съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Препоръки за шофиране

Не сядайте зад волана след употребата на алкохол или други упойващи вещeства. С мотоциклет, с автомобил, с камион или с друго моторно превозно средство. Употреба на алкохол по време на шофиране, е сериозно престъпление което се наказва. Ценни препоръки за шофиране след употребата на алкохол. Поведението на водача при пиене и шофиране се нарича шофиране под влияние на алкохол. Или шофиране в нетрезво състояние. Това включва работа с моторно превозно средство с ниво на алкохол в кръвта най-малко 0,05 %. Въпреки това, дори малко количество алкохол може да доведе до вредни ситуации. Някои шофьори може дори да не показват предупредителни признаци, че са под влиянието на алкохола. Но това не означава че са по-малко опасни. Важно е да запомните, че всякакви форми на пиене и шофиране са незаконни. И могат да бъдат придружени със строго наказание.

Препоръки за шофиране. Най-голямата група, изложена на риск от пиене и шофиране са тези. Които употребяват алкохол или се борят с нарушенията за употребата на алкохола. Това означава, че те консумират голямо количество алкохол в кратък период от време. Като се излагат на риск от вредни странични ефекти. Това отнема около 30 минути, до два часа, за да се абсорбира алкохолът в кръвта. През това време, дишането може да се забави и вашите рефлекси да се забавят. Поради това, много е опасно да пиете алкохол и след това да управлявате автомобила. Алкохолизмът е състояние, което може да бъде лекувано само във специализиран център за лечение. Ако вие или някой когото обичате, се борите с проблема с пиенето. Е време да потърсите помощ и да върнете живота си назад. Всяко количество алкохол в кръвта, може да повлияе на способността ви за шофиране.

Какво състояние е алкохолизмът – препоръки за шофиране

Последиците от злоупотребата с алкохола се различават значително много. Те ви излагат на риск от възникване на авария или пътно транспортно произшествие. Безопасното шофиране изисква способност да се концентрирате. Да извършвате отлични преценки и бързо да реагирате в дадени ситуации. Въпреки това, алкохолът засяга тези умения, поставяйки себе си и другите в опасност. Ето няколко примера, по които алкохолът може да наруши вашите шофьорски умения. Бавно време за реакция. Когато алкохолът е във вашата система, той засяга всичките ваши кръвни клетки. Пиенето забавя времето за реакция, което увеличава вероятността от злополука. Ето защо, ако автомобилът пред вас спре внезапно, или пешеходецът пресича улицата. Това ще отнеме повече време на вашият мозък, за да може да обработи информацията. Тежкото пиене оказва влияние върху двигателните ви умения, като координация на очите, ръцете и краката.

Липса на координация при употреба на алкохол

Някои показатели за намалена координация включват, неприятности при ходене, поклащане и невъзможност за изправяне. Твърде многото алкохол може дори да затрудни достъпа до автомобила Ви. Намаляване на концентрацията. Алкохолът, независимо колко малко сте пили, може да повлияе на концентрацията ви. При шофиране има много неща, които изискват вашата неразделна концентрация. Като например пребиваване във вашата лента, скорост, други автомобили на пътя и сигнали за движение. Вашият обхват на внимание е драматично намален с пиене, което значително увеличава шанса за злополука. Вашият мозък контролира как оценявате определени обстоятелства. Когато управлявате моторно превозно средство, вашите способности за преценка играят важна роля в начина на вземане на решения. Например, трябва да сте в състояние да предвидите потенциални проблеми. И да вземете ясни решения, ако друго превозно средство тръгне срещу вас.

Намаляване на зрението и препоръки за шофиране

Прекаленото потребление на алкохол може да повлияе отрицателно върху вашето зрение. След пиене може да забележите, че зрението ви е замъглено или че не можете да контролирате движението на очите си. Увреденото виждане може да повлияе върху начина, по който оценявате разстоянието между автомобила и останалите автомобили по пътя. Освен това, периферното Ви зрение може да вижда по-малко обекти или това. Което можете да видите от двете си страни, когато гледате право напред. Вашата преценка ви помага да останете нащрек и да сте наясно със заобикалящите условия при шофиране. В Америка приблизително 28 души умират всеки ден в автомобилни катастрофи, които включват пияни шофьори. През 2014 г. близо 10 000 американци бяха убити при катастрофи, причинени от въздействието на алкохола. Свързаните с алкохола аварии представляват почти една трета от всички смъртни случаи, свързани с трафика.

Съдържанието на алкохол в кръвта оказва ли влияние

Съдържанието на алкохол в кръвта от 0.05% нагоре се счита за нарушение на закона. Въпреки това, алкохолът може да започне да влияе на вашите сетива само след една напитка. Но това зависи от организма на водача който управлява автомобила. Ако водачът на автомобила не се е хранил преди да употреби алкохол, неговите сетива ще бъдат засегнати веднага. Независимо от обстоятелствата, никога не трябва да пиете и да шофирате. Не си струва риска, да изложите себе си и другите хора на опасност. Пример за това, как алкохолът влияе върху шофирането на водачите, може да видите във следващите пет параграфа. Липса на преценка, повишена релаксация, леко повишена телесна температура, големи промени в настроението. Намалена визуална функционалност, невъзможност да работите със множество задачи. Намаляване на визуалните функции, бързо проследяване на движеща се цел. Намаляване на вашата способност да изпълнявате две задачи едновременно, разделено внимание.

Координация – Препоръки за шофиране

Това е намаленото координиране на окото, ръцете и краката, може да се дължи на употребата на твърде много алкохол. Време за реакция. Алкохолът може да забави рефлексите. Което от своя страна да намали способността за бързо реагиране на променящите се ситуации. Визия. Алкохолът може да забави функцията на очите, да промени движението на очите. И да промени зрителното възприятие, което може да доведе до замъглено виждане. Нощното виждане и възприемането на цветовете също могат да бъдат нарушени. Проследяване. Алкохолът може да намали способността да преценява позицията на автомобила на пътя. Или местоположението на други превозни средства, централна линия или пътни знаци. Концентрация. Алкохолът може да причини намаляване на съзнанието или сънливост. Разбиране. Алкохолът може да попречи на способността за вземане на разумни решения.

Как действа алкохолът в кръвта на водача от 0,05 процента

Повишена липса на преценка, преувеличено поведение, липса на координация. Намалена способност за откриване на движещи се обекти, липса на бдителност. Липса на задръжки, понижен контрол на малките мускули, намалена степен на отговор. Намалена координация. Намалена способност за проследяване на движещи се обекти. Управление на трудностите. Намалена реакция при ситуации на аварийно шофиране.

Как действа алкохолът в кръвта на водача от 0,08 процента

Намалена координация на мускулите, липса на преценка, липса на мотиви, липса на самоконтрол. Загуба на краткотрайна памет, намалена способност за концентрация, липса на контрол на скоростта. Краткосрочна загуба на паметта. Намален контрол на скоростта. Намалена способност за обработка на информация. Увредено възприятие.

Как действа алкохолът в кръвта на водача от 0,10 процента

Лоша координация, забавено време за реакция, намалена способност за контрол на превозното средство. Намалена способност да се поддържа превозното средство в рамките на лента и спирачка във подходящо време. Намалена способност за поддържане на положението на лентата и подходящо спиране. Ясно влошаване на реакционното време и контрола. Недостатъчен говор, лоша координация и забавено мислене.

Препоръки за шофиране – Как действа алкохолът в кръвта от 0,15 процента

Екстремна загуба на равновесие, почти нулев контрол на мускулите, повръщане. Нарушена визуална и слухова обработка на информацията, значително намали вниманието към управленските задачи. Значително увреждане на контрола на превозното средство, внимание към задачата по управление на превозното средство. И необходимата обработка на визуална и слухова информация. Освен това фатални катастрофи, включващи ниво от 0,08 процента от по-високо. Се начисляват като смъртоносни за шофиране с увреждане на алкохола. Въпреки че смъртността при шофиране с алкохола намаля с 30% между 2005 и 2017 г. Автомобилните катастрофи, свързани с алкохол, струват на България около 15 милиона лева всяка година.

Икономическите разходи за тези катастрофи включват

Изгубена производителност, загуби на работното място, правни разноски, медицински разходи. Спешни медицински услуги, застрахователна администрация, задръствания, имуществени щети. Кой е най-изложен на риск ? Консумацията на алкохол, може да постави всеки човек в риск от причиняване на злополука или друго тежко нараняване. Въпреки това, някои популации са по-склонни да стигнат зад волана на кола след пиене. Шофьорите на възраст между 16 и 20 години са с 10 пъти по-голяма вероятност. Да бъдат замесени в смъртоносна катастрофа, отколкото шофьорите над 21-годишна възраст. Докато броят на случаите на непълнолетни пиене и шофиране е намалял значително. Много общности създават нови инициативи за безопасност на младежите. Вторият най-висок риск от катастрофа, свързан с употребата на алкохол, включва лица на възраст между 21 и 24 години.

Препоръки за шофиране

През 2012 г. 21 до 24-годишните са имали най-висок процент на шофьори при фатални катастрофи с ниво от 0,08 % или повече от 32 %. Много от тези случаи включват пиене на алкохол, форма на консумация на твърде много алкохол за кратък период от време. Това често засяга студенти и млади професионалисти, които посещават партии, и други социални събития, които имат лесен достъп до алкохол. Получаване на помощ за алкохолизма. Вземете живота си обратно, като се запишете в програмата за лечение. Закон за пиене и шофиране. Моторното превозно средство може да включва коли, камиони, микробуси, велосипеди или автомобили. Всяка държава има свои собствени закони, свързани с присъди, като например глобите, затвора и евентуално отменен или прекратен лиценз.

Препоръки за шофиране след употреба на алкохол

Много държави са приели различни закони в усилията си да намалят опасностите от пиенето и шофирането. Например, законите за нулева толерантност са насочени към юноши, които се намират зад волана на автомобил след консумация на алкохол. Пиенето под 21-годишна възраст е незаконно в Съединените щати и строго се наказва. Ако сте непълнолетно лице, ще ви обвинят за пиене и управление на моторно превозно средство. Където бихте могли да се сблъскате с тежки законни санкции. Удоволствието може да повлияе на живота ви по много начини. Последиците от употребата на алкохол могат да навредят на вашето семейство и взаимоотношения. Да ви струват работата, да причинят финансови затруднения, високи осигурителни ставки и възможност за влизане в затвора. Екипът на пътна помощ Албена Експрес ви препоръчва, да не управлявате автомобила след употребата на алкохол.