Пътна помощ

0899 79 99 99

Репатриране на автомобили

Репатриране на автомобили

В тази статия, ще запознаем бъдещите собствениците на автомобили, за процедурата по репатриране на автомобили. Всеки автомобил, който е внесен от чужбина, се нуждае от първоначална регистрация. Всеки автомобил, който е нов внос от чужбина, трябва да има документи, които да докажат неговият произход. Всички автомобили, които са нов внос, пристигат или с автовоз или на собствен ход. Автомобилите които пристигат с автовоз, нямат регистрационни табели. Тези които пристигат на собствен ход, разполагат с чужди номера, които трябва да бъдат върнати на гишето, при регистрация. След като регистрирате вашият автомобил, Вие получавате свидетелство за регистрация и контролен талон. За репатриране на автомобили до КАТ и съдействие при регистриране, потърсете професионалните компании за пътна помощ.

Репатриране на автомобили и регистрация в КАТ

Ако се нуждаете от регистрация и репатриране на вашият автомобил до КАТ, потърсете фирма която се занимава с такава дейност. Предимство оказват фирмите за денонощна пътна помощ. За целта е нужно да направите генерално пълномощно, на лицето което ще извърши репатрирането и регистрацията на Вашият автомобил. Служител на фирма за пътна помощ, ще пристигне при Вас в уговореният час, за да вземе автомобила. Вашият автомобил ще бъде репатриран и регистриран в рамките на няколко часа. След това ще бъде доставен до Ваш адрес. Вие ще получите всички необходими документи, свързани с репатрирането и регистрацията на вашият автомобил. Екипът на тези фирми се състои от енергични служители които ще Ви окажат необходимото съдействие. От Ваша страна е нужно само да заплатите всички такси за репатриране и регистрация на автомобила си. Специализирана компания за пътна помощ и репатриране на автомобили и камиони ще намерите в Google.

Какви документи са необходими за регистрирането на автомобила

Да погледнем, какви документи трябва да представим, за да бъде репатриран и регистриран един автомобил. На първо време, трябва да представим оригиналният талон на автомобила, с който пристига от чужбина. Ако автомобилът е закупен от Германия, трябва да има два броя талони. Единият талон е с формат 4, а другият талон е наполовина. Двата талона са неразделна част от автомобила. На талоните трябва да има печат, подпис и дата на отчисление. При закупуване на автомобил от Германия или Австрия, се подписва двустранен договор, между двете страни, който се нарича още – Kaufvertrag. В този договор, се описва рамата и номера на двигателя на автомобила. При регистрация на автомобил, се изисква да представите гражданска отговорност. Като имате необходимите документи за регистриране остава само да платите Еко Такса на автомобила.

От какво зависи стойността на еко таксата за автомобили

Стойността на Еко таксата, зависи от годините на автомобила. Тя се заплаща еднократно, за автомобили до 5 години, стойността е 190 лева. За автомобили над 5 години, цената започва от 240 лева и достига до 285 лева. Крайната цена за регистрация, на един автомобил, е около 550 – 600 лева. Това включва, гражданска отговорност, Еко такса, технически преглед, регистрационен талон и номера на автомобила. При закупуване на автомобил от чужбина, първо проверете изрядността на документите. Преди да заплатите автомобила, направете справка на следните неща. Проверка на рамата и номерата на двигателя, съвпадат ли с оригиналният талон на автомобила. Справка за издирване на автомобила, от Интерпол. И накрая, запитване за съществуващ запор над автомобила. При наличието на тези няколко документа, Вие спокойно ще можете да регистрирате автомобила си. При закупуване на автомобил, потърсете професионалните компании за пътна помощ.