Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Препоръки за младите шофьори

препоръки за младите шофьори

Препоръки за младите шофьори

Реално погледнато, младите шофьори, които са на възраст, от 18 до 25 години, нарушават най-много правилата за движение по пътищата. Статистиката сочи, че именно младите шофьори, са основната причина, за смъртта на останалите участници в движението. При тях риска за катастрофа, е много по-голям, отколкото за всички останали шофьори. Основни препоръки за младите шофьори, ще намерите в тази статия. Ние ще ви разясним, как да се предпазите от непредвидени ситуации. Най-напред, се уверете че сте напълно запознати, със закона и правилника за движение по пътищата. Преди да предприемете нещо, в което не сте сигурни, не тръгвайте да го правите. При шофиране винаги поставяйте предпазените си колани. Ако по невнимание предизвикате пътно транспортно произшествие, позвънете на тел.112. А след това на компаниите за пътна помощ.

До какво води разговора по телефона по време на пътуване

Никога не разговаряйте по телефона, по време на шофиране, това може да доведе до пътно транспортно произшествие. Карайте внимателно и не създавайте предпоставка за пътно транспортно произшествие. Отбягвайте нощните пътувания, все още нямате достатъчен опит при шофиране и шофьорски стаж. Силната музика, води до намаляването на способността за фокусиране и намалява времето за реакция. Не употребявайте алкохол или друго упойващо вещество, по този начин, се намалява времето за вземане на решения. Комбинацията от наркотици, алкохол и сънливост, водят до смъртоносни последствия, при кормуване. Шофирайте бавно и разумно, докато съберете достатъчно опит, за да станете истински шофьори. Отбягвайте всякакъв конфликт с агресивни шофьори, по този начин, ще спестите неприятностите. Предвиждайте потенциалните опасности, преди те да се случат. При нужда от помощ, потърсете компаниите за пътна помощ.

Препоръки за младите шофьори

Препоръки за младите шофьори. Активното шофиране, води до повишаване на шофьорските Ви умения и намаляването на риска от катастрофи и инциденти. Много от младите и неопитни шофьори, сядат зад волана с притеснение и страх. Повечето от тях, не желаят да шофират веднага, след като са взели шофьорска книжка. Вместо да изпитат удоволствие, при управляването на автомобила, те изпитват страх и тревога. Една от причините за това е, преживяно пътно транспортно произшествие, следствие на което, сте имали нужда от пътна помощ. За да добиете увереност при шофиране и да преодолеете всички ваши задръжки, е хубаво да се запознаете с основните правила. Основните правила за шофиране при младите и неопитните шофьори са няколко на брой. Натрупването на опит и стаж, изисква голямо търпение и много практика, свързана с управлението на автомобила. Постепенното изучаване на управлението на автомобила ще ви направи отлични шофьори след няколко години.

Какво осигурява внимателното шофиране

С течение на времето, Вие ще добиете увереност и ще усъвършенствате контрола, над автомобила. Ще се премахне и вътрешното ви убеждение, ако сте били засегнати от инструктор, по времето на Вашето обучение. Не се поддавайте на ваши колеги, да Ви манипулират, по отношение на вашите възможности. Най-главната цел е, да придобиете желание за шофиране. Всичко това, трябва да се осъществява постепенно и да управлявате автомобила си по-често. Първоначално, карайте в извън населени места, по маршрути които познавате и то в часове, където няма движение. Променяйте маршрута постепенно, като навлизате в по-сложни ситуации. В компетенцията си, като фирма която предлага услугата пътна помощ. Ние настояваме, всички шофьори да бъдат отлично информирани, за опасностите които ги очакват на пътя. Ако младите водачи на МПС поемат отговорности, ще изградят необходимия талант, за намаляване на рисковете при ПТП.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.