Пътна помощ

0899 799 999 | 0999 99 99 44

Сателитната навигация

сателитната навигация

Сателитната навигация

Сателитна навигационна система, или GPS навигация, това е един от най-големите изобретения, които са разработени за военни цели от САЩ. Първоначално САЩ съзнателно са допуснали грешка за сигнала, който е бил използван за граждански цели. Но след това, те са корегирали своята грешка и тя била отстранена. Принципът на действие е много прост. Местоположението и скоростта на движението на обекта се определя чрез изчисления, в зависимост от времето на забавяне на сигнала. Точното място се изчислява по отношение на сателитите, чиито координати са известни. Днес всеки може да използва системата за сателитната навигация. За тази цел е необходимо да притежавате GPS-приемник. Това компактно устройство ви позволява, да покаже текущите ви координати. Които се изчисляват с помощта на сигналите от сателитите. Няколко броя сателити са достатъчни, за определяне на координатите на всяка една точка по света, с изключение на полярните региони.

Какво показва сателитната навигация

Най-често срещаният тип на приемниците са GPS-навигаторите. Освен обичайните функции на приемника, те имат собствена операционна система и памет. Те показват местоположението на картата, да получите упътвания и отразяване на времето за пристигане до мястото. Навигаторите са разделени на няколко типа, това са спортни навигатори, туристически и автомобилни. В автомобилните GPS-навигатори, може да се начертае маршрута, като се вземат предвид организацията на движението. В допълнение, те извършват целенасочено търсене, имат широка основна инфраструктура. Която е способна да запаметява често използваните маршрути и да ги извежда с гласова команда. Разширените модели, показват настоящата ситуация по пътищата, информация за задръстванията чрез мобилни GPRS данни. Информация за най-близките автосервизи, бензиностанции, болнични заведения, информация за ограничителни камери и други.

За какво служи сателитна навигация

Най-широко използваните автомобилни GPS-навигатори, са изработени за получаване на спешни услуги. Освен за себе си, те са направени за да помогнат на водачите, които имат нужда от спешна информация. Сателитните навигатори, предоставят информация на диспечерите за пътна помощ и за всичките им клиенти. Всяка фирма за пътна помощ, се показва в реално време на картата. Клиентът може бързо да намери най-близката пътна помощ в България и дори да се свърже директно с водача. Операторите на службите за спешна помощ, може да контролират движението на техните специализирани камиони. По този начин се премахва възможността за отклонение от маршрута. Това показва, че всеки камион за пътна помощ, трябва да работи в посочения от фирмата район. Освен това, навигационната система подава информация за точното количество гориво в резервоара на автомобила и консумацията на ток. Също така, навигацията показва колко гориво имате в резервоара и до къде може да ви стигне горивото.

Какво ви позволява сателитната навигация

Навигационната система ви позволява, да направите работата си по-организирана и контролирана. Сателитната навигация улеснява контакта с клиентите, контакта с водача. Както и да се ускори времето за пристигане и времето за обслужване на клиентите. В момента услугата за пътна помощ е напълно автоматизирана, чрез сателитната навигация. В допълнение, сателитната навигация позволява да се съхранява и обработва огромни количества информация за най-популярните райони. В бъдеще тази информация се използва при вземането на решения. За увеличаване или намаляване на броя на фирмите за пътна помощ в определени области. Наскоро българската компания 1Yocto изгради 42 наземни станции, които ще улеснят използването на тази система.

Как да използвате сателитната навигация

Напоследък все повече хора използват сателитната навигация. Използването на карти и атласи за пътуване, остава на заден план. Тези хартии все повече се заменят с електроника и скоро те ще изчезнат напълно. Към днешна дата, избора на навигация е вече цяла дилема. Някои предпочитат с голям екран, други пък с малък екран, трети предпочитат да са по-компактни. Големия избор от такива приспособления дава възможност да избирате, вкус и цвят от различни навигационни системи. Посещавайки различни магазини, продавачите ще ви предложат различни видове навигации. Те ще ви уверят, че тази навигация е по-добра от другите. Ето защо, хората не купуват това което им подхожда, а купуват това което им харесва. Така че си струва да се обърне внимание, кой е производителя на навигацията и какви параметри притежава. Как да изберете най-добрата навигация. Затова отворете интернет и сравнете параметрите на различните видове навигации.

