивното усещане за вашия автомобил. Какво е разстоянието между предната и задната броня на автомобила. Обучение, което можете да направите сами, основното нещо е да намерите удобно място за паркиране, правилните места за спиране и маркировките на пътя. Управлявайте уменията си за шофиране. В края на краищата, бутането на препятствия е много по-евтино от бронята на някой друг скъп автомобил. Какви методи за паркиране съществуват? Как да паркираме правилно автомобила. Начини на паркиране.

Полезни съвети и правила за паркиране

Интернет е пълен с любопитни истории за новодошлите шофьори, които се опитват да паркират автомобила си. С използването на огледалата за обратно виждане, може да предотвратите удара от неочаквани препятствия. Изберете място за паркиране без да рискувате да повредите гумите на автомобила. В случай че спирате, винаги насочвайте колелата към бордюра, ако автомобилът ви е паркиран под стръмен наклон. Можете да паркирате автомобила по няколко начина. Най-простият начин за паркиране е охраняемия паркинг. Не поставяйте автомобила много близо до алеята за преминаване на автомобили. Това може да създаде проблем за преминаване на другите автомобили. Паркиране на заден ход се използва най-често поради по-голямата маневреност на автомобила при близки условия на паркиране. От водача се изисква по-високо ниво на опит и точност на действията си. При паралелния начин на паркиране се препоръчва да се регулират огледалата за обратно виждане.

Паралелно паркиране

Това ще помогне да организирате правилно паркирането и да качването върху бордюра. Когато паркирате паралелно, опитайте да се движите бавно и внимателно. Не забравяйте да оставите място, между вас и паркираната зад вас кола. При паралелно паркиране забележителността има ограничителна линия. Помислете за паралелно паркиране в обратен ред. Има празно място за паркиране между двете коли. Първо, преценете дали вашият автомобил ще влезе там. Вземете предвид разстоянието между другите автомобили, то не трябва да е по-малко от 0,5 метра. Не забравяйте да оставите свободно място, за паркиране на другите автомобили. Перпендикулярният начин на паркиране е да паркирате автомобила си перпендикулярно на бордюра. Използва се в паркинги и в близост до търговски центрове. То изисква много бавно каране на регулирани огледала. Помислете за паркиране на задния перпендикулярен паркинг между две коли. След като откриете свободно място, насочете автомобила си право назад.

Правила за паркиране

Спазвайте правилата за паркиране. Не давайте много дискомфорт на другите. Това може да доведе до неадекватна реакция на хората под формата на, драскотини, рисунки, надписи и други подобни действия. Просто не паркирайте автомобила върху тротоарите. Не карайте пешеходците, младите майки с колички и деца да излязат на пътя или да преминават през храстите. Това също води до негативни мисли за вашите действия. Като разполагате с ограничен брой места за паркиране, поставете автомобила така, че да има достатъчно място за всички. Не паркирайте много близо до другите автомобили, за да не блокирате вратите. Не заемайте местото за паркиране за специални превозните средства, бъдете разумни. Опитът и обучението ще ви помогнат да постигнете идеални маневри, да усетите размерите на автомобила си. За да разширите хоризонта, използвайте огледалата за обратно виждане. Страхът и безпокойството може да задълбочат ситуацията в която се намирате, затова се съсредоточете върху маневрата.