Пътна помощ

0899 79 99 99

Репатриране на автомобили в Европа

Репатриране на автомобили в Европа.

Репатриране на автомобили в Европа, репатриране на лекотоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, с хидравлична платформа. Ако се появи повреда или авария в автомобила Ви когато пътувате, потърсете специализирана фирма за пътна помощ за Европа. Ако ползвате услугите на чужда фирма в Европа, цената за репатриране може да надхвърли себестойността на автомобила. Цените за превоз и репатриране на автомобили са изписани в сайта на фирмите за пътна помощ. Патна помощ за Европа. Когато пътувате за Европа, проверете за валидна гражданска отговорност на автомобила, годишен технически преглед и зелена карта. Ако не изкарате необходимите документи за пътуване, по добре не напускайте страната. Големия и малкия регистрационен талон на автомобила, трябва да присъстват винаги при Вас. Когато имате сключена застраховка към ADAC, Вие ще получите безплатна пътна помощ за цяла Европа. Вашият автомобил ще бъде репатриран във специализиран автосервиз, а вие ще бъдете настанени в хотел.

Какви документи са необходими за репатриране на автомобили в Европа

За репатриране на автомобил се изисква богат опит и специализирана фирма за пътна помощ. Преди да тръгнете на дълъг път, проверете основните детайли на репатриращия автомобил. Един технически преглед на камиона, може да ви спести доста неприятности по време на пътуване в Европа. Да проверим какви документи се изискват за пътуване в Европа. Гражданската отговорност на камиона е задължителна, особено ако напускате страната. Годишният технически преглед на специализирания камион, доказва за техническото състояние на автомобила. Зелената карта на камиона доказва че, при евентуална злополука, застрахователните компании ще изплатят всички нанесени щети. При репатриране на автомобили, застраховката CARGO поема всички щети, които са нанесени по време на пътуване. Винетните стикери за преминаване в друга държава, са абсолютно задължителни при пътуване. Проверката за винетка на всеки граничен пункт, е свързана със сигурността по автомагистралите.

Каква е основната цел на Европейската здравна карта

Основната цел на Европейската здравна карта е, водачите на МПС да ползват безплатна медицинска помощ. За да ползвате такава медицинска карта, единственото условие е да бъдете здравно осигурен. Европейската здравна карта, се издава от клоновете на Държавна Спестовна Каса. Срокът за издаването на Европейската здравна карта е 15 календарни дни. Преди това се подава заявление, в клоновете на банка ДСК. Европейската здравна карта, се издава напълно безплатно. Ако нямате платени здравни осигуровки, няма да можете да си извадите Европейската здравна карта. Срокът на Европейската здравна карта е 1 година, за деца до навършването на 18 години, картата важи 5 години. Ако човек се разболее в чужбина, Европейската здравна карта, покрива всички нужди от лекарства, болнични заведения и цялостното Ви лечение. Когато сте в чужбина, носете винаги със себе си европейската здравно осигурителна карта. С нея може да докажете че се осигурявате в държава от ЕС.

Какво покрива застраховката за пътна помощ

Когато имате застраховка пътна помощ за Европа и сте получили авария, застраховката покрива следните неща. Ремонт на вашият автомобил на място, заплащане на всички разходи за вложени резервни части. Репатриране на вашият автомобил, до най-близкият автосервиз. Това се осъществява, само при случаите когато автомобилът не може да се поправи на място. Заплащане на всички разходи за хотел и храна на пътниците, до приключване на ремонта на автомобила. Изплащане на пълна щета, ако автомобилът не подлежи на ремонт. Всички разходи за бракуване на автомобила, във всяка една държава в Европейския съюз. Всички разходи на водача и пътниците, до завръщането им в България. В случаите на кражба или грабеж, разходите за хотел се заплащат за периода, до откриването на автомобила. Ако автомобилът не бъде открит в рамките на 48 часа, застрахователната компания поема всичките разходи. Тези разходи са свързани, с пътуването Ви със самолет до България.

0899 799 999

Вид на МПС

Пътна Помощ за Европа

Пълен Празен

до 1800 кг. 1.50 € /км. 1 €./км.
от 1800 кг до 3500 кг. 2.00 € /км. 1 €./км.
2 -5 МПС по договаряне
За нощна тарифа след 20:00 часа до 07:00 часа се начислява +50%