На кое трябва да обърнете внимание

Ако вече сте прочели характеристиките и отзивите за различните навигации, може би сте помислили за факта. Че доста от програмите са разработени за различни видове навигации. Така че при избор на навигация, трябва да обърнете особено внимание на навигационния софтуер. Тъй като тази програмата ще ви помогне на пътя с лично ръководство. С по-четлив софтуер, който точно описва областта и показва точното местоположение на обекта. Тогава вие ще стигнете много по-лесно до целта, дестинацията и ще се ориентирате бързо. Както вече казахме, пазарът предлага широк избор от GPS навигации и изборът става много по-сложен. Но все пак трябва да направите избор на качествена навигация, за да нямате никакви проблеми. Много често потребителите търсят евтиния вариант и остават разочароване когато навигацията ви докара в грешна посока. Според статистиката има три основни и популярни навигационни програми: Navitel, Garmin, I-Go.

Основни програми за навигация

Ще разгледаме всяка програма поотделно, за да видим какви са плюсовете и минусите. Навигацията Garmin е програма, разработена от компанията Linux. Една от най-големите компании в навигационната среда. Сравнение с другите навигации, тя се отличава с качество и надеждност, лесна работа и красив дизайн. Но най-важното предимство е самата програма. Тя е много удобна за използване, няма аналози и висококачествено покритие за карти. Следващото в списъка е навигацията I-Go, много популярна карта, сред собствениците на навигации, работещи под Windows и Android. Днес вече съществуват много притурки, които да се вместят в лъскавия калъф на устройството. Освен това има много добри карти с точни рисунки. Поради голямото му търсене, потребителите го предпочитат пред всички останали. Третата, заключителна навигация е Navitel, тази програмата е също така популярна, поради факта че тя произвежда карти за навигации.

Какво друго трябва да знаете за навигацията ?

Независимо дали тази кутия която е пълна с електроника работи. За да може да работи, тя се нуждае от връзка с най-малко четири спътника, които са над Земята. Чрез комуникация със сателитите, навигацията може да определи скоростта на движението и вашето местоположение. За цялата техническа част в навигацията, е монтиран GPS приемник. Всички останали части са или допълнителни или помощни, такива навигации са най-надеждни. Въпреки че сега има аналогови навигации, които не могат да работят без интернет или със спомагателни технически компоненти. Тогава заключението е, ако няма интернет. Такива устройства не могат да показват посоката на движение и да прокарват пътя от една точка до друга. На практика има две приспособления с навигационни функции, Asus A696 и HTC s710e. Asusa работи безпроблемно навсякъде, не изисква никакъв интернет, GSM мрежа или друга връзка. Недостатъкът е, че отдавна търси сателити, но качеството на комуникацията е на голяма височина.

Общ преглед на GPS Сателитната навигация

Навигациите работят безпроблемно навсякъде, не се изисква никакъв интернет, GSM мрежа или друга връзка. След като проверите софтуера, погледнете самите устройства на навигацията. Въз основа на информацията, може да се прецени, че повечето съвременни джаджи се изпълняват на платформата на Windows и Android. С изключение на навигаторите на Garmin. От това може да се направи заключение че, чрез попълване на функциите в навигацията всички ще бъдат еднакви помежду си. Освен това те могат не само да навигират в картите, но също така може да се гледат филми и да се слуша музика. С една дума, миниатюрен компютър в едно малко устройство. Цената зависи от производителя и качеството на самото устройство. Що се отнася до системата Garmin, навигаторите на този производител са коренно различни. Тези устройства са конструирани в повечето случаи по предназначение. Те не могат да се похвалят с музика и видео.

До къде може да ви поведе китайската навигация

Но все пак, качеството на навигацията и скоростта на обработката, са по-високи от опонентите им. Мощния процесор и висококачествения дисплей, правят Garmin много по удобен в областта на навигацията. Много хора избират навигацията по размера на дисплея. Много собственици използват нестандартни китайски дисплеи. Ако погледнете такава притурка отстрани и срещу слънцето, тогава изображението просто ще изчезне. Трябва да обърнете внимание на параметрите, посочени на опаковката, до каква степен на сканиране поддържат. Ако си купите китайска навигация, няма да изкарате много дълго с нея. В отделни случаи, китайската навигация може дори да ви изведе до погрешен път без изход. Ако пътувате с камион и полуремарке и объркате пътя, това може да ви струва цяло състояние и експресна нужда от пътна помощ за камиони.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.