съвети за аварийна безопасност

Съвети за аварийна безопасност

Всеки шофьор рано или късно получава авария на пътя. Спуканата гума, изтощаването на акумулатора, авария на пътя. Или пък изразходване на всичкото гориво, може да се случи по всяко време на денонощието. Така вие се озовавате на пътя и трябва да чакате докато дойде помощ. Независимо дали ще извършите сами ремонтната дейност на вашият автомобил. Или очаквате помощ, важно е да вземете предпазни мерки за безопасност, докато сте на път. В тази статия ще научите как да вземете мерки и съвети за аварийна безопасност. Ако пътувате с автомобила си трябва да внимавате много. Следвайте тези няколко съвета за вашата безопасност. 1. Вземете незабавно мерки. Ако имате някакви проблеми с автомобила, уверете се че сте на правилния път. Защото ако изчакате твърде дълго, автомобилът ви може да спре. 2. Застанете възможно най-далече от пътя. Във случай на спешност е важно да стигнете до безопасно място.

Какво трябва да направите ако сте получили авария на пътя

Автомобилът ви може да спре по всяко време. Ако това е единствената ви възможност най-добре е да махнете автомобила от авто магистралата. След това се опитайте да намерите сервиз или паркинг. Опитайте се да спрете, ако е възможно под улично осветление. Никога не спирайте в тъмни улици или на завои, на тесни участъци или на тесен път. Не спирайте в дясната лента освен ако нямате друг избор, тъй като има опасност от пътно транспортно произшествие. Дори ако спукате гумата на автомобила, продължете докато се убедите че сте в безопасност. 3. Предупреждавайте останалите шофьори по пътя: включете аварийните светлини на автомобила, поставете светлоотразителната жилетка и светлоотразителния триъгълник. Използвайте ги, за да увеличите своята видимост, особенно ако сте през нощта. Ако сте закъсали през нощта, не забравяйте да оставите аварийните светлини на автомобила включени. 4. Потърсете помощ при пътуване.

Полезни съвети за аварийна безопасност по пътя

Свържете се незабавно със вашата фирма за пътна помощ, ако имате такава през вашата застрахователна компания. Те са винаги на разположение 24 часа в денонощието. Те ще репатрират автомобила ви до посоченият от вас автосервиз или паркинг. 5. Излезте от автомобила си само, ако сте във безопасност. Когато сте попаднали в извънредна ситуация. Може да изпаднете в паника и да искате незабавно да проучите ситуацията. Бъдете внимателни, когато излезете от автомобила си, особено ако сте все още на магистралата. Ако имате възможност преместете автомобила в аварийната лента. Обърнете внимание на автомобилите които летят със бясна скорост, преди да отворите вратата на автомобила си. 6. Не забравяйте, че сте на пътя. Ако сте в аварийната лента, имайте предвид че вие ​​и вашият автомобил не сте защитени от бялата линия. Която ви отделя от другите ускоряващи автомобили по магистралата.

Полезни съвети при авария или затруднение

Ако не можете да извършите безопасно ремонта на пътя. Най-добре е да останете в автомобила с прикрепен предпазен колан и заключени врати. Не стойте пред или зад автомобила си. 7. Бъдете подготвени за спешна помощ. Носете комплекта за първа помощ винаги със себе си, вода, храна, включително и инструментите, като резервна гума, въже и ръкавици. Трябва да имате светлотразителни триъгълници, за да предупредите другите шофьори, че сте в затруднения. 8. Знайте кога да се обадите на професионалистите. Някои собственици на автомобили могат сами да извършат бързи ремонти на пътя. Но дори и най-добрите майстори могат да допуснат грешки, затова е важно да знаете кога да помолите за помощ. Използвайте най-добрата си преценка.

На кого трябва да се обадите ако сте в затруднение

Съвети за аварийна безопасност. Можете бързо да се свържете с доставчиците на услуги, като използвате мобилното приложение за пътна помощ. Това е безплатно мобилно приложение за всички ваши искания за помощ по пътищата. Мобилното приложение няма годишни такси. Това е много икономично в дългосрочен план във сравнение с другите доставчици за пътна помощ. Просто изтеглете приложението и изберете вида на услуга, от която се нуждаете. Използвайте GPS-са на телефона си, за да определите точно позицията в която се намирате. Предайте ги на доставчика на услугата, за да ви помогнат по-бързо. Също така вие ще можете да получавате актуализации в реално време. Включително и потвърждаване на услугата от която се нуждаете и очакваното време за пристигане на вашата помощ.