съвети за шофиране

Денонощна пътна помощ в София за леки, лекототоварни, товарни и тежкотоварни автомобили, джипове, автобуси, пътно-строителна техника

проектиране

Пътна помощ Албена Експрес предлага и други услуги както за пътна помощ, така и за подаване на стартов ток, доставка на гориво и др.

дизайн на стелажни системи

Специализираните автомобилни услуги се ограничават до работа в една област по техен избор. Около половината от тези автосервизи предлагат мобилен сервиз.

Специализирани автомобили

Транспортните фирми, извършващи транспорт на определени видове стоки, използват за тази цел специализирани автомобили. Доставката на суровини и компоненти, енерго носители за производство и крайни продукти на потребителя, това са проблемите, които логистиката трябва да реши. Неразделна част от логистичните и транспортните системи са автомобилните товарни превози. Като оставим настрана организационните въпроси, ще се съсредоточим върху това какъв вид моторни превози могат да бъдат използвани. Транспортните фирми, извършващи транспорт на определени видове стоки, използват за тази цел специализирани автомобили за пътна помощ. Във зависимост от вида и размера на стоките се използват автомобили с различни видове тела. При камиони основният тип корпус се счита за бордова платформа. Днес най-търсени са бордовите полуремаркета. Тяхното удобство е, че те могат да бъдат натоварени със стоки от различен тип, а товароносимоста на такова полуремарке може да достигне двадесет тона.

Видове специализирани автомобили

При необходимост полуремаркето лесно се превръща в бордова платформа. Автомобили с ниски товарни платформи се използват за транспортиране на обемисти стоки. Те нямат, за разлика от бордовите платформи, ограничителни страни. Те също така помагат за транспортиране на извън габаритни товари. Като например промишлени машини, преработвателни предприятия или архитектурни паметници. Основата на различни видове лодки за превоз на извън габаритни товари, камиони за дърва или камиони за превоз. С други думи, тесни специализирани камиони, с отворена платформа. Тези автомобили се използват за работа в трудно достъпни места. За градски условия най-приложими са микробусите и различни видове самосвали. Най-често срещаният тип специализирани автомобили с отворена платформа е самосвала. Те се използват за превоз на насипни товари. Самосвалите намират най-голямо приложение при строежа на автомагистрали, в кариерите, в изкопната дейност на големи и малки строежи и други.

Специализиран автомобил за превоз на товари

Товарите, които не могат да бъдат транспортирани в автомобили с отворена каросерия, се транспортират в затворени метални фургони. Фургоните са широко използвани, когато е необходимо да се транспортират различни видове стоки или отделни опаковки. Има такива видове камиони, за транспортиране на изотермични и промишлени стоки. Ако е необходимо, превоз на стоки с запазване на определени температури се използва специален вид специализирани превозни средства като хладилници или хладилни полуремаркета. Те могат да превозват замразени стоки, като местна замразена продукция, замразени и дълбоко замразени продукти. Замразени и дълбоко замразени плодове, замразени и дълбоко замразени зеленчуци, Замразени и дълбоко замразени риби, замразени и дълбоко замразени меса и други. Специални танкери се използват за транспортиране на течности и горива. Специализираните автомобили са представени в продуктови линии на местни и чуждестранни производители.