Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Репатриране на микробуси

репатриране на микробуси

Репатриране на микробуси

Стотици са фирмите в България, които предлагат репатриране на микробуси. Но когато става въпрос за професионална пътна помощ, услугата се ограничава значително много. Такава услуга за репатриране, предлагат ограничен брой фирми в България. Да видим, как се извършва репатрирането на автомобили. Почти всяка фирма, може да репатрира автомобили и микробуси. Изключение правят тези фирми, които работят с къси платформи за репатриране. На тях не винаги може да се разчита, тъй като техните платформи са прекалено много къси. Няма да е приятно на никого, да гледа как авариралия микробус, стърчи извън платформата. Тогава предницата на пътната помощ, става почти неуправляема. От друга страна реално погледнато, задния мост поема почти целия товар и пътната помощ, започва да се клати. Още по-лошото е че, при движение задната броня на камиона, се удря в земята на всяка неравност по пътя. Това създава, много голяма предпоставка, за пътно транспортно произшествие.

Какви са изискванията за репатриране на микробуси

При такива ситуации, повечето от колегите, или отказват курса, или търсят съдействие от професионални компании за пътна помощ. Повечето превозвачи, имат голямото желание, да си закупят професионален камион, който е оборудван с кран, вилица и платформа. Ако искате да си закупите такъв специализиран камион втора употреба, ще трябва да заплатите, между 50 и 100 000 лева. Да вземем например, една наистина голяма компания за пътна помощ в България. За изработката на, чисто нов, професионален камион за репатриране, е заплатена сумата от 305 000 лева. Като имате предвид, че едно репатриране на лек автомобил, до КАТ София е 30 лева. Запитайте се, колко курса на ден, трябва да направи един такъв автомобил за репатриране. При репатриране на извън габаритен товар, изискванията са още по-големи. Изискват се документи, за репатриране на големи и опасни товари, от органите на АПИ.

От какво фалират специализираните фирми за пътна помощ

Ето защо, повечето фирми работят в малък мащаб, като превозват само леки автомобили. Почти всички големи фирми за репатриране, имат сключени договори със застрахователните компании. За репатриране на микробуси, цената се определя от застрахователната компания. От една страна, държавата е създала строги закони, за репатриране на тежки и опасни товари, които трябва да се спазват. Но от друга страна, е повишила многократно, разходите на големите превозвачи. Конкретен пример за това е, компания която разполага, с 8 големи професионални автомобила за пътна помощ. За тези 8 автомобила, компанията плаща гражданска отговорност, пътен данък и данък печалба. Допълнително той се облага, с годишен пътен данък, на стойност от 1800 лева за 8 камиона. Цялата тази сума, се умножава по 8 и крайният резултат е наяве. Такава компания, може да фалира по всяко време, при тези обстоятелства.

От какво зависи изплащането на щетата

Гражданската отговорност на влекач за пътна помощ, в АРМЕЕЦ, е от 3500 до 4000 лева за година. Същевременно, застраховката на същият този камион влекач, в застрахователна компания ЛЕВ ИНС, е 1600 лева. Запитайте се, защо застрахователните компании, дават различни цени за гражданска отговорност ? Други фактори, за бързото пристигане на пътна помощ, са лошите пътища в страната. Точно поради тази причина, понякога стават големи катастрофи, които са придружени със смъртни случаи. Не винаги, автомобил за репатриране, може да пристигне навреме, той може да попадне в задръстване, или да спука гума. Всичко зависи от метеорологичните условия и пътната обстановка. Много е трудно, да се избере компания, която да се погрижи за вашият автомобил. Лекотоварен автомобил за репатриране, пристига до Вас, много по-бързо, отколкото голям камион на пътна помощ.

Какво ви осигуряват фирмите за пътна помощ

Ако сте паднали в голяма дупка или в канал, лекотоварната пътна помощ, няма никакви шансове да ви изтегли. И ако това се случи, считайте че автомобилът Ви ще бъде потрошен. При такава ситуация, потърсете помощ, от специализирана фирма. Повечето фирми разполагат със сайтове, в които може да разгледате снимки и видео материал. Оттам може да придобиете представа, коя компания ще изберете. Неправилната преценка, за репатриране на автомобил от Ваша страна, ще доведе до излишни главоболия. Всичко това зависи, в каква ситуация се намира вашият автомобил. Желателно е да повикате, сигурен и специализиран камион за репатриране, който е оборудван с хидравлична платформа и лебедка. Изтеглянето на микробуса с хидравлична платформа, подаването на ток 12 – 24 волта, всичко това е грижа на специалистите. Всяка фирма за пътна помощ за камиони, си има своите предимства и всичко зависи от оборудването на камиона.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.