Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Пътувайте сигурно и безопасно

пътувайте сигурно и безопасно

Пътувайте сигурно и безопасно

Тази статия периодически трябва да ви припомня, как да пътувайте сигурно и безопасно. Всяка година, стотици хиляди български лични карти и шофьорски книжки, се обявяват за откраднати или изчезнали. Какво е нужно да направите, когато пътувате и се окаже че, личните Ви документи са изчезнали или откраднати. На първо време, потърсете най близкото районно управление и подайте жалба. От районното управление, ще Ви издадат временно удостоверение за самоличност. С този документ, може да се предвижите до родното място, където ще подадете молба за издаването на нови документи. Много често се случва, личната Ви карта или шофьорската Ви книжка, да бъдат намерени от случайни минувачи. Във връзка с това, изчакайте няколко дена и след това, подайте заявление за нови документи. Ако мислите, че няма да може да управлявате автомобила си без документи. Ползвайте услугите, само на професионалните фирми за пътна помощ.

Какво ви осигурява дебитната карта

Пътувайте сигурно и безопасно. В този параграф ще ви изясним, как да използвате дебитната карта по време на пътуване. Всяка година, хиляди българи тръгват на почивка извън страната. Пътуването с огромна сума пари в брой, крие големи рискове от грабежи. Ако тръгнете на почивка или екскурзия, обезателно вземете дебитната си карта. Дебитната карта заема много малко място, в портфейла на притежателя. Дебитната карта, осигурява спокойствие, при пътуване в страната и чужбина. С нея можете спокойно да пазарувате, във всички хотели, магазини и бензиностанции. Ако имате нужда да заредите автомобила си с гориво, можете да го направите с дебитната си карта. Когато пазарувате стоки от първа необходимост, като хранителни продукти можете да използвате дебитната си карта. Ако имате нужда от пари в брой, можете спокойно да теглите от нея, колкото са ви необходими. Дебитната карта служи за разплащане в целия Европейски съюз. Покупките които сте направили, не се облагат с такси.

Пътувайте сигурно и безопасно

За се чувствате в пълна безопасност по време на пътуване в чужбина, първо проучете страната която ще посетите. Препоръчително е да се запознаете с нейните закони и евентуалните рискове които се крият в нея. Направете правилен избор на хотела в който ще отседнете и услугите на транспортната фирма. Скъпоценностите и бижутата може да привлекат вниманието на много престъпниците. Носете със себе си толкова пари в брой, колкото ще са Ви необходими. При нужда от покупки за по-големи суми, ползвайте дебитната си карта. Никога не пътувайте сами, споделяйте пътуването си с приятели. Използвайте главните пътища с оживен трафик. Ползвайте услугите само на известните таксиметрови компании, които са обозначени с надписи и телефонни номера. Обмяната на валута извън обменните бюра, може да ви създаде доста неприятности. Ползвайте услугите само на оторизирани бюра за валута. Пътувайте сигурно уверено и безопасно, след като сте информирани отлично за опасностите които се крият по време на пътуване.

Какво осигурява чантичката за документи

Пътувайте сигурно уверено и безопасно. Ако се намирате в чужбина и се нуждаете от такъв документ, посетете посолството на Република България. Там ще ви бъде издадено удостоверение, докато се приберете до България. След като се приберете, подайте си молба за нови документи. За да не се стига, до такива неприятности, си купете чантичка за документи, които се връзват на кръста под дрехите. По този начин ще си спестите, много неприятности и нерви. Използването на кредитна карта, е препоръчително, особено ако пътувате в Европейския съюз. С нея Вие ще можете да зареждате гориво и да се разплащате във всички търговски центрове. Не позволявайте на чужди хора, да стоят близо до Вас, при тегленето на пари. Това може да изложи на риск, кода на кредитната Ви карта. Ако пътувате за чужбина и автомобилът Ви аварира, ползвайте услугите, само на прочутите компании за пътна помощ.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.