Превоз на тежкотоварни автомобили

Превоз на тежкотоварни автомобили.

В тази статия, ще ви представим елементите, които са нужни за оборудването на една тежкотоварна пътна помощ. Къде може да се намери, оборудване за тежкотоварна пътна помощ. превоз на тежкотоварни автомобили. Много от фирмите, които предлагат услугата пътна помощ, не се занимават професионално с тази дейност. Повечето камиони за пътна помощ, с които се репатрират автомобили, нямат нужното професионално оборудване. За изтеглянето на тежко катастрофирал автомобил, джип, микробус или камион, е необходима лицензирана фирма. За осъществяването на тази задача, са нужни професионален екип и специализиран автомобил за пътна помощ. Специализираните камиони за пътна помощ, се разделят на два отделни типа. Първият тип е, нормална пътна помощ, оборудвана с хидравлична платформа, вилица и лебедка, до 10 тона. Вторият тип е тежкотоварна пътна помощ оборудвана с кран и две лебедки. Двата вида камиони са с различна товароносимост.

Какви елементи са необходими за превоз на тежкотоварни автомобили

Една тежкотоварна пътна помощ, може да се справи с задачи, свързани с леки и товарни автомобили. Нейното оборудване се състои от следните елементи. Хидравлична платформа, която носи товари, до 10 тона. Спомагателна вилица за втори автомобил, за репатриране на лекотоварни автомобили, до 6 тона. Един брой хидравлична лебедка, за изтегляне на товари до 10 тона. Твърд теглич, за теглене на камиони до 8 тона. Два броя крикове тип гущер, до 10 тона. Обезопасителни колани, за укрепване на лекотоварни автомобили, към платформата. Специален маркуч за високо налягане, той се използва за помпане на гуми и работа с пневматичен гайковерт. Допълнителен маркуч за високо налягане, който служи за подаване на въздух за вторият камион при репатриране. И допълнително оборудване, което се състои от комплект гаечни ключове и различни видове, авто – инструменти. За оборудването на нормална пътна помощ са нужни, няколко колана, лебедка и кука за изтегляне на автомобили.

Какви инструменти са необходими за един специализиран камион

Да видим от какво оборудване се нуждае, специализиран камион който транспортира десет автомобила. Да изброим най-необходимите принадлежности, които са необходими за един специализиран камион. Без хидравличната лебедка, автомобилите не може да се изтеглят върху платформата на камиона. Особено, ако някой от автомобилите е сериозно повреден. За такъв специализиран камион, са необходими поне два броя крикове тип гущер. Всеки автомобил трябва да се укрепи, с по четири броя обезопасителни колана към платформата. Специалният маркуч за високо налягане, е един от най-необходимите принадлежности за помпане на гуми и гайковерт. Оборудването се състои от комплект гаечни ключове и различни видове инструменти, които са от първа необходимост. Всичкото оборудване се съхранява в огромен шкаф който е монтиран отстрани на камиона. Ако имате нужда от репатриране търсете фирмите за пътна помощ за камиони.

Какви са изискванията за превоз на извън габаритен товар

За превоз на извън габаритна техника, оборудването е много по-тежко в сравнение с другите камиони. За превоз на по-голяма техника, се изисква специализиран влекач за превоз на извън габаритен товар. Специализираните камиони за превоз на извън габаритен товар, биват няколко вида. Това зависи от броя на задни мостове на ремаркето. За превоз на извън габаритна техника, оборудването се състои от вериги за укрепване с натягащ се тресчотков механизъм. Те са изработени от висококачествена стомана и се предлагат в различни комплекти с куки и обтегачи. Дължината на веригите за укрепване, се определя според нуждите на клиента. Те намират особено приложение, при укрепването на тежки товари към платформата на влекача. Веригите за укрепване на товари, се предлагат в няколко варианта. Най-често срещаните са, верижни сапани с халки, верижен сапан с анти блокиращи куки и верижни сапани със скъсяващи куки. За тежки товари се използват железните синджири.

Оборудването на тежкотоварна пътна помощ гарантира преместването на тежки товари

Оборудването на тежкотоварна пътна помощ, се състои от следните елементи. Многофункционална вилица, за повдигане на товари до двадесет тона и превоз на тежко катастрофирали камиони, тирове и автобуси. Твърд теглич от 2 до 3 метра, за теглене на камиони, тирове и автобуси. Два броя лебедки по 50 тона, за изтегляне на тежкотоварни автомобили, от трудно достъпни места. Многофункционален кран с дължина до двадесет метра, за повдигане на различни видове товари и преобърнати камиони. Два комплекта гаечни ключове, специални гедории и два броя крикове по двадесет тона. Серия от елементи и приспособления, за репатриране на различни видове камиони. И всички технически елементи, които са описани във втори параграф. За изтеглянето на катастрофирали камиони е необходимо, специализирана компания за пътна помощ.