Повикване на пътна помощ

През 2016 г. общо 1180 души загинаха при пътнотранспортни произшествия в Испания, 7% повече в сравнение с 2015 г. Въпреки всички кампании за повишаване на трафика, извършвани от Генералната дирекция на КАТ, твърди в Магистралата все още е драма. Независимо дали някога сте се натъкнали на подобно събитие по пътя или не, знаете ли как да действате правилно при авария ? Не забравяйте, че протоколът трябва да бъде максималният, за да се възползвате от това, когато изведнъж се окажем в инцидент.

Насоки за знание как да се действа при злополука
Ако сте сред първите, които да стигнат до мястото, където е станал инцидентът, е много важно, че вие ​​паркирате колата си на сигурно място на твърдия рамото, колкото е възможно и отстранен от района. Не забравяйте да изключите двигателя, включете аварийните светлини, носете отразяващ жилетка, преди да напуснат автомобила и поставете триъгълници, така че другите шофьори могат да осъзнаят какво се е случило и да се предотврати по-нататъшни сблъсъци.
Приближете се до колата или повредените автомобили, за да проверите състоянието на жертвите. В никакъв случай не могат да бъдат преместени ранените, освен ако има опасност от пожар, или да се премахне каската, когато става дума за мотоциклетисти, както и да им се предлагат вода, храна или лекарства. Най-добре е да останете до тях, за да предадете спокойствие, ако са наясно или да проверят напредъка си, когато ударът е бил твърде сериозен.
Call службите за спешна помощ (телефонни 112) предоставяне на цялата необходима информация: пътна километър, броя и тежестта на нараняванията, колко коли са участвали, най-вероятно, че ситуацията е сложна и т.н.
Докато пристига специализираният персонал, можем да помогнем на жертвите, въпреки че, ако нямаме точни знания, за предпочитане е просто да останем до тях. Най-важното нещо е да се ранените остават в съзнание през цялото време и ако имат увреждания , които кървят обилно, то е препоръчително да се постави натиск върху раната с чиста кърпа или марля и се поставя друг като те отиват намокряне. Ако пострадалото лице е претърпяло изгаряния, е важно да не се изваждат дрехите му, а просто да се успокоят засегнатите райони със студена вода. Също така, можем да увием ранените с одеяло или някаква друга дреха, за да не загубят топлината на тялото.
Проверете дишането и пулса на пострадалите хора е от ключово значение. Затова, ако пострадалият е в съзнание и не диша, можем да приложим на практика маневрите, необходими за възстановяване на дихателната честота, но само ако знаем как да го правим правилно. Пулсът може да бъде измерен чрез поставяне на показалеца, средната и пръстена на пръстена на шията или китката.
За предпочитане е пострадалите да не ходят от едно място на друго, но остават спокойни в удобна позиция, докато не се появят аварийни услуги.
Освобождаването на хора, които са претърпели злополука по пътя, освен че е морален дълг, също е задължение, което е включено в Наказателния кодекс и Правилника за общите циркулации. Ето защо винаги е препоръчително да знаете някои насоки за това как да действате при злополука, за да можем да помогнем, в рамките на нашите възможности, на пострадалите. За да предотвратите този тип ситуация, винаги трябва да карате с най-голяма предпазливост и предпазливост, а също така да имате автомобилна застраховка, която предлага гаранциите, от които се нуждаете през цялото време.