Премахване на DPF

премахване на dpf

Премахване на DPF филтър

Услугата за премахване на dpf филтъра на автомобила, която предлагаме на собствениците на превозни средства. Които желаят да премахнат своя Dpf филтър за твърди частици, може да спести стотици левове. Със средните цени за заместващ DPF филтър от около 1000 лева, хората често търсят алтернативно решение. Услугата за премахване включва софтуерно премахване на dpf филтъра за твърдите частици. Той трябва да бъде премахнат, за да се предотврати преминаването на автомобила в авариен режим. След като завърши процедурата, автомобилът ще има по голяма мощност и няма да има абсолютно никакъв проблем при преминаване на тестове, базирани на емисии. Нашата услуга за почистване на DPF филтрите се използва за превозни средства, които са показали симптоми на проблемите с DPF. Услугата за регенериране на DPF се използва за превозни средства, които не са постигнали нормално възстановяване.

Как работи DPF филтъра?

Един филтър за твърди частици или по точно казано DPF филтъра е устройство. Което е предназначено за отстраняване на дизелови частици или сажди от отработените газове на дизелов двигател. Филтрите за твърди частици със стенен поток обикновено премахват 85%. Или повече от саждите и при определени условия могат да постигнат ефективност за отстраняване на сажди близо 100%. Някои DPF филтри са предназначени за еднократна употреба с натрупана пепел. Други са предназначени за изгаряне на натрупаните прахови частици или пасивно чрез използване на катализатор. Или чрез активни средства, като горелка, която загрява филтъра, за да успокои температурата на горене като. Програмирането на двигателя да работи, когато филтърът е пълен по начин. Който повишава температурата на отработените газове или произвежда високи количества NO x за окисляване на натрупаната пепел или чрез други методи. Това е известно още като регенерация на филтъра.

Почистване и премахване на DPF филтъра

Почистването също се изисква като част от периодичната поддръжка и трябва да се извършва внимателно, за да не се повреди филтъра. Неизправността на инжекторите за гориво или турбокомпресорите. Което води до замърсяване на филтъра със сурово дизелово или двигателно масло, също може да наложи почистване. Процесът на регенерация протича при високи скорости, по-високи от тези, които обикновено могат да бъдат постигнати по градски условия. Превозните средства, управлявани изключително с ниска скорост в градски условия, могат да изискват периодични пътувания с по-високи скорости, за да се изчисти DPF филтъра. Ако водачът игнорира предупредителната светлина и чака твърде дълго, за да управлява превозното средство под над 64 километра в час. DPF филтъра може да не се регенерира правилно и продължителната му работа след тази точка може да развали DPF напълно. Повече информация за премахване на dp филтъра може да намерите в сайта на Турбокомпресори.bg.

Активна и пасивна система за регенериране на DPF филтъра

Когато саждите във филтъра достигне зададена граница около 45%. ECU ще започне да инжектира гориво, за да повиши температурата на отработените газове и да задейства регенерацията. Ако пътуванията са Ви за кратко време, докато регенерацията действа, тя може да не завърши и автомобилът да влезе в авариен режим. Пасивната регенерация се извършва автоматично при движение на автомагистрала, когато температурата на отработените газове е висока. Затова производителите на автомобили трябва да проектират активна регенерация, при която компютърът за управление на двигателя поема контрола над процеса. Автомобили които се движат предимно по магистрали, обикновено работят при по-високи температури. Следователно произвеждат далеч по-малко прахови частици от тези, които се използват в градска среда. Превозните средства, които се движат по автомагистрали, може да се регенерират по-често и ефективно, тъй като това е перфектната среда за шофиране, за да настъпи процесът на регенерация.

Има ли законови изисквания за премахване на DPF?

В Република България все още няма законни изисквания за премахване на DPF филтъра за твърдите частици. Но в повечето европейски страни, премахване на DPF филтъра за твърдите частици е забранено и се наказва от закона. Засега в България няма правни изисквания при премахване на DPF от вашия автомобил. След пълния процес на премахване на DPF, включително актуализацията на софтуера DPF-Tune. Емисиите ви ще останат в рамките на необходимите нива според вашия тип превозно средство, който няма DPF. Филтърът за дизелови частици на всяко превозно средство не е законово изискване, но често се продава като допълнителна опция. Тъй като много хора търсят алтернатива да заменят този скъп компонент, когато той се счупи. Нашата компания предоставя перфектната опция за спестяване на пари, като същевременно увеличава цялостната мощност на вашия автомобил. Нашата услуга за премахване на dpf се използва за превозни средства, които имат задръстени филтри и които са извън експлоатационния им живот